Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα με μία ηλεκτροδότηση από την ΔΕΗ


P.Manos

Recommended Posts

Αφορά την όδευση της κεντρικής παροχής μέσα από ένα μεταλλικό κτίριο που δεν ηλεκτροδοτείτε, για να ηλεκτροδοτήσει το διπλανό του κτίριο.

Αυτό έγινε για λόγους οικονομίας χρημάτων, αλλά και χώρου καθώς στο προαύλιο κινούνται μεγάλα φορτηγά και δεν μπορούν να μπαίνουν ιστοί στην μέση.

Η όδευση εκτός των κτιρίων είναι εναέρια. Τα κτίρια δεν εφάπτονται το ένα με το άλλο.

Τα κτίρια ανήκουν στον ίδιο ιδιοκτήτη, έχουν διαφορετική άδεια από την πολεοδομία, είναι κατασκευασμένα σε οικόπεδα διαφορετικών ιδιοκτητών (μία εταιρία νοίκιασε δύο οικόπεδα και έχτισε δύο αποθήκες, χιάζεται ρεύμα στην μία).

 

Ο επισκοπιτής από την ΔΕΗ επιμένει να μην περνά η παροχή μέσα από το κτίριο πού δεν ηλεκτροδοτείτε. Εγώ δεν βλέπω το πρόβλημα, αλλά δεν είναι και δική του ευθύνη.

Παρακαλώ για το σχόλιό σας.

Να σημειώσω ότι δεν κάναμε την κατασκευή έτσι εκ του πονηρού για να ηλεκτροδοτήσουμε παρανόμως.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω ομως πως η ΔΕΗ σκέφτεται όπως ακριβως περιγραφεις στη τελευταία σου πρότααση. Αρα δύσκολα σας βλέπω να "παίρνετε" ρευμα.

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω εχει δικιο η ΔΕΗ. Γιατι:

 

Αν ο ιδιοκτητης του οικοπεδου του μεταλλικου κτηριου απαιτησει - μετα την ληξη του μισθωτηριου συμβολαιου με την εταιρια που τα νοικιασε - να γκρεμιστει το μεταλλικο κτηριο για να "επελθει το οικοπεδο στην αρχικη κατασταση", τοτε θα υπαρξει προβλημα στο αλλο κτηριο αν η παροχη του αλλου κτηριου περναει μεσα απο αυτο.

 

Αντι της λεξης "γκρεμιστει" βαλε αλλη λεξη οπως "ανακαινισει" ή "διαμορφωσει", δλδ οτιδηποτε οδηγει σε βλαβη/διακοπη της παροχης (του καλωδιου δλδ).

Link to comment
Share on other sites

Για να διευκολύνω την συζήτηση οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων είναι δύο αδέλφια οι οποίοι είναι και μέτοχοι τις εταιρίας.

Είναι τα δικά τους οικόπεδα.

Και κάτι άλλο.

Το ζήτημα δεν είναι τι θα κάνουν σε περίπτωση ανακαίνισης, αλλά αν εγώ ως κατασκευαστής αν είμαι ή όχι σύμφωνος με τα πρότυπα, τους νόμους και τους κανονισμούς αυτής της χώρας.

 

Τα υπόλοιπα είναι επιχειρηματικές επιλογές.

Link to comment
Share on other sites

Με λίγα λόγια θες να σου εγκαταστήσει η ΔΕΗ τον μετρητή σε διαφορετικό οικόπεδο. Δεν μπορώ να το φανταστώ να γίνεται.

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Όχι ο μετρητής μπαίνει σε κατασκευή από μπετόν στην περίφραξη. Στον δρόμο. Έτσι κι αλλιώς δεν μπορεί να μπει αλλού. Εκεί δεν υπάρχει διαφωνία.

Μόνο το ένα οικόπεδο έχει πρόσωπο στον δρόμο. Για να πάς στο δεύτερο πρέπει να περάσεις από το πρώτο.

Edited by P.Manos
Link to comment
Share on other sites

Για να κατασκευαστούν τα μεταλλικά κτήρια κατατέθηκε άδεια στην πολεοδομία και Η/Μ μελέτη ,πώς την έχει σχεδιάση ο μηχανικός την όδευση της παροχής ? Το <πίσω> οικόπεδο για να θεωρηθεί άρτιο και οικοδομήσιμο απ΄ όσο γνωρίζω πρέπει να έχει πρόσβαση σε δρόμο ήται άμεση ή μέσω ιδιωτικής όδου.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ ζητά το σχέδιο όπως κατασκευάστηκε δεν ζητάει η κατασκευή να είναι σύμφωνη με την μελέτη.

 

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 844 Β /16 ΜΑΪΟΥ 2011

Τροποποίηση της υπ’ αριθμ. 115239/25702/3627 της 21 Δεκ. 1965/11 Ιαν. 1966 (ΦΕΚ Β΄ / απόφασης του Υπουργού Βιομηχανίας «Περί ερμηνείας των διατάξεων του Νόμου 4483/65». Άρθρο 3

Η ηλεκτρική επιχείρηση διανομής ηλεκτρικής ενέργειας μπορεί να αρνηθεί την ηλεκτροδότηση ή να προβαίνει στη διακοπή της ηλεκτροδότησης της εγκατάστασης, εφόσον από αρμόδιο, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, όργανο διαπιστωθεί απόκλιση από τις τεχνικές προδιαγραφές, που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της εγκατάστασης, και να μην την ηλεκτροδοτεί ή επανασυνδέει μέχρι να υποβληθεί Υ.Δ.Ε. ηλεκτρολόγου ότι η εγκατάσταση είναι σύμφωνη με τις τεχνικές προδιαγραφές, που ίσχυαν κατά το χρόνο κατασκευής της.

 

Και εγώ ρωτάω:

Υπάρχουν σήμερα τεχνικές προδιαγραφές που να ασχολούνται με θέματα, αν θα περάσω μέσα από το κτίριο ή έξω από το κτίριο ή κάπου αλλού;

Τη δικαίωμα έχει ο επισκοπιτής να φέρει γνώμη για αυτό, αφού όσον αφορά την ΔΕΗ (διάταξη μετρητών) είναι όλα ένταξη;

 

Εκτός αν ηλεκτροδοτώ κάτι παρανόμως αλλά αυτό δεν συμβαίνει.

Υπάρχουν άλλα θεσμοθετημένα όργανα για να ελέγξουν την εγκατάσταση από τον μετρητή και μέσα και όχι ο Επισκοπιτής ή η ΔΕΗ.

Edited by P.Manos
Link to comment
Share on other sites

Γιατι δεν προσπαθεις να πας την παροχη υπογεια και κοντα στην περιφραξη παντα συμφωνα με προδιαγραφες κανονισμου,τι του κοφτει του Δεητζη,και το αναφερω γιατ μου εχει συμβει,εννοειται ενιαιο οικοπεδο ,ιδιος ιδιοκτητης εαν καταλαβα καλα.

Link to comment
Share on other sites

Η ΔΕΗ θα πρέπει να αιτιολογίσει γραπτώς τους λόγους της άρνηση της να ηλεκτροδοτήση την εγκατάσταση και να την κοινοποιήση προς τον ιδιοκτήτη της εγκατάστασης

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.