Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αντικατάσταση υπερδιαστασιολογημένου λέβητα


maestro

Recommended Posts

Πρόκειται για ένα θέμα που αντιμετωπίζω τους τελευταίους μήνες και μου έχει ζητηθεί η γνώμη μου. Σε επαγγελματικό κτίριο έχει τοποθετηθεί λέβητας 400 kW με σκοπό να θερμαίνει όλους τους χώρους. Τελικά όμως χρησιμοποιούνται ως γραφεία, χώροι έκτασης περίπου 800 τετραγωνικά μέτρα. Η διαχείριση του κτιρίου σε συνεργασία με υδραυλικό και συνάδελφο μηχανολόγο μηχανικό κατέληξαν στο συμπεράσμα ότι για να μειωθεί η - όντως αυξημένη - κατανάλωση καυσίμου πρέπει να προστεθεί ένας λέβητας μικρότερης ισχύς (περίπου 200 kW) ο οποίος και θα λειτουργεί στην θέση του υπερδιαστασιολογημένου λέβητα. Ο χώρος λειτουργεί 8ωρο (8-4). Σε μια γρήγορη επίσκεψη που έκανα διαπίστωσα ότι οι συνδέσεις του λέβητα και η μόνωση των σωλήνων είναι σε πολύ καλή κατάσταση.

Εκτιμάτε βάσει της εμπειρίας σας ότι αυτή η πρόταση θα βοηθήσει και πως τεχνικά τεκμηριώνεται αυτό αφού οι θερμικές ανάγκες παραμένουν ίδιες. Σημειώνεται ότι όλοι οι χώροι που δεν χρειάζονται θέρμανση έχουν κλείσει και δεν λειτουργούν τα δίκτυα τους.

 

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.