Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Σε μία οικοδομή με όροφο και ισόγειο με δύο συγγενείς ιδιοκτήτες ποιός θα πληρώσει το πρόστιμο.

Αυτός που έχει τον όροφο έκανε προέκταση στο μπαλκόνι του με κολώνες και στέγαστρο με συνέπεια να δημιουργηθεί στο ισόγειο ημυπαιθριος χώρος. Ποιος πληρώνει και τι? Ο από πάνω θέλει να ρυθμίσει την παραβασή του,όμως λόγω οριζόντιας συνιδιοκτησίας θα την πληρώσει και ο απο κάτω που τον άφησε να κάνει την παράβαση?

Σας παρακαλώ όποιος γνωρίζει κάτι ας με βοηθήσει.

Σας ευχαριστώ

Δημοσιεύτηκε

Ο χώρος που δημιουργήθηκε στο ισόγειο έχει πλάκα και πλακόστρωση ή έμεινε έδαφος? Το ισόγειο είναι στο ίδιο υψόμετρο με το έδαφος (= δαπεδο η/χ) ή υπερυψωμένο.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν έχει δημιουργηθεί χώρος από τον οποίο το ισόγειο ωφελείται και τον χρησιμοποιεί, τότε πληρώνει. Αν όχι, όχι.

 

Αυτό φυσικά είναι καθαρά προσωπική μου εκτίμηση, αλλά θεωρώ ότι όντας μηχανικοί θα πρέπει να μπορούμε να τεκμηριώσουμε τις επιλογές μας. Σε περίπτωση λοιπόν που κληθείς να αιτιολογήσεις μια επιλογή (αν το θεωρείς χώρο η όχι),πως θα απαντούσες?

 

Αν τελικά κρίνεις ότι είναι χώρος, φυσικά το πρόστιμο βαρύνει τον ιδιοκτήτη του ισογείου.

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.