Μετάβαση στο περιεχόμενο

Heat Back φορητό αερόθερμο τζακιού


THRAS

Recommended Posts

Αξιζει και παρααξιζει αν γινει σωστα.. Με καλα ξυλα και σωστη τροφοδοσια το ανοιχτο τζακι φτανει σε βαθμο αποδοσης 50%, Τα περισσοτερα ενεργειακα δεν πιανουν αυτο τ βαθμο. Τροφοδοτεις τοσα ξυλα οσα χρειαζεται αυτο για να βγαλει ζεστη, αν δεν φτανουν οι θερμιδες για τ χωρο και βαλεις πολλα τοτε τα καις αδικα και η αποδοση θα πεσει. 

αυτο που το εχεις δει?τα ενεργειακα δουλευουν 80-90% αποδοση.Τωρα το 50% αποδοση μου φαινεται χλωμο.Σχεδον διπλασιαζεται η αποδοση του απλου?

Link to comment
Share on other sites

αυτο που το εχεις δει?τα ενεργειακα δουλευουν 80-90% αποδοση.Τωρα το 50% αποδοση μου φαινεται χλωμο.Σχεδον διπλασιαζεται η αποδοση του απλου?

 

 

80-90% αποδοση δεν εχουν οι στροβιλοι της ΔΕΗ και πιστευεις οτι εχουν τα τζακια?? 50% αποδοση ειναι ευκολη φιλε μου, οσο ομως  ανεβαινει αυτη η τιμη δυσκολευουν παρα πολυ τα πραγματα (ειναι σαν τ μαζα που οσο αναπτυσει ταχυτητα φτανει στο απειρο).

Εναν συλογισμο σου κανω. Απλον συλογισμο.. Με 20% υγρασια θεωρειται οτι ειναι ''καλα'' για τζακι τα ξυλα, αμεσως αμεσως ομως μιλαμε για 20% χαμενη ενεργεια στην αγορα τους, συν την θερμοτητα που θα απορροφησει η υγρασια τους, πως λοιπον ενα ''ενεργειακο'' θα φτασει στο 80-90% αποδοση? 50% αποδοση ομως, με καλα ξυλα, ενα σωστο αεροθερμο θα την πιασει χωρις πορτα κτλ..

Edited by Στελιος1
Link to comment
Share on other sites

Α.και συγκρινεις τα βρεγμενα στο ενεργειακο και τα στεγνα στο αεροθερμο?

Αν δεις στα ενεργειακα τα δινουν 80-90% .μπορει να μην φτανουν τοσο

Τα δε ανοιχτα 25-30%. Πιστευεις οτι παει 50% με το αεροθερμο?γιατι πολυ χλωμο το κοβω.

 

Στάλθηκε από το ST23i μου

 

 

Link to comment
Share on other sites

Ναι φτανει με την σωστη κατασκευη η αποδοση στο 50% σιγουρα και αυτο το νουμερο με θεωρουμενη ως μεση δεδομενη αποδοση των ανοιχτων τζακιων 15-20%, οχι 25-30% οπως λες, αυτη για μενα σε αυτα τα τζακια ειναι σχεδον απιθανη.

Οχι δεν βαζω δυο μετρα και δυο σταθμα ωστε να ''μαγειρεψω'' συγκριση, απλα αυτοι που πουλανε ενεργειακα ειναι σαφεστατο ( απλη λογικη να επιστρατευσεις αρκει) οτι  μιλανε για τελειες συνθηκες και πολυ καλα κανουν βεβαια. Με απλα λογια.. θα ανεβασει την αποδοση 3 φορες! Αν τα ξυλα ειναι ''κακα" η ''καλα'' δεν εχει σημασια σε οτι λεω, και στα μεν και στα δε η αποδοση θα ανεβει 3 φορες. Αυτο μονο λεω. 

Αυτο το συστημα ''καταργει'' τα οφελη της πορτας ως προς την ''αμεση'' αποδοση, διοτι.. ο αερας που βγαζει εξω η καπνοδοχος σε ενα ανοιχτο τζακι απλα περνα και διαφευγει (χασιμο, διοτι ειναι ηδη 20 βαθμων, αλλα εως εκει, δεν επηραζει τον αερα αναθερμανσης) χωρις να επηρεαζει ομως την θερμοκρασια εξοδου του αεροθερμου. Γιατι οι σωληνες ειναι ΠΙΣΩ απο τα ξυλα και την φωτια.. Ειναι πολυ απλο αυτο που λεω.

Εγω το εφηυρα αυτο στην Ελλαδα, πανω απο δεκα χρονια το φτιαχνω και ξερω πολυ καλα τι λεω. Το εχω ενσωματωμενο στ εστιες μου (προσοχη, δεν πουλαω τιποτα, δεν κανω διαφημιση, απλα αντι να αγορασω τ  εστια την φτιαχνω εγω) χωνευτο μεσα (πολυ δυσκολη κατασκευη) και ξερω καλα οτι.. Ανοιγεις η κλεινεις την πορτα στ τζακι η θερμοκρασια δεν επηρεαζεται, γιατι οπως ειπα ο κρυος (κρυος για τα δεδομενα της εστιας) αερας 20 βαθμων δεν φτανει ποτε στους σωληνες. Αξιζει.

Edited by Στελιος1
Link to comment
Share on other sites

Εχω και αλλη κατασκευη με διπλωμα ευρεσιτεχνιας η οποια αφορα εναλλακτη στ καπνοδοχο, αυτο ομως προυποθετει την υπαρξη πορτας. Χωρις πορτα δεν αξιζει διοτι ο αερας του χωρου (αυτος των 20 βαθμων πχ) ριχνει γενικα την θερμοκρασια της εστιας και ειδικα αυτο στην καπνοδοχο φαινεται.. Οποτε και δεν αξιζει για  ανοιχτο τζακι. Οι σωληνες οπως ειναι τελειως αλλη κατασταση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.