Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θερμοστάτης στους 30 βαθμούς


sebastian leto

Recommended Posts

Καλησπέρα έχω τα ιδια τετραγωνικα διαμερισμα 48τ.μ με έναν ενοικιαστή μου, εγω ανοιγω την θερμανση στους 17 βαθμους ισα ισα για να μη κρυωνω. Προχτές μπαινω στο σπιτι του ενοικιαστη μου τον οποιο εγω προετρεψα να βαλει πετρελαιο ( μαύρη ώρα) και βλεπω να το έχει στους 30!!!!!!!!! Λογικά ειχε την φαεινη ιδεα οτι θα το βαζε 1 ωρα θα βραζε το σπιτι και θα πληρωνει τα ιδια με μενα που το εχω στους 17 βαθμους λογω του οτι εχουμε ωρομετρητες, καμια εκτιμηση του ποσο τις εκατο παραπανω πετρελαιο καιει αυτος αν εγω το χω στους 17 και αυτος 25 και πανω? Γιατι πηγα στην δεξαμενη και το πετρελαιο με καυση δικια μου 10 ωρες και αλλες 2 μεζονετες απο 100 τ.μ η καθεμια και 35 ωρες η καθεμια και 55 ώρες του ενοικιαστη μου ειχε πεσει 15 ποντους!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Εξαρτάται...Αν αυτός το αφήνει στους 30 και δεν το κλείνει ποτέ ή δεν το κατεβάζει ποτέ, τότε δεν πρόκειται να αυτοματίσει, ή όπως λες όταν θα αυτοματίζει αυτός θα έχει βράσει και θα έχει μείνει μόνο με τα εσώρουχα!!!

Αν όμως όταν αισθάνεται ότι έχει ζεστάνει πάει ο ίδιος και το κλείνει, τότε απλά τον ρόλο του θερμοστάτη τον παίζει αυτός. Ο θερμοστάτης λειτουργεί γι αυτόν ως ένας κοινός διακόπτης ON - OFF. Αν στους 17 βαθμούς (όσο είναι ρυθμισμένος και ο θερμοστάτης ο δικός σου) αισθανθεί θερμική άνεση ο ενοικιαστής και πάει και το σβήσει, τότε θεωρητικά θα έχετε κάψει (περίπου) το ίδιο!

Ωστόσο δεν θεωρώ φρόνιμο να λειτουργεί έτσι ένα σύστημα, ούτε να το αφήνεις επίτηδες να καίει ΦΟΥΛ για κάποια ώρα και μετά να το σβήνεις.

Γιατί όσο καίει στο ΦΟΥΛ από ένα σημείο και μετά το διαμέρισμα θα έχει περισσότερη ζέστη από όση πραγματικά θέλουμε, την οποία μοιραία θα χάσει κάποια στιγμή οπότε έχουμε δαπανήσει περιττή ενέργεια-καύσιμο-χρήματα, ενώ για κάποια ώρα στην συνέχεια θα έχει λιγότερη θερμοκρασία από αυτή που αισθανόμαστε άνετα και θα πρέπει να ξαναπάρει. Θεωρώ ότι ένας καλός θερμοστάτης χώρου ρυθμισμένος σωστά σε μια θερμοκρασία που έχουμε δει ότι το σπίτι ζεσταίνει ικανοποιητικά χωρίς να σκάμε αλλά ούτε και να κρυώνουμε, είναι η σωστότερη επιλογή.

Επίσης, δεν χρειάζεται να τον έχουμε καν ανοικτό όλη την ημέρα όταν δεν υπάρχει δραστηριότητα στο σπίτι, αλλά ούτε και όλη την νύχτα, που κοιμόμαστε σκεπασμένοι!

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.