Μετάβαση στο περιεχόμενο

"Δουλεία" σε εγκατάσταση φ/β συστήματος


plus

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορώ να κάνω επίκληση "δουλείας" σε περίπτωση σκιάσεων σε οικιακό φ/β σύστημα από δένδρα που είναι είτε σε κοινοτικό χώρο είτε σε παρακείμενη ιδιοκτησία τρίτου.

Δηλαδή μπορώ να ζητήσω "κούρεμα" των δένδρων σε κάποιο λογικό ύψος ώστε αφενός να μην σκιάζουν (τους χειμερινούς μήνες κυρίως) το φ/β σύστημά μου και αφετέρου να μην υπάρχει κίνδυνος να προκληθεί ζημιά στην κεραμοσκεπή μου σε περίπτωση που πέσει π.χ. κάποιο πεύκο ή λεύκα πάνω σ' αυτή; Μπορεί το σενάριο να ακούγεται κάπως αντι-οικολογικό και "μαύρο" (σίγουρα όχι τόσο "πράσινο") αλλά μπορεί με κάποιον τρόπο να επιβληθεί μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος σε παρακείμενα δένδρα, ειδικά όταν αυτά έχουν ξεπεράσει σε ύψος το ψηλότερο σημείο της κεραμοσκεπής μου και η απόστασή τους είναι τέτοια που εγκυμονεί κινδύνους σε περίπτωση θεομηνίας;

 

Επίσης, σε εντελώς άλλη περίπτωση, που το γειτονικό κτίριο (που είναι προς το νότο) έχει ταράτσα περίπου 4 μ. πιο πάνω από τη στάθμη της ταράτσας κατοικίας μου (καθώς είναι σε ανηφορικό δρόμο), μπορεί κάποιος να ξεπεράσει τα 2,5 μ. ύψος σε εγκατάσταση φ/β συστήματος ώστε να έχει προς το νότο (δηλαδή την ταράτσα του διπλανού κτιρίου) ασκίαστη "θέα";

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα που σε απασχολεί περιλαμβάνεται στην έννοια της "πραγματικής δουλείας", σύμφωνα με το άρθρο 1120 του Αστικού Κώδικα.

 

Στο forum αυτό συζητάμε, συνήθως, τη δουλεία διόδου από τις πραγματικές δουλείες και, επομένως, περισσότερα στοιχεία για το συγκεκριμένο θέμα μπορείς να πάρεις από νομικούς που έχουν εμπειρία στα άρθρα αυτής της ενότητας του ΑΚ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.