Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαιρετο σε κτισμα προ του 55


jitb

Recommended Posts

Εχω κτίσμα προ του 55 με χρηση κατοικία , στο οποίο υπάρχει αυθαιρετη επεκταση αυτου , ή οποία έγινε προ το 83. Στο φύλλο υπολογισμού προστίμου , στην επιλογή " εχει οικοδομική άδεια" τι επιλέγουμε , απο τη στιγμη που τα προ του 55 θεωρούνται νομίμως υφιστάμενα???? Ναι? ή Οχι?

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα έχω κ εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα οπότε χρειάζομαι βοήθεια από κάποιον που έχει τρέξει κάτι παρόμοιο...

 

σε ένα χωριό λοιπόν έχουν τα 3 αδέρφια εξ αδιαιρέτου μια παλιά κατοικία προ του 55 την οποία παίρνουν με διαθήκη από τον πατέρα τους.οπότε τουσ αντιστοιχεί το 1/3 στον καθένα.χωρίζουν την κατοικία στα 3 με μεσοτοιχία κ κάνουν κάποιες διαμορφώσεις ώστε να ειναι 3 ξεχωριστά λειτουργικά σπίτια των 35τμ περίπου το καθένα χωρίς να έχουν καμιά άδεια , τίποτε.... όπως ήθελε ο καθένας από τους 3 έκανε...κ χωρίζουν κ το οικόπεδο στα 3 με περίφραξη ο καθένας τους.

 

ο μεσαίος μετά από κάποια χρόνια γκρεμίζει το δικό του κομμάτι κ χτίζει εκεί ένα διωροφάκι (ισόγειο 35τμ κ ένας όροφος άλλα 35τμ) και έρχεται τώρα ο ένας ακριανος κ αναρωτιέται αν μπορεί με κάποιο τρόπο να κάνει κάτι με το δικό του σπίτι προκειμένου να πάρει ρεύμα αυτός... θα μπορούσε να γίνει η διαδικασία για τα προ του 55 αφού υπάρχει αυθαίρετο διώροφο μέσα και στη συνέχεια να τακτοποιήσουμε κ το αυθαίρετο? (η γνώμη μου είναι πως αυτό δε μπορεί να γίνει, αλλά κ πάλι δεν είμαι σιγουρος )

 

το οικόπεδο και η οικία είναι εξ αδιαιρέτου,οι ακριανοί με το αδερφό στη μέση που σήκωσε το διώροφο δε μιλάνε, έχετα καμιά καλή πρόταση? μια λύση είναι να τους κυνηγήσω :) αλλά είναι γνωστός κ λέω μήπως μπορέσω να βοηθήσω...

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Jitb

σε συζητηση που είχα με την οικία πολεοδομια, προ του 55 είναι νομίμως υφιστάμενα αν βγάλει άδεια από την πολεοδομία ως προ του 55. είτε άδεια μικρής κλίμακας για επιδιορθωσεις έιτε την απλή άδεια για πιστοποιηση νόμιμου περιγράμματος προ του 55. αν έχεις απλώς ένα κτίριο με συμβόλαιο που λέει ότι είναι προ του 55 δεν είναι αυτόματα νόμιμο , ούτε πιάνεται για άδεια στη ρύθμιση του 4014

 

 

πσ, συγνωμη για το διπλο ποστ.

Edited by koudoulis
Link to comment
Share on other sites

Από το ΤΕΕ ωστόσο κάποιο υποστηρίζουν ότι πιστοποίηση νομίμου περιγράμματος δεν επέχει θέση οικοδομικής άδειας, ναι μεν είναι νομίμως υφιστάμενα αλλά δεν έχουν άδεια.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.