Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για κατασκευή κτιρίου


Luciddream25

Recommended Posts

Καλησπέρα και χρόνια πολλά και καλώς σας βρήκα... ενδιαφέρομαι να χτίσω ενοικιαζόμενα δωμάτια στην Β.Ευβοια και είμαι στην φάση της έρευνας για το πώς θα το κάνω αυτό.. (ειδικά με την κρίση τώρα τα βήματα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά) το οικόπεδο είναι 540 τ.μ .. ακόμα δεν έχω πάει να δώ πόσο είναι ο συντελεστής δόμησης (τεμπελιά) αλλα θα το κάνω σύντομα.. η ερώτηση είναι λίγο γενική αλλα με την βοήθεια σας πιστεύω θα μιλήσουμε και πιο συγκεκριμένα... !

 

η ερώτηση ειναι: τι βήματα πρέπει να κάνω ? σκεφτόμουν να χτίσω π.χ 10 δωμάτια και αν όλα πάνε καλά να μπορώ να χτίσω και απο πάνω άλλα 10 ωστε να μην τρέχω και δεν φτάνω με τα δάνεια που θα πάρω.. (αν πάρω). επίσης σκεφτόμουν να κάνω και κάποια αίτηση για επιδότηση σύμφωνα με τον αναπτυξιακό νόμο νομίζω οτι δίνουν το 35% της επένδυσης.. υπάρχει τρόπος να βοηθήσει ο μηχανικός/κατασκευαστής για να πάρω την επιδότηση πιο έυκολα? (π.χ με φωτοβολταικά η άλλους τρόπους) ξέρω οτι δεν ειναι το αντικειμενό σας αυτά αλλα τα γράφω γιατι σίγουρα απο την εμπειρία σας θα γνωρίζετε κάποια πράγματα για αυτά. απο εκει και πέρα πώς θα διαλέξω μηχανικό και κατασκευαστή...?? τα κριτίρια που έχω είναι να γίνει καλή δουλειά και επίσης να μην με χρεώσει για πράγματα που δεν θα γίνουν (με λίγα λόγια να μην με πιάσει κορόιδο) ... μπορείτε να μου δώσετε μια εικόνα για το κόστος που θα έχει μια τέτοια κατασκευή...? σε περίπτωση που σκεφτώ να βάλω και πισίνα για τι κόστος μιλάμε...?? ευχαριστώ και συγνώμη αν γράφω λίγο γενικά αλλα ακόμα κάνω την έρευνα μου δεν έχω καταλήξει στο τι θα κάνω.

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα η απάντηση είναι κοινή : Βρες έναν μηχανικό που να σου κερδίσει την εμπιστοσύνη και αυτός θα σε κατατοπίσει πλήρως. Ούτε καν θα χρειαστείς να ψάξεις το συντελεστή δόμησης. Όλα θα τα αναλάβει ο μηχανικός σου. Βρες λοιπόν έναν μηχανικό που να ασχολείται με τις οικοδομές και πες του όλους τους προβληματισμούς σου. Οι πλέον αρμόδιοι σε πρώτη φάση είναι οι Αρχιτέκτονες ή οι Πολιτικοί Μηχανικοί, χωρίς να απορρίπτονται οι άλλες ειδικότητες, καθώς θα έχουν έμπιστους συνεργάτες των παραπάνω ειδικοτήτων. Ούτως ή άλλως, για την αδειοδότηση αυτή, θα εμπλακούν όλες οι ειδικότητες των μηχανικών, σχεδόν. Μόνο μία παρένθεση, μιας και το έχω αντιμετωπίσει όταν χρειάστηκε να συντάξω μελέτη διάθεσης αποβλήτων για τέτοιο κτίριο. Από την αρχή οι μελέτες να γίνουν με τις προδιαγραφές που ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία για τέτοιους χώρους, για να μην προκύψει πρόβλημα κατά την αδειοδότηση από τον ΕΟΤ και έχεις πισωγυρίσματα κατά την όλη διαδικασία

Link to comment
Share on other sites

αν και δεν πήρα την απάντηση που περίμενα ευχαριστώ... γενικά για έναν μηχανικό για να δεί τον χώρο και τα σχέδια και να αναλύσει το έργο και τους προβληματισμούς μου τι αμοιβή να περιμένω να μου ζητήσουν...?? (δεν μιλάω αφου αναλάβει το έργο λέω μέχρι να συνενοηθούμε και να καταλάβουμε και εγώ και αυτός τι θέλω)...

 

το -1 ποιος το έδωσε και γιατί...?? αν θέλει να μου πεί για να καταλάβω τι κακό έκανα που ρώτησα στο forum...

Edited by Luciddream25
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.