Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φωτοβολταϊκά σε στέγη αντοχή σε βάρος


sebastian leto

Recommended Posts

Σε στέγη τετράριχτη ξύνιλη σε παλιό σπίτι 30ετίας για να τοποθετούνε φωτοβολταικα δε πρεπει να γινει καποια ειδικη μελετη απο πολιτικο μηχανικο για να δουνε αν αντεχει το βαρος τους. Γιατί μιλαμε για βάρος 500-600kg ο Ηλεκτρολόγος Μηχανικός όταν υπογραφει για το έργο εχει στην ευθυνη του και τετοια θέματα?

Link to comment
Share on other sites

από ένα ψάξιμο που είχα κάνει παλιότερα σε διάφορες εταιρίες φ/β είχα δει ότι μιλάνε για φόρτιση 20kg/m2 επιφάνειας της στέγης.για μια στέγη που έχει μελετηθεί με τους σύγχρονους κανονισμούς και έχει κατασκευαστεί αναλόγως, αυτό συνήθως δεν αποτελεί σημαντικό μέγεθος.

για παλαιότερες κατασκευές σίγουρα χρειάζεται περισσότερη διερεύνηση, αποτύπωση της στέγης και ανάλυση αυτής. δεν ξέρω ωστόσο αν ο εγκαταστάτης των φ/β μηχανικός φέρει και νομική ευθύνη.

το λογικό θα ήταν ναι...αλλά επειδή δεν γνωρίζω την ισχύουσα νομοθεσία στο κομμάτι αυτό το λέω με επιφύλαξη. μπορείτε πάντα να απευθυνθείτε και σε πολιτικό μηχανικό που θα κάνει τα παραπάνω.

Edited by noutsaki
Link to comment
Share on other sites

Σε μια στεγη τοσων ετων το σημαντικοτερο προβλημα ειναι η κατασταση των ξυλων (σκοροι,υγρασια κλπ.).Προτεινω επισκοπηση απο εναν σκεπά.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.