Μετάβαση στο περιεχόμενο

Multi συστήματα θέρμανσης (ξύλο, pellet, πυρήνας)


karajon

Recommended Posts

Χαίρετε,

 

Αντιμετωπίζω την εξής πρόκληση και θα επιθυμούσα τα "φώτα" σας και την εμπειρία σας σχετικά.

 

Σε υφιστάμενη μονοκατοικία η οποία θερμαίνεται με πετρέλαιο (λέβητας πετρελαίου SIME 1R7, μοντέλο 1992, απόδοσης 44.500 Kcal/h (51,7KW) - 59.600 Kcal/h (69,3KW)) θέλω να αλλάξω τον λέβητα πετερελαίου αντικαθιστώντας τον με έναν λέβητα "multi".

Με τον όρο multi ο κατασκευαστής των συστημάτων που έχω ήδη δει (ελληνικής κατασκευής) εννοεί τους λέβητες που "καίνε" διάφορα "εναλλακτικά" μέσα όπως: Ξύλο, pellet, πυρήνα ελιάς, πυρήνα ροδάκινου, καλαμπόκι κτλ.

 

Έχω δει όπως προείπα κάποιους ελληνικής κατασκευής (δεν αναφέρω όνομα μήπως και θεωρηθεί ως διαφήμιση) αλλά επειδή δεν έχω σχετική εμπειρία, θα επιθυμούσα να με κατευθύνετε σχετικά τόσο σε κατασκευαστές τέτοιων συστημάτων όσο και να με ενημερώσετε με άλλες εναλλακτικές, ίσως πιο ενδεδειγμένες, μεθόδους θέρμανσης στην εν λόγω περίσταση.

 

Στο σημείο αυτό σημειώνω ότι η μονοκατοικία βρίσκεται σε 460μ. υψόμετρο πλησίον της Θεσσαλονίκης και δεν έχει ιδιαίτερη μόνωση ως κατασκευή του 1992. Η πλάκα είναι εμβαδού περί τα 130τμ. με απώλειες περί τις 22.000 Kcal/h. Υπάρχουν ακόμη το ισόγειο (130τμ.) και η σοφίτα (40τμ), χώροι οι οποίοι έπρεπε να καλύπτονται από τον λέβητα πετρελαίου.

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις απαντήσεις σας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.