Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πράξη εφαρμογής χωρίς τίτλο ιδιοκτησίας


Recommended Posts

Καλησπέρα. Ερώηση. Απο 4 στρέμματα, 600 μέτρα εντάχθηκαν απο τον δήμο σε σχέδιο και έγιναν ΚΧ. Προσπαθώ να πάρω από την τράπεζα γης του Δήμου "αποζημείωση". Ο δήμος ήρθε σε συνενόηση, (προφωρικά) έχουν ανταλάξιμο οικόπεδο, αλλά χρειάζεται να κάνω πράξη εφαρμογής. Ο συγγενής που έχουμε εξ αδιαιρέτου το οικόπεδο, δεν έχει κάνει αποδοχή κληρονομιάς και συνεπώς δεν έχει τίτλο. Σε 2 μηχανικούς που ρώτησα, μου λεν οτι έτσι δεν μπορεί να προχωρήσει. Υπάρχει κάποιος τρόπος να απαλαγώ απο τους συγγενείς και να προχωρήσω μόνος μου?

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Θεωρητικά θα μπορούσες να προχωρήσεις τη σύνταξη της μεμονωμένης ΠΕ έχοντας ως αρχικούς ιδιοκτήτες της ιδιοκτησίας εσένα σε ποσοστό 50% και είτε άγνωστο το υπόλοιπο 50%, είτε φερόμενο ιδιοκτήτη τον δικαιοπάροχο του συγγενή σου. Για το τελευταίο ρώτα αν μπορείς τον μελετητή της ΠΕ (αν υπάρχει μελέτη να τρέχει).

Όταν ο συγγενής σου θελήσει να ξεκαθαρίσει την υπόθεση του τότε θα κάνει διορθωτική ΠΕ.

Βέβαια αν τελικά μπορείς να το κάνεις τότε θα είσαι συνιδιοκτήτης ενός οικοπέδου με τον άγνωστο, το οποίο δεν ξέρω πόσο καλό είναι.

Εδώ μάλλον χρειάζονται τα φώτα του καλού συνάδελφου ΜΑΚΑΡ.

Link to comment
Share on other sites

Σ ευχαριστώ για την απάντηση φίλε.

Δηλαδή το εξ αδιαιρέτου δεν το γλιτώνω... Οσο για να το τρέξω μόνος μου, ναι αυτό γίνεται, αλλά θα έχω ένα κομάτι γης που θα εκρεμεί η συνιδιοκτησία, οπότε και δεν θα μπορώ να το εκμεταλευτώ. Αυτό με το άγνωστο δεν το πιασα... δηλαδή μπορεί να βρεθώ συνιδιοκτήτης οικοπέδου με έναν άγνωστο που κι αυτός για παρόμοιους ας πούμε λόγους έχει να λαμβάνει απο τον δήμο?

Link to comment
Share on other sites

Ο άγνωστος ιδιοκτήτης είναι κάτι που δε θέλουν με τίποτα να εμφανίζουν οι μελετητές γιατί τους πρίζει μετά η υπηρεσία, οπότε μπορούν να βάλουν φερόμενο ιδιοκτήτη που όμως δεν μπορεί προφανώς να εγγραφεί στην (ανύπαρκτη ή υπαρκτή) μερίδα του το τελικό οικόπεδο. Έχω δει όμως και μελέτες ΠΕ με άγνωστο ιδιοκτήτη στην στήλη του ιδιοκτήτη της αρχικής ιδιοκτησίας (κάπως παλιές βέβαια, οπότε δεν ξέρω αν και σύγχρονες ΠΕ έχουν κάτι τέτοιο).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.