Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βλάβη σε θυροτηλέφωνα


NIKOS ASTROS

Recommended Posts

Kαλησπέρα σε όλο το αγαπήτο φόρουμ!

Σε μια πολυκατοικία έχω 10 θυροτηλέφωνα (Terraneo) οπού στα μισά δεν ακούγεται κάτω στο θυρομεγάφωνο από επάνω η φωνή. Επίσης δεν έχω κάποιο σχέδιο στα χέρια μου διότι άλλος έχει κάνει την εγκατάσταση, ξέρετε που θα βρω σε κάποιο site? Κάθε βοήθεια ευπρόσδεκτη, σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Link to comment
Share on other sites

Φίλε μου καλησπέρα!

Η γνώμη μου είναι ότι πρώτα απ'όλα (αφού λες ότι είναι παλιά οικοδομή) να ανοίξεις τα μπουάτ και να κάνεις έναν έλεγχο στα κλεμαρίσματα, μπορεί να έχουν κοπεί τα καλώδια λόγω παλαιότητας. Κατά τα άλλα τα θυροτηλέφωνα θέλουν πολύ ψάξιμο...!

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα να δεις, τα θυροτηλεφωνα δε δουλευουν απο ενα οροφο και πανω [πχ 2ο ή 3ο??] ή ειναι 1 στον πρωτο 2 στον τριτο κλπ κλπ, διασπαρτα δλδ?

Εαν ειναι απο ενα οροφο και πανω αυτα που δε δουλευουν, καποιο γενικο καλωδιο εχει κοπει, εαν ειναι διασπαρτα ΑΛΛΑ στον τελευταιο οροφο δουλευουν κανονικα [που παει να πει οτι ο κορμος της καλοδιωσης ειναι ΟΚ] θελουν απλα αντικατασταση τα χαλασμενα

Link to comment
Share on other sites

Καταρχάς ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές-βοήθειες σας. Πήγα σήμερα στην οικοδομή (10 ετών είναι) άνοιξα την μπουτονιέρα και είδα ένα καλώδιο από το τροφοδοτικό (ανορθωτή) να μην πατάει σωστά. Αφού το έκανα τότε 4 από τα 5 δούλεψαν και το 5 αργότερα αφού κρεμόταν μονό από τα καλώδια… αλλά με την εξής διαφορά, επάνω ακούς μια χαρά ενώ κάτω όχι και τόσο. Αυτό όμως δεν συμβαίνει σε όλα (10 κλήσεις) αλλά στα 5 τα οποία δεν δούλευαν κάν πριν. Ανακεφαλαιώνοντας τα έφτιαξα να ακούς και επάνω και κάτω από εκεί που δεν ακουγόταν τίποτα με την μονή διαφορά ότι κάτω στο μεγάφωνο ακούγεται κάπως αχνά.. Σημείωση την ένταση του Θυρομεγαφώνου την βρήκα και την άφησα στο μέγιστο. Επίσης θέλω και εδώ την βοήθεια σας στον ανορθωτή μετρώντας την τάση την βρήκα στο συνεχές γάντι για 8 volt 7,9 volt και στο εναλλασσόμενο αντί για 12 volt 13,6 volt, μήπως αυτό σχετίζεται με την μη καλή ακρόαση κάτω? Και κάτι τελευταίο τα διαμερίσματα που είχαν πρόβλημα είναι διάφορα και από κάθε όροφο.

Σας ευχαριστώ και πάλι όλους θερμά!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.