Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο εκτός σχεδίου και διάσπαση όγκων


Recommended Posts

Kαλησπέρα,

Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν βρήκα μέσα στο forum για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα. Έχω την εξής περίπτωση : σε εκτός σχεδίου περιοχή σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο έχει κατασκευαστεί οικία με Ο.Α. Έπειτα ο ιδιοκτήτης έφτιαξε χωρίς άδεια διάφορους άλλους χώρους 6 το αριθμό ( δωμάτια,αποθήκες ,garage , κ.α.) καθώς και πισίνα . Εφόσον έχω υπολοιπόμενη δόμηση θα πάω με το άρθρο 26 για όσα μπορώ να καλύψω και τα υπόλοιπα με το 23 ? Αν πάω κάποια για άδεια ποίος μου εγκυάται οτι θα περάσουν από Ε.Π.Α.Ε. (για τη διάσπαση όγκων που απαγορεύεται στα εκτός σχεδίου χωρίς γνωμοδότηση) και θα την πάρω τελικά ? Μήπως να τα δηλώσω καλύτερα όλα με το άρθρο 23 ? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή δύναμη με το κράτος και τους νόμους του που εχουμε μπλέξει...

Link to comment
Share on other sites

Από όσο έχω καταλάβει όσοι από τους αυθαίρετους χώρους / τμήματα μπορούν να νομιμοποιήθούν είσαι υποχρεωμένος να πας με τον νόμο 26 και για τα υπόλοιπα με τον νόμο 23. Είμαι σχεδόν σίγουρη ότι το άκουσα από μία ημερίδα αυτο.....Τώρα αν προκύψουν θέματα μάλλον κανεις δε ξέρει τι γίνεται. Και το παράβολο είναι το άθροισμα αυτών. Όσα, δηλαδή, φύλλα καταγραφής προκύπτουν, τόσα είναι και τα παράβολα που προκύπτουν.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.