Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αέρινη στήλη και τακτοποίηση σοφίτας με 4014/11


Recommended Posts

Εγω να θέσω εναν άλλο προβληματισμό:

 

Μου ήρθε περίπτωση ρύθμισης όπου ο πελάτης κατέχει βάσει συμβολαίου εναν κλειστό χώρο στάθμευσης στην πυλωτή που τακτοποιήθηκε με τον 3843 σαν κατοικία και την αέρινη στήλη πάνω απο τον 2ο όροφο σε οικοδομή με πυλωτή, 2 ορόφους και στέγη.

 

Στην πράξη αντί της στέγης κατασκευάστηκε στην ουσία σοφίτα μη αποπερατωμένη εσωτερικά,.την οποία ο πελάτης θέλει να τακτοποιήσει. Επιπρόσθετα να πω οτι έχει συμβολαιογραφικά και το δικαίωμα αποκλειστικής χρήσης του χώρου επάνω απο την πλάκα του 2ου ορόφου και κάτω απο τη στέγη.

 

Τώρα ενας άλλος ιδιοκτήτης μιας οριζόντιας ιδιοκτησίας αμφισβητεί το δικαίωμα του πελάτη μου οτι δλδ έχει το δικαίωμα ρύθμισης της σοφίτας και θεωρεί οτι αποτελεί κοινόχρηστο χώρο της οικοδομής όπου ομως σαφώς την αποκλειστική χρήση την έχει ο πελάτης μου. Τι λέτε εσείς?

 

Να αναφέρω απλά οτι κατόπιν έρευνας βρήκα αποφάσεις του Αρείου Πάγου όπου ο έχων την αποκλειστική χρήση της αέρινης στήλης και ταυτόχρονα το δικαίωμα καθ ύψους δόμησης απο τη στιγμή που σύμφωνα με τον πίνακα ποσοστών αποτελεί οριζόντια ιδιοκτησία, έχει κατ ουσία και το δικαίωμα χρήσης της.

 

Οπότε κατέληξα στο συμπέρασμα οτι μπορεί να το τακτοποιήσει δίχως συνυπογραφές κτλ. Την ίδια άποψη έχει και μια συμβολαιογράφος και ενας δικηγόρος.Εσείς τι λέτε?

 

Να παραθέσω τις πηγές και ρίξτε μια ματιά:

 

-Νόμος 3741/1929 περι της ιδιοκτησίας κατα ορόφους άρθρο 1 παράγραφος 2 => Λέει: "Όροφοι θεωρούνται και τα υπόγεια ως και τα αμέσως υπο την στέγην δωμάτια"δλδ. η αυθαίρετη σοφίτα αποτελεί όροφο πλέον στον οποίο θεωρώ οτι ο πελάτης μου έχει την αποκλειστική χρήση. Λογικά αν δινόταν επιπλέον Σ.Δ. θα μπορούσε να εκδόσει Ο.Α. γι αυτό....τώρα έχω μια αυθαίρετη σοφίτα που εντοπίζεται στο χώρο που λογίζεται σαν αποκλειστική χρήση του πελάτη μου και σαν αέρινη στήλη....

 

-Χτυπήστε στο google: Άρειος Πάγος 455/1986 (ΕΕΝ 1986,882)

- http://www.ethnos.gr...2&pubid=1716632

- http://www.kostasbeys.gr/articles.php?s=5&mid=1479&mnu=3&id=18814

- http://foggs.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=5031&catid=1:12&Itemid=192

 

Περιμένω γνώμες....

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει κτηματολόγιο στην περιοχή?

αν υπάρχει πές μας αν τη στήλη αέρος την αναφέρει ώς αυτοτελή οριζόντια ιδιοκτησία με ξεχωριστά χιλιοστά, αν συμβαίνει αυτό τακτοποιείς χωρίς συναίνεση... αν όμως δεν έχει καταχωρηθεί στο κτηματολόγιο τότε πιθανόν να υπάρξει πρόβλημα, ασχέτως τι αναφέρει ο τίτλος ιδιοκτησίας, διότι ο άλλος ιδιοκτήτης μπορεί να δικδικήσει δικαστικά πιθανά δικαιώματα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.