Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μία περίεργη υπόθεση με 1337...


betonven

Recommended Posts

Με κυνηγούν οι περίεργες υποθέσεις... δεν υπάρχει αυτή η κατάσταση. Έχουμε και λέμε:

 

 

Ισόγειο σπίτι εντός σχεδίου, αυθαίρετο, τακτοποιημένο με 1337/83, μάλλον δεύτερη φάση (υπάρχουν κάτοψη, τομή, τοπογραφικό, φωτογραφίες, έκθεση, στατική περιγραφή, και απόδειξη εθνικής τράπεζας). Οριστική εξαίρεση δε βλεπω να λέει κάπου, ο ιδιοκτήτης δε θυμάται.

 

Τα σχέδια του Τρίτση, είναι παιδικά. Τετραγωνη κάτοψη, μινιμαλ, χωρίς μικρές εσοχές-προεξοχές, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη λοξές γραμμές κλπ, ωστόσο στο σύνολο των τετραγωνικών ταυτίζεται με την πραγματικότητα. Μπορώ να θεωρήσω ότι το κυρίως σπίτι είναι εντάξει; Ή πρέπει να ξαναγίνει όλο με 4014; (140 τετραγωνικά, θα καταστραφεί ο άνθρωπος, έχει ήδη πληρώσει τρίτση)

 

Υπάρχουν οι εξής διαφορές:

 

1. Μέρος της κουζίνας, έχει γίνει ημιυπαίθριος (ω ναι, ανάποδα). Αυτό μετράει ως αλλαγή χρήσης ή το αφήνω εκτός καταμέτρησης ως "δυσμενέστερο" για τον ιδιοκτήτη; Εν τω μεταξύ αυτό είχε γίνει από πριν την τότε νομιμοποίηση αλλά ο μηχανικός δεν το είδε (ή βαριόταν να το αποτυπώσει).

 

2. Η πρασιά μπροστα, στο τοπογραφικό του "Τρίτση" είναι 3 μέτρα. Στην πραγματικότητα είναι 2 μέτρα, το 3ο είναι εξώστης του ισογείου. (Ουσιαστικά η βάση του κτιρίου προεξέχουσα από τη δόμηση με κιγκλιδωματάκι, σα μπαλκονάκι). Το θεωρώ παράβαση, ή το αφήνω ως ισχύον αφού νομιμοποιήθηκε επί '83? Τονίζω βέβαια ότι στην κάτοψη του τρίτση δε φαίνεται ο εξώστης (ούτε και η πρασιά). Σε πράξη εφαρμογής που βρήκα φαίνεται κανονικά ο εξώστης μέσα στην πρασιά.

 

3. Υπάρχει αποθηκούλα έξτρα (μετά Τρίτση) που εφάπτεται στο υπάρχον "νόμιμο" κτίριο, και περιέχει τον καυστήρα. Το περίεργο της υπόθεσης, είναι ότι αυτή η αποθηκούλα πατάει σε δύο οικόπεδα (ο ιδιοκτήτης έχει αγοράσει και το διπλανό του), με τη διαφορά ότι το δεύτερο είναι στο όνομα της γυναίκας του. Πρέπει να γίνει συνένωση, ή δε χρειάζεται σ'αυτή τη φάση;

 

4. Στο "νόμιμο" κτίριο υπάρχει φωταγωγός, που προφανώς δε φαίνεται στα σχέδια Τρίτση, και σκάει στο δώμα με στηθαίο ύψους 50 πόντων. Αυτό θεωρείται αυθαιρεσία της κατηγορίας 13;

 

5. Στο δώμα υπάρχει μεταλλική πέργκολα. Πάμε μόνο για κατηγορία 13 ή έχουμε και υπέρβαση ύψους (σε σχέση με την άδεια, γιατί με την περιοχή είμαστε ΟΚ).

 

6. Η δεύτερη φάση τρίτση θεωρείται στον υπολογισμό σαν οικοδομική άδεια, ή έχουμε συντελεστή 2?

Edited by betonven
Link to comment
Share on other sites

Eπειδή έχω παρόμοια περίπτωση, σκέφτομαι τα εξής:

 

Α/ ξεκαθάρισμα με πολεοδομία αν έχει περατωθεί η Β΄φάση.

Β/ Αν Α οκ, υπολογισμός προσθηκών - διαφορά τ.μ. σε κύριο χώρο και υπόλοιπα σε Β.Χ. προσθήκες κτλ και αναλυτικό για λοιπές παραβάσεις και αλλαγές από δήλωση του Ν1337/83

Γ/ κατά τη γνώμη μου η δήλωση του Ν1337/83 δεν "πιάνεται" για άδεια.

 

Όποια άλλη άποψη, ευπρόσδεκτη!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.