Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πατάρι Καταστήματος Βάση του 4014/2011


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Για ένα κατάστημα που έχει ένα πατάρι κατασκευασμένο το 1965.

Το κατάστημα είναι 33 τμ όπως και το πατάρι είναι 33 τμ.

Το πατάρι βρίσκεται πάνω από το κατάστημα, έχει όμως είσοδο μέσα από την πολυκατοικία χωρίς να επικοινωνεί εσωτερικά με το κατάστημα.

Προφανως μπορεί να τακτοποιηθεί με τον νόμο 4014/2011.

Το ερώτημα μου είναι σαν τί είναι καλύτερο να τακτοποιηθεί:

Σαν κατοικία ή σαν κατάστημα, δεδομένου ότι με μια συμβολαιογραφική πράξη μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ανεξάρτητος χώρος?

 

Το πατάρι έχει ύψος 2,20 μέτρα με κάποια δοκάρια να το περιορίζουν σε κάποια σημεία στο 1,80.

 

Ευχαριστώ Πολύ

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει σύσταση οριζόντιας ιδιοκτησίας?(προφανως) Σε αυτή την περίπτωση μάλλον θα είναι το πατάρι μαζί στα χιλιοστά του καταστήματος οπότε δε θα μπορεί να "ξεφύγει" από το δέσιμο αυτό Δες δηλαδή μήπως υπάρξει συμβολαιογραφικό θέμα.

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Τα χαρακτηριστικά που αναφέρετε μου θυμίζουν προσωπικές εμπειρίες γιαυτό θα προσπαθήσω να σας περιγράψω τον δικό μου προβληματισμό.

 

Μπορείτε όντως να το νομιμοποιήσετε, και θα σας συνέφερε να το νομιμοποιήσετε σαν κατάστημα με υπέρβαση, μόνο του Συντελεστή δόμησης της οικοδομής,γιατί σαν κατοικία θα έχετε νομιμοποίηση και αλλαγής χρήσης. Όπως όμως είναι προφανές σε μένα, ότι το εν λόγω πατάρι χρησιμοποιείται σαν κατοιικία το ίδιο θα είναι και σε τρίτους. Άρα δεν έχετε περιθώριο επιλογής: το νομιμοποιείτε όπως είναι πραγματικά και εύχεσθε να μην ανακληθεί η πράξη Ρύθμισης του,οπότε θα χάσετε και τα έξοδα που κάνατε (μηχανικό,πρόστιμα,παράβολα κλπ)

 

Μπορείτε επίσης, όντως να κάνετε Σύσταση Οριζόντιας Ιδιοκτησίας,όπως σας διαβεβαίωσε ο συμβολαιογράφος σας.

Το πρόβλημα είναι ότι αυτή, εφόσον δεν υπάρχει ούτε απόφαση της παμψηφείας της Γ.Σ. (η άλλου νόμιμου διοικητικού οργάνου της,που είναι αρμόδιο για τη σχετική συναίνεση, ακόμη και για Υγειονομικού ενδιαφέροντος χρήσεις) της οικοδομής που βρίσκεται το πατάρι -κατάστημα, ούτε συντρέχει με τις Πολεοδομικές διατάξεις η δημιουργία του νέου ανεξάρτητου διαμερίσματος του παταριού, με ποιο τρόπο θα ρυθμίσετε τη επιβάρυνση του στα κοινά βάρη της οικοδομής,και αν δεν τα ρυθμίσετε θα ήταν σκόπιμο;

 

Μήπως τελικά το γνωστόν "ουδέν μονιμότερον του προχείρου" έχει ιδιαίτερη αξία σε κάποιες περιπτώσεις και να μην ανησυχείτε για μία κατάσταση που δεν σας δημιούργησε πρόβλημα μέχρι σήμερα!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.