Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ηλιακοί τριπλής ενέργειας σε μονοκατοικία


sixoremenos

Recommended Posts

Η διώροφη μονοκατοικία αποτελείται από 3 αυτοτελείς κατοικίες. Υπάρχει καυστήρας-λέβητας πετρελαίου που εξυπηρετεί και τις 3 κατοικίες, χωρίς αυτονόμηση. Οι 3 ηλιακοί έχουν τα boilers (150,150 και 120 λίτρων) πάνω από τους επιλεκτικούς συλλέκτες. Οι σωληνώσεις για το ζεστό νερό χρήσης είναι από tuborama.

 

1. Από ό,τι διάβασα στο forum, δε θα υπάρχει πρόβλημα με το υλικό των σωληνώσεων (tuborama) για το ΖΝΧ. Παρακαλώ να το επιβεβαιώσετε. Κρίνεται αναγκαία και η τοποθέτηση θερμοστατικής βάνας ανάμιξης για το δίκτυο ΖΝΧ;

 

2. Μελλοντικά τα boilers θα συνδεθούν με το λέβητα. Σε αυτή την περίπτωση, μπορεί να χρησιμοποιηθεί tuborama, ή χρειάζεται χαλκός; Εδώ χρειάζεται επιπλέον θερμοστατική βάνα ανάμιξης (αν έχει μπει αυτή της περίπτωσης 1) ή μπορεί να χρησιμοποιηθεί μία κοινή για θέρμανση και ΖΝΧ;

 

3. Ο υπάρχων κυκλοφορητής θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί και για τα boilers, ή θα ήταν σωστότερο να μπει ξεχωριστός για τους 3 ηλιακούς; (Μην εξετάζετε την περίπτωση αυτονομίας, προς το παρόν δε με απασχολεί).

 

Ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες απαντήσεις σας.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.