Μετάβαση στο περιεχόμενο

PVSol ερωτήσεις


saloniker

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

 

Είμαι σε φάση να αποφασίσω να αγοράσω το PVSol ή όχι και έχω ρίξει μια πρώτη ματιά αλλά επειδή είναι πολλά τα χρήματα, θέλω τις πολύτιμες συμβουλές σας.

 

 

1. Mπορεί να γίνει προσθήκη (custom) πανέλων, Inverter και μετερεολογικών δεδομένων που δεν υπάρχουν?

 

2. Eίναι δυνατόν να σχεδιαστούν στέγες τετράριχτες με πολλά σπασίματα? Ή υπάρχει μόνο η δυνατότητα να χρησιμοποιήσουμε και να μοντάρουμε τα υπάρχον κτίσματα όπως τα είδα στην δοκιμαστική έκδοση?

Δεν μπορούμε να κατασκευάσουμε την στέγη κομμάτι κομμάτι ενδεχομένως?

 

3. Είναι δυνατόν για μια τετράριχτη στέγη, στην οποία τοποθετούμε Πανελ σε πλευρές με 3 διαφορετικούς προσανατολισμούς, να δηλώσουμε στο πρόγραμμα μόνο έναν inverter και να τον αναγνωρίζει? Π.χ τον SolarEdge? Γενικότερα πόσους προσανατολισμούς ταυτόχρονα μπορεί να προσομοιώσει το πρόγραμμα?

 

4. Όσον αφορά τις σκιάσεις των Panels που μας ενδιαφέρει ιδιαιτέρως. Πώς γίνεται ο υπολογισμός τους?

 

Στο τέλος που βγαίνει η συνολική απώλεια λόγω σκιάσεων το πρόγραμμα λαμβάνει υπόψιν του τις απώλειες που ιδεατά θα υπήρχαν στην απόδοση κάθε panel ξεχωριστά αν σκιάζεται ή υπολογίζει την επίδραση που έχουν οι σκιάσεις των panels σε ολόκληρη την στοιχειοσειρά (string) στην οποία ανήκουν, που είναι και το ορθό?

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων και καλό ΣΚ!

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Καλησπέρα σε όλους. Έχει κάποιος ασχοληθεί να σχεδιάσει ένα αυτόνομο σύστημα με το πρόγραμμα pvsol; Προσπάθησα να ασχοληθώ αλλά μου δημιούργησε πολλά ερωτηματικά με την διαστασιολόγηση του συστήματος. Μου φάνηκε αρκετά δύσκολο σε σχέση με τα διασυνδεδεμένα όπως και ελλείψεις υλικών (Μπαταρίες, Inverters, ρυθμιστές φόρτισης κτλ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.