Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έκδοση πιστοποιητικού πυροπροστασίας χωρίς αυτοψία!!!


lefterism

Recommended Posts

Συνάδελφοι, επισυνάπτω την πολύ πρόσφατη (ΦΕΚ Β 1506/30.7.2008) πυροσβεστική διάταξη 13 που καθορίζει την διαδικασία έκδοσης πιστοποιητικού πυροπροστασίας χωρίς αυτοψία (εξαιρεί τα πρατήρια υγρών και αερίων καυσίμων, καθώς και τις βιοτεχνίες-βιομηχανίες).

 

Η καινοτομία, είναι ότι απαιτεί υπεύθυνη δήλωση του μηχανικού καθώς και του ιδιοκτήτη ότι η εγκατάσταση των μέσω ενεργητικής πυροπροστασίας έχει γίνει σύμφωνα με την νομοθεσία. Θα διενεργούνται έκτακτη σειγματοληπτικοί έλεγχοι, και όταν διαπιστωθεί παράβαση, τότε θα πηγαίνει ιδιοκτήτης και μηχανικός στον εισαγγελέα για ψευδή υπεύθυνη δήλωση.

 

Η γνώμη μου είναι ότι αυτό θα γίνει μέτρο πίεσης των διαφόρων (ειδικά σε ξενοδοχεία και εστιατόρια) για να υπογράφει ο μηχανικός λευκές υπεύθυνες δηλώσεις.

Ιδιαίτερα οι συνάδελφοι που μόλις τελείωσαν και δεν έχουν δουλειές/εμπειρία από το επάγγελμα θα βρεθούν σε πολύ δύσκολη θέση.

 

Πιστεύω ότι ο σύλλογος Μηχανολόγων-Ηλεκτρολόγων θα πρέπει να παρέμβει (μαζί με το ΤΕΕ) έτσι ώστε να δημιουργεί φορέας ελέγχου από τρίτο πρόσωπο (παραλληλίζω την πιστοποίηση σαν έλεγχο που γίνεται στους ανελκυστήρες).

 

επισυνάπτω την πυροσβεστική διάταξη 13. Ενημερώστε όλους τους συναδέλφους, είναι κάτι που μας αφορά όλους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.