Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση πίνακα διανομής


thanvg

Recommended Posts

Αγαπητοί συνάδελφοι καλησπέρα,

 

Θα ήθελα τη συμβουλή σας, σχετικά με το θέμα της τοποθέτησης του πίνακα διανομής σε ηλεκτρολογική εγκατάσταση καταστήματος (cafe για την ακρίβεια). Ψάχνοντας στο 384 δε βρήκα να αναφέρονται πουθενά περιορισμοί όσον αφορά στην τοποθέτηση του πίνακα. Υπάρχει αντίστοιχος κανονισμός ή και πρακτικοί λόγοι, που οι πιο έμπειροι να γνωρίζουν, που να θέτουν κάποιους περιορισμούς; Συγκεκριμένα, για λόγους αρχιτεκτονικούς, θα με βόλευε να τοποθετήσω τον πίνακα είτε στο υπόγειο είτε στο πατάρι.

 

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Link to comment
Share on other sites

Ο πινακας ποτε δεν τοποθετειται σε μερη οπως παταρια και υπογεια.Πρεπει να τοποθετειται σε μερος το οποιο ειναι ευκολα προσιτο.Σε υπογειο θα εμπαινε μονο αν ήταν ο υποπινακας του υπογειου αλλα ο κεντρικος πρεπει να μπαινει οπως σου ειπα σε προσιτο σημειο.

Link to comment
Share on other sites

Όπως ακριβώς το είπε ο Μιχάλης1988, σε προσιτό μέρος για το προσωπικό του μαγαζιού έτσι ώστε σε μια περίπτωση ανάγκης να μπορεί κάποιος εύκολα να κόψει το ρεύμα. Συνήθως στο μπαρ σε κάποιο διακριτικό σημείο (τώρα που έχουν βγει και όμορφοι πίνακες (designατοι που λένε και οι διακοσμιτές ή αρχιτέκτονες) με ότι καπάκι μπορεί να κατεβάσει το μυαλό σου...για να μπορεί να παίζει και με τα dimmer αυτός που θα δουλεύει αν είναι ράγας και επειδή και ο περισσότερος φωτισμός πέφτει στο μπαρ σε βολεύει και απο άποψη καλωδίων μιας και θα είναι κοντινότερες οι διαδρομές.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.