Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ιδιοκτησίες που δηλώνονται χωριστά σε Ε9 χωρίς σύσταση ιδιοκτησίας - Ερ.Η'8


Recommended Posts

Δεν κατάφερα να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα για την παρακάτω υπόθεση διαβάζοντας αρκετά από τα threads και θα εκτιμούσα πολύ κάθε πιθανή βοήθεια συναδέλφου.

 

Έχω μπερδευτεί λίγο με την ερώτηση Η'-8:

"Σε περίπτωση που στο ακίνητο δεν υφίσταται σύσταση οριζοντίου ή καθέτου ιδιοκτησίας το ακίνητο λογίζεται ως ένα, ανεξάρτητα του πλήθους των συνιδιοκτητών, και ως εκ τούτου είναι δυνατή η υποβολή ενιαίας αίτησης του ιδιοκτήτη ή του εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου των συνιδιοκτητών, δηλ. δεν υπάρχει υποχρέωση υποβολής ξεχωριστών δηλώσεων και παραβόλων."

 

Πρόκειται για οικοδομή με νόμιμη Ο.Α., οπού στα σχέδια εμφανίζονται δύο διαμερίσματα 120τμ και 80τμ με επιτρεπόμενη Δ=200τμ (Στο Δ.Κ. αναφέρονται και οι αντίστοιχες επιφάνειες των διαμερισμάτων). Και τα δύο διαμερίσματα ανήκουν στην ίδια οικογένεια και δεν έχει γίνει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας, αλλά δηλώνονται χωριστά στο Ε9 με αναφορά και στην επιφάνεια των βοηθητικών χώρων του καθενός (για το πρώτο 150τμ και για το δεύτερο 100τμ). Και τα δύο διαμερίσματα έχουν παραβάσεις σε διάφορους χώρους που οι ιδιοκτήτες επιθυμούν να τακτοποιήσουν.

 

Έχω δύο ερωτήματα:

 

(1) Πως δηλώνονται τα διαμερίσματα από άποψη αιτήσεων?

(α) Σύμφωνα με την ερώτηση Η'-8 υπάρχει δυνατότητα να δηλωθούν ως ένα ακίνητο αφού δεν έχει γίνει σύσταση ιδιοκτησίας, αλλά αν επιθυμούν οι ιδιοκτήτες μπορούν να γίνουν και χωριστές αιτήσεις για κάθε διαμέρισμα εφόσον φαίνονται έτσι στην Ο.Α. και δηλώνονται χωριστά? Σημειώνω ότι για τις ίδιες ιδιοκτησίες είχαν γίνει 2 χωριστές αιτήσεις για να υπαχθούν σε Ν.3843 (όπου τώρα εξετάζεται αν είναι πιο συμφέρον να μπουν σε Ν.4014).

(β) Στη δεύτερη περίπτωση (χωριστές αιτήσεις), τι γίνεται με τους κοινόχρηστους χώρους (υπόγειος χώρος στάθμευσης, υπαίθριοι)? Πρέπει οι κοινόχρηστοι να δηλωθούν σε τρίτη αίτηση ή μπορούν τμήματά τους να "προσαρτηθούν" σε κάθε ιδιοκτησία και να γίνουν 2 αιτήσεις συνολικά?

 

(2) Πως θα πρέπει να υπολογιστεί ο συντελεστής 5 στο Φ.Κ. για την Υ.Δ.?

(α) Στην περίπτωση που δηλωθούν όλα ως ένα ακίνητο, φαντάζομαι ότι τα πράγματα είναι πιο απλά και η συνολική Υ.Δ. είναι επί της επιτρεπόμενης συνολικά Δόμησης (200τμ).

(β) Στην περίπτωση που δηλωθούν χωριστά, λαμβάνεται υπόψη η συνολική επιτρεπόμενη Δόμηση στο οικόπεδο (200τμ) ή η δηλωμένη Δόμηση κάθε διαμερίσματος στην Ο.Α. (120τμ και 80τμ) για τον υπολογισμό του συντελεστή 5 στο Φ.Κ.? Αν οι κοινόχρηστοι δηλωθούν σε τρίτη αίτηση, για τυχόν Υ.Δ. λαμβάνεται υπόψη η συνολική Δεπιτρ.(200τμ)?

 

 

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.