Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνει το ΤΕΕ? - γιά εμάς, όχι στην υγεία του ;)


Recommended Posts

Τις τελευταίες μέρες νοιώθω ότι ζω το θέατρο του παραλόγου.

 

Το ΤΕΕ έχει δημιουργήσει μία γραμμή υποστήριξης σχετικά με τα θέματα που προκύπτουν από τον Ν.4014/2011. Οι απαντήσεις που λαμβάνουμε είναι 9 στις 10 "δεν ξέρω" ή "δεν έχει διευκρινιστεί". Στο τέλος, βέβαια, σπεύδουν πάντα να μας υπενθυμίσουν "τις συνέπειες του νόμου για ψευδή δήλωση τις γνωρίζεται".

 

Τι τρομολαγνία είναι αυτή? Έχουν πάρει κάποια εντολή που να λέει " κάντε ότι μπορείτε να δηλώσουν με τους μεγαλύτερους συντελεστές" ? Τις συνέπειες τις ξέρω. Τι είναι ψευδές και τι αληθές δεν ξέρω σε αυτό το νόμο!

 

Αντί το ΤΕΕ να αντιταχθεί και να δώσει οδηγία " μην υπογράφει κανείς έως ότου δοθούν διευκρινίσεις" κάθεται και σιγοντάρει τον παραλογισμό και τις απειλές τους? Ποιος μας προστατεύει εμάς? Γιατί το ΤΕΕ σίγουρα όχι. Και αν αύριο κληθούμε να λογοδοτήσουμε για την επιλογή των συντελεστών, τι βαρύτητα έχει ένα PDF που όσο εύκολα ανέβηκε στο διαδίκτυο, τόσο εύκολα κατεβαίνει αύριο και άντε να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Πόσο μάλλον μια τηλεφωνική απάντηση, η οποία βασίζεται στην προσωπική άποψη του εκάστοτε εκπροσώπου και όχι στη νομοθεσία!

 

Να σας θυμίσω ότι για πολύ καιρό, στο διαδικτυακό τόπο του υπουργείου Αιγαίου ζητούσαν για χαρακτηρισμό από δασαρχείο, τοπογραφικό υπογεγραμμένο από μηχανικό ή δασολόγο. Να σας ενημερώσω οτι σε προσωπική τηλεφωνική μου καταγγελία στο ΤΕΕ η απάντηση ήταν "δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, τις συνέπειες του νόμου τις γνωρίζεται" (αυτό μάλλον το λένε πάντα στο τέλος)

 

Και να υποδείξω και αυτό σε όσους δεν το έχουν δεί. Χρόνια συζητάμε για να ξεκαθαρίσει το θέμα με τα επαγγελματικά δικαιώματα και έτσι σε μια νύχτα, ξαφνικά έρχεται ένας νόμος, που αφορά άλλες ρυθμίσεις και μοιράζει ένα κομμάτι από την πίτα! Άσχετα με το ορθόν ή μη της προθέσεως, έτσι μοιράζονται τα επαγγελματικά δικαιώματα?

 

Αναρωτιέμαι, τελικά ποιανού τα συμφέροντα υπερασπίζεται το ΤΕΕ?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.