Μετάβαση στο περιεχόμενο

Mixalis1988

Members
  • Περιεχόμενα

    62
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Επαγγελματίας Τεχνικού Κλάδου
  • Ειδικότητα
    Ηλ/γος Μηχανικός Τ.Ε.Ι.

Mixalis1988's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

1

Φήμη στην κοινότητα

  1. Για τα παραπανω φορτια επειδή είναι συμμετρικα και ισοδυναμα το ρευμα του ουδετερου θα είναι 0.Γι αυτό και στους 3φασικους κινητήρες δεν χρησιμοποίειται ο ουδετρεος αγωγος.
  2. Υποψιν ότι συμφωνα με τον πινακα καταναλώσεων της ΔΕΗ, η παροχη Νο3 για τριφασικο ρευμα ενώ στο μετρητη ασφαλίζεται με 3χ63Α στον γενικο πινακα της εγκαταστασης πρεπει να μπουν 3χ50Α.
  3. Δεν μας δινεις ομως καμια πληροφορια...Δεν μπορουμε να σε βοηθησουμε αν δεν δωσεις στοιχεια, μοντελο..
  4. Που μπορουμε να βρουμε τι συστηματα γειωσεως χρησιμοποιει η ΔΕΗ στην περιοχη της Αττικης;;Καλο ειναι να υπαρχουν καπου.
  5. Αν εχει ενα ΔΔΕ για ολο το σπιτι σε περιπτωση μιας διαρροης θα μεινει ολο το σπιτι χωρις ρευμα.Αν απ' την αλλη υπαρχει 1 ΔΔΕ σε καθε πινακα σε περιπτωση καποιας διαρροης θα μεινει χωρις ρευμα μονο ο οροφος στον οποιο εγινε η διαρροη και ετσι δεν θα μεινει ολη η κατοικια χωρις ρευμα.Βεβαια το κακο με αυτην την εκδοχη ειναι οτι δεν θα ασφαλιζονται τα παροχικα καλωδια των υποπινακων σε τυχων διαρροες δεδομενου οτι οι αναχωρισεις των παροχικων καλωδιων θα ειναι μετα τις γενικες ασφαλειες του γενικου πινακα.Η καλυτερη (και ακριβοτερη λυση) ειναι να μπουν ΔΔΕ με Ιδ=30ma σε καθε υποπινακα και ΔΔΕ τυπου S στον γενικο πινακα για καθε υποπινακα στα οποια υπαρχει η δυνατοτητα ρυθμισης χρονου αποζευξης σε περιπτωση διακοπης και ετσι προστατευονται τα παροχικα των υποπινακων αλλα υπαρχει και επιλεκτικοτητα.Και εγω θελω να ρωτησω τωρα αν ειναι ασφαλες για τον χρηστη (εφοσον τα παροχικα καλωδια ειναι χωνευτα και δεν μπορει να εχει κανεις επαφη μαζι τους) να τοποθετηθουν στους υποπινακες ΔΔΕ με Ιδ=30ma και στον γενικο πινακα ενα ΔΔΕ με Ιδ=300ma για καθε υποπινακα.Ετσι προστατευεται η παροχη απο τυχων διαρροες υπαρχει επιλεκτικοτητα και ειναι πιο φτηνη λυση απ την προηγουμενη που περιεγραψα.Εσεις τι απ ολα αυτα προτεινεται;;;
  6. Το πιο σωστο ειναι η πτωση τασης να ειναι 4% απ' το ρολοι της Δεη μεχρι τα φορτια.Αυτο κατα την μελετη γινεται αφου εχουμε υπολογισει την πτωση ταση σε ολα τα φορτια της μελετης μας επειτα επιλεγουμε το δυσμενεστερο φορτιο (δηλαδη αυτο που εχει την μεγαλυτερη πτωση τασης) και υπολογιζουμε και την πτωση ταση στο παροχικο καλωδιο και πρεπει στο συνολο να ειναι μικροτερη απο 9,2Volt.Ελπιζω να σε κατατοπισα καπως...Ας γραψει και καποιος που ξερει 100% να ξερεις και εσυ σιγουρα!
  7. Ποια ειναι τα χαρακτηριστικα αυτου του κινητηρα;;
  8. Αν ειναι ετσι...Εγω καταλαβα οτι ειχε 6αρι καλωδιο γραμμη τροφοδοσιας ασφαλισμενο με 50Α ασφαλεια.
  9. Το 0,58*Ιον το χρησιμοποιεις για την ρυθμιση του θερμικου διοτι το θερμικο μπανει ''μεσα'' στα τυλιγματα του κινητηρα ωστα να τα προστατευει.Το ρευμα της καθε γραμμης θα ειναι περιπου 40Α και οχι 21,8Α.Σκεψου οτι στην συνδεση τριγωνου το ρευμα μιας φασης <<μοιραζεται>> σε δυο τυλιγματα.Και αν το 6 ειναι και αυτο ασφαλισμενο με 50Α ασφαλεια ειναι μεγα λαθος και δεν ειναι η σωστη διατομη καλωδιου.Δες το μηνυμα παραπανω που εγραψε ο ιεροφανης.
  10. Με τι ασφαλεια ειχε ασφαλισει το 4??Να φανταστω καμια 35Α , 40A???Γιατι αν το ασφαλιζε σωστα δεν θα καπνιζε.Παντως και το 6 οριακο ειναι αν φανταστεις οτι στην καθε φαση τραβαει περιπου 39Α..
  11. Οι μικροαυτοματοι δεν ενδεικνυονται για χειρισμους φορτιων παρα μονο οι διακοπτες φορτιου.. http://www.sarrisg.g...is_se_erwtiseis Ερωτηση Νο28.
  12. Ριξε μια ματια στην ερωτηση 63. http://www.sarrisg.g...is_se_erwtiseis
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.