Μετάβαση στο περιεχόμενο

baladis1985

Members
  • Περιεχόμενα

    11
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Δεν απαντώ
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Πολιτικός Μηχανικός

baladis1985's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Μια επιπλέον ερώτηση για λογους πληρότητας και που ίσως να βοηθήσει και άλλους συναδέλφους. Εφόσον δεν έχει συμπερηληφθεί στη δόμηση ένα τέτοιο κτίριο με κοινοτική άδεια, αν θέλησω να κανω μια προσθήκη σε αυτό πως θα το αναφέρω στο ΔΚ της άδειας προσθήκης? Δεν θα το υπολογίσω στον έλεγχο επιτρεπόμενης δόμησης στο οικόπεδο? Ή αν κάνω ένα τοπογραφικό στο οικόπεδο δεν θα δείξω ένα κτίριο με δόμηση 50 τ.μ ? (θεωρώ μια αγροτική αποθηκη που δεν έχει παραβιασει την κοινοτική άδεια). Βέβαια στο ΦΕΚ 656Β / 1990 άρθρο 3 παραγρ. 1 που είναι για τις κοινοτικές άδειες αναφέρει ως περιορισμό το νεοδμητο κτίριο μαζι με τα τυχόν υπάρχοντα να μην υπερβαίνουν τα 250 τ.μ. επιφανείας και όχι δόμησης που πιστευω οτι είναι θέμα κακής διατύπωσης καθώς ένα διώροφο με 200 τ.μ. κάλυψη και 400 τ.μ. δόμηση θα δικαιούταν την ευνοική διαταξη της κοινοτικής άδειας ενω ένα ισόγειο με καλυψη και δόμηση 250 τ.μ. όχι.
  2. Σας ευχαριστω πολυ για τις γνώμες σας. Με βοήθησαν ιδιαιτερα. Τείνω να συμφωνήσω με τη γνωμη του soundholics. Πιστευω πως τα 50 τ.μ. της κοινοτικής άδειας δεν πρέπει να θεωρηθούν υπέρβαση δόμησης επειδή ο χώρος έχει προσμετρηθεί στη δόμηση. Αλλα με αυτο το νόμο ποιος μπορεί να είναι και 100 % σίγουρος ? Ιδωμεν...
  3. Αρχικά σε ευχαριστώ για την απάντηση. Τα 50 τετραγωνικά που καλύπτονται απο την κοινοτική άδεια θεωρείς οτι είναι υπέρβαση δόμησης? Με τον συντελεστή κάλυψης τι γίνεται? Λογικά πρέπει να πάει μόνο στα επιπλέον 10 τ.μ. Θεωρητικά τα 50 τ.μ. δεν έχουν ληφθεί υπόψιν στο συντελεστή δόμησης στην κοινοτική άδεια? Αν βάλω 60 τετραγωνικά υπέρβαση δόμησης δεν ακυρώνω την κοινοτική άδεια τελείως? Στο άρθρο 19 παρ. 5 του 4178 μίλαει για αλλαγή χρήσης απο β.χ σε κ.χ. και υπολογισμό προστίμου βάση της υπέρβασης δόμησης. Θεωρώ πως τα επιπλέον 10 τ.μ είναι η υπέρβαση δόμησης και τα 50 υφίσταντε νόμιμα. Περιμένω τις απόψεις σας.
  4. Διαβάζοντας περισσότερο στο forum είδα οτι δεν χρειάζεται να μπει ο συντελεστής αλλαγής χρήσης. Για τα 50 τετραγωνικά που καλύπτονται από την αγροτική άδεια χρειάζεται κάτι επιπλέον εκτός από τον αναλυτικό προυπολογισμό για τις εργασίες που έχουν γίνει κατα παραβαση της αδείας οπως χωρίσματα,μπάνια κτλ.
  5. Συνάδελφοι καλησπέρα, Ηθελα να σας ρωτήσω το εξής. Έχω ένα κτίριο εντός οικισμού για το οποίο έχει βγεί κοινοτική άδεια. Πάνω στην άδεια αναφέρεται ότι δίνεται άδεια κατασκεύης βοηθητικού χώρου-αποθήκης 50 τετραγωνικών. Το κτίριο αυτο απο τη μέρα κατασκευής του χρησιμοποιείται ως κατοικία και είναι περιπου 60 τετραγωνικα. Στην άδεια δεν γίνεται καποια σύγκριση με όρους δόμησης και δεν υπάρχει διαγραμμα κάλυψης ή τομές και όψεις, παρα μόνο ένα σκαρίφημα του οικοπέδου.Πιστέυετε ότι πρεπει να χρησιμοποιήσω το συντελεστή αλλαγής χρήσης 1,4 για τα 50 τετραγωνικά ή να πάω με αναλυτικό προυπολογισμό? Τα υπολοιπα 10 τετραγωνικά θα τα βάλω με υπέρβαση δόμησης και καλυψης. Τι γνωμη έχετε?
  6. Συνάδελφοι καλησπέρα, έχω την εξής περίπτωση : κίτιο έχει μεταφερθεί ως προσ την μια διεύθυνση κατα 30 εκατοστα( τετράγωνο οικόπεδο) η μια πλάγια είναι 3,70 μέτρα αντι για 4,00 και η άλλη 9,90 αντί για 9,60. στην αλλη διάσταση δεν έχω αλλαγή. Επίσης δεν παραβιάζεται η πλάγια αποσταση Δ λογω μετατόπισης. Πρέπει να δηλωθεί ως παραβαση κατηγορίας 3 ? ποια είναι τα όρια ανοχής για τη μείωση / αύξηση πλάγιας απόστασης. ( Η οικοδομή έχει κατασκευαστεί από τη ΜΟΜΑ και έχει παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη λογω μεταφοράς οικισμού. Η πλάγια απόσταση μετραται απο τα όρια του οικοπέδου,οικοδομική γραμμή που έχει εφαρμόσει η ΜΟΜΑ λανθασμένα σε πολλά σημεία του οικισμού(πλατος οδού μικρότερο απο το πλάτος του σχεδίου πόλεως)
