Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αγροτεμάχιο εκτός σχεδίου πρώην εντός οικισμού.


Recommended Posts

Υπάρχει ένα αγροτεμάχιο 2282 τ.μ. το οποίο ήταν εντός ορίων οικισμού αλλά μετέπειτα βγήκε από τα όρια του οικισμού .(βρήκα τα όρια του οικισμού από πολεοδομία και όντως είναι εκτός) Το πρόβλημα είναι ότι τότε που ήταν εντός, έγινε κάθετη ιδιοκτησία και χωρίστηκε στα 4 και κάποιος πρόλαβε και έχτισε κιόλας.

Τώρα πλέον είναι εκτός σχεδίου και εντός ζώνης. Το ερώτημα μου, θεωρείται άρτιο κατά παρέκκλιση καθώς πραγματι προϋφίσταται του 77?

Πιστεύω πως ναι.

Και αν παίζει κάποιο ρόλο η κάθετη ιδιοκτησία που υπάρχει στην αρτιότητα.

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Εαν ο οικισμός είναι προϋφιστάμενος του '23 και είσαι εντός ζώνης με υφιστάμενο με την αυτή κατάσταση το ' 77, τότε ναι είναι άρτιο κατά παρέκκλιση. Η κάθετη εάν έγινε προ του 1992 (προ της ισχύος του 2052/92) τότε είναι έγκυρη.

Αυτό που πρέπει να εξετάσεις είναι άν υπάρχει υπερδόμηση πλεον γιατί αυτός που έχτισε (απ' ότι κατάλαβα) έχτισε ως εντός οικισμού. Πλέον είναι εκτός .....

δόμηση υφιστάμενη (ως εντός οικισμού)>επιτρεπόμενης δόμησης ως εντός ζώνης?????

Link to comment
Share on other sites

Οπότε ειναι άρτιο κατα παρέκκλιση, καθώς ισχύουν όλα τα παραπάνω.

Υπερδόμηση δεν υπάρχει, έχουν χτιστεί 80 μετρα απο τον ένα ιδιοκτήτη

Αλλά να και κάτι που δεν είχα σκεφτεί.

Αν ο συγκεκριμένος ιδιοκτήτης είχε εξαντλήσει την δόμηση που του αντιστοιχούσε τότε με κανονική οικοδομική άδεια΄(πανω απο 200τ.μ.), καθώς είχε το μεγαλύτερο κομμάτι, σε αυτήν την περίπτωση τι θα γινόταν σήμερα. Η οικοδομή θα ήτνα αυθαίρετη? Φαντάζομαι πως όχι.

Link to comment
Share on other sites

Όχι, δεν θα ήταν αυθαίρετη, αλλά οι υπόλοιποι... δεν θα μπορούσαν να δομήσουν καθόσον η δόμηση θα είχε εξαντληθεί. Ετσι θα είχαν τη χαρά να απολαμβάνουν τον υπέροχο κήπο τους πέριξ της οικίας του πρώτου δομήσαντος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.