Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή μελέτης ως προς το πιεστικό άρδευσης


makrisgialos

Recommended Posts

ειμαι σε μια εργοληπτικη εταιρια δημοσιων εργων και εχω το εξης προβλημα: σε ενα απο τα εργα, χρειαζεται να τοποθετηθει ενα αυτόματο πιεστικό συγκρότημα άρδευσης με μια ηλεκτροκίνητη , τριφασική αντλία inverter παροχής 20 Μ3/Η και μανομετρικό 5,3 Βar, με βάση στήριξης, με πιεστικό δοχείο 100lt και με πίνακα αυτοματισμού και προγραμματιστή. Το αρθρο μας δινει περιθωριο μεχρι 600 ευρω...Υπαρχει τετοιο πραγμα στην αγορα μεχρι 600 ευρω ?? οποιος το βρει ας το παραθεσει αν επιτρεπεται η αλλιως pm me plz (οχι για να το αγορασω βεβαια, μην ενθουσιαστουν οι πωλητες :D ;) )

το θεμα ειναι το εξης ομως - γι αυτο και ο τιτλος ειναι Αντικατασταση...- θα θελαμε να αντικαταστησουμε το πιεστικο , εξαλλου εναν κηπο προκειται να ποτιζει, μπορειτε να προτεινετε λυσεις με εφαμιλλη αξια ~600 ευρω ? τελος, αν επιτρεπεται , ποια ειναι η διαδικασια που πρεπει να ακολουθησουμε για να το προτεινουμε στην υπηρεσια ? ευχαριστω και να ευχομαι να σας μπει καλα (sic) !

Link to comment
Share on other sites

εξαλλου εναν κηπο προκειται να ποτιζει

 

Είσαι σίγουρος ότι είναι σωστά τα νούμερα?

 

Για τιμές ψάξε στην αγορά. Για αλλαγές στη μελέτη θέλει συζήτηση το πράγμα και πρέπει να μιλάμε πάνω σε κάποια σίγουρα δεδομένα (επιθυμητή παροχή κλπ).

Edited by miltos
Link to comment
Share on other sites

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλους!

Εχεις δει το πιεστικό που πρόκειται να αντικατσταθεί? Αν ναι τι τύπος είναι μοντέλο μάρκα.

Αν το άρθρο αυτό είναι μέρος ενός έργου δεν έχει κάποιες πιο ολοκληρωμένες τεχνικές προδιαγραφές?

Απο όσο ξέρω δεν χρειάζεται κάποια διαδικασία για να το προτείνεις . Εφόσον πληρεί τις τεχνικές προδιαγραφές και μπορείς να το αποδείξεις το δέχονται.

Τώρα για την τιμή όντως είναι πολύ χαμηλή. Αλλα θα σου απαντήσω σίγουρα απο Τρίτη.

Αν ενοείς να προτείνεις κάτι άλλο θα σου έλεγα ότι το ινβέρτερ ίσως να είναι υπερβολή για αρδευση κήπου.

Πάντως θα βοηθούσε πολύ το προς αντικατάσταση πιεστικό.

Link to comment
Share on other sites

χρονια πολλα, καλη χρονια !

 

@miltos ειμαι σιγουρος για τα νουμερα, ο κηπος ομως αν και δεν εχει πολλες σωληνωσεις (απο αυτο το αρδευτικο συστημα), ειναι αρκετα μεγαλες σε μηκος, πχ εχει μια που φτανει 80 μετρα σε μηκος...τιμες εψαξα, γενικα δεν βρισκω τετοιο συστημα, και πιστευω οτι εχει γινει καποιο λαθος στα νουμερα, ισως η παροχη να ειναι 5κ.μ./ω , εξαλλου η μελετη ειναι πραγματκα χαλια, ενα ατελειωτο μπου#$#@λο...επιθυμητη παροχη κλπ ας πουμε δεν υπαρχουν καθως δεν υπαρχουν πουθενα τεχνικες προδιαγραφες και στο τιμολογιο δεν λεει τιποτα...

 

@ariss δεν εχει εγκατασταθει πιεστικο, τωρα προκειται να γινει η εγκατασταση των ΗΜ...το θεμα ειναι το εξης, μπορω να προτεινω κατι τελειως διαφορετικο, δηλαδη οχι πιεστικο ? 2 σωληνωσεις pprφ50 φευγουν και καταληγουν σε φ32 και φ25, με τη μεγαλυτερη να ειναι 80 μετρα, οι υπολοιπες ομως δεν ξεπερνουν τα 30-40...εχω βρει λυσεις με 400 ευρω ας πουμε, που ομως δεν ξεπερνουν τα 5κ.μ./ω τα οποια πιστευω οτι θα επαρκουν...

Link to comment
Share on other sites

Αντικατασταση με κατι τελειως διαφορετικο η αντικατασταση με κατι παρομοιο και πιο φθηνο, αυτο εννοω...νομιζω δεν ημουν ιδιαιτερα αναλυτικος και συγκεκριμενος: το εργο ειναι στη φαση που θα μπουν τα ΗΜ...απο οσα περιγραφω στα 2 παραπανω ποστ μου, ειναι ο,τι βλεπω στα σχεδια ! μιλαω και για τις σωληνωσεις και για το πιεστικο. Επισης στο εργο ακομα δεν εχω παει, δεν εχει χρειαστει εξαλλου. Συνοψιζοντας το προβλημα : Τα λεφτα δεν φτανουν για το πιεστικο που περιγραφει το αρθρο, εξαλλου δεν βρισκω ευκολα τετοιο μηχανημα , αν και εχω ψαξει αρκετα, οποτε θα ηθελα απο οποιον γνωριζει απο πιεστικα κα δημοσια εργα να προτεινει λυσεις...Λυσεις στο μυαλο μου ειναι, α) η αντικατασταση μετα απο συννενοηση με την υπηρεσια του αρθρου (γινεται? ειλικρινα δεν γνωριζω) ---> τι να προτεινω σαν νεο αρθρο αν αυτο γινεται και β) η "διορθωση " των προδιαγραφων πχ πιεστικο με 5 κμ/ω και οχι 20 βρισκω, ομως θα κανει τη δουλεια? πως το βλεπετε? θα το δεχτει η υπηρεσια ? ευχαριστω για την κατανοηση, ελπιζω να εγινα ξεκαθαρος τωρα !

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.