  7. Το 75% και 25% εχει προκυψει απο αποδοχη κληρονομιάς και δωρεές εν ζωή μεταξύ των αδελφών κληρονόμων το έτος 2008, πριν την ισχύ του 4014. Η κατοικία εντός του οικοπέδου είχε κατασκευαστεί απο τη ΜΟΜΑ και έχει βγεί μεταγενέστερα άδεια αντικατάστασης στέγης από κεραμίδια σε πλάκα και προσθήκη τμήματος ισογείου η ποια έχει παραβιαστεί κάποια τετραγωνικά. Τώρα οι συνιδιοκτήτες θέλουν να τακτοποιήσουν την αυθαιρεσία για να προβούν σε δωρεά εν ζωή(το 25% το χαρίζει στον ιδιοκτήτη με το 75%). Το κτίριο δεν χρησιμοποιείται ως μονιμη κατοικία απο κανέναν αλλα ως εξοχικό για τους θερινούς μήνες και τις γιορτές. Σκεπτόμουν μια κοινή δήλωση δειχνοντας τα ποσοστα του κάθε συνιδιοκτήτη χωρίς προσύμφωνο αφού πρόκειται για μία κατοικία και αφού θα μεταβιβαστεί το ποσοστό του 25% μετά τη τακτοποίηση.
  8. Καλησπέρα. Εχω την εξής περίπτωση: κατοικια εντός οικισμού εξ αδιαιρέτου σε 2 ιδιοκτήτες με ποσοστά 75% και 25% έκαστος. Δεν υπάρχει καμιά σύσταση. Χρειάζεται την συγκαταθεση του 25% ο ιδικτήτης του 75% για να κανει τη δήλωση; ο ιδιοκτήτης του 25% δεν έχει δηλώσει στο Ε9 το ποσοστό της ιδιοκτησίας του, Είναι αυτό πρόβλημα: Δεν θα πρέπει να καταθέσω στα δικαιολογητικά και τα 2 Ε9 των 2 συνιδιοκτητών: Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.
  9. Συναδελφοι καλησπέρα, Διάβασα τα προηγούμενα και δεν βρήκα μια σαφη απάντηση. Εχω προσθήκη κατ' επέκταση 10 τετραγωνικών στην οποια δεν καλεσθηκε ποτέ Ε.Δ. για άρχικο έλεγχο. Η κατασκευή σήμερα έχει αποπερατωθεί και δεν υπάρχουν αυθαιρεσίες. Δεν υπάρχει ανάγκη για σύνδεση με τη ΔΕΗ καθώς η προσθήκη ηλεκτροδοτείται απο το προυπάρχον κτίριο. Γνωρίζει καποιος ποιές ειναι οι συνέπειες για τον επιβλέποντα μηχανικό ή τον ιδιοκτήτη από τη στίγμη που έχουν τηρηθεί όλες οι μελέτες? Αν δεν έρθει ποτέ ελεγκτής δόμησης η προσθήκη θεωρείται αυθαίρετη ενώ εχει εκδοθεί άδεια δόμησης?
  10. Kαλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω κάτι που δεν βρήκα μέσα στο forum για τα εκτός σχεδίου αυθαίρετα. Έχω την εξής περίπτωση : σε εκτός σχεδίου περιοχή σε άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο έχει κατασκευαστεί οικία με Ο.Α. Έπειτα ο ιδιοκτήτης έφτιαξε χωρίς άδεια διάφορους άλλους χώρους 6 το αριθμό ( δωμάτια,αποθήκες ,garage , κ.α.) καθώς και πισίνα . Εφόσον έχω υπολοιπόμενη δόμηση θα πάω με το άρθρο 26 για όσα μπορώ να καλύψω και τα υπόλοιπα με το 23 ? Αν πάω κάποια για άδεια ποίος μου εγκυάται οτι θα περάσουν από Ε.Π.Α.Ε. (για τη διάσπαση όγκων που απαγορεύεται στα εκτός σχεδίου χωρίς γνωμοδότηση) και θα την πάρω τελικά ? Μήπως να τα δηλώσω καλύτερα όλα με το άρθρο 23 ? Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας και καλή δύναμη με το κράτος και τους νόμους του που εχουμε μπλέξει...
  11. Καλησπέρα. Είμαι νέος μηχανικός και θα ήθελα τη βοήθεια σας.Θέλω να εκδόσω οικοδομική άδεια σε οικόπεδο το οποίο εχει παραχωρηθεί στον ιδιοκτήτη από το υπουργείο πρόνειας. Για τους όρουσ δόμησης από την πολεοδομία μου είπαν να κοιτάξω στην εγκύκλιο 42/ 7/5/81 του ΥΧΟΠ. Μήπως γνωρίζει κάποιος συνάδελφος αν μπορώ να τη βρω στο διαδίκτιο, όπως π.χ. γίνεται με τα Φ.Ε.Κ.; Eυχαριστώ εκ των προτέρων.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.