Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατασκευη αεροθερμου τζακιου βοηθεια.


dmpatanis

Recommended Posts

Θα ηθελα να κατασκευασω ενα αεροθερμο τζακιου.

Ποιο απο τα δυο μου προτεινεται και γιατι?????

Ευχαριστω.

 

1) http://imageshack.us/photo/my-images/11/25833957.jpg/

 

2) http://imageshack.us/photo/my-images/826/46156780.jpg/

 

Το τζακι μου ειναι διαμπερες δεν εχει πλατη.

Λεω για το πρωτο -1- μιας και θα μπορω να κλεινω την μια πορτα η οποια πεφτει καθετα.

Το μονο που με φοβιζει ειναι εαν θα εχει αποδοση μιας και η φωτια θα ειναι πανω απο τους σωληνες.

Τωρα για το δευτερο -2- το μονο που φοβαμαι ειναι μην μου φερνει και καπνα μεσα στο σπιτι.

Τι λετε και γιατι?

post-35897-0-01135400-1328947661_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Οπως και αλλου σου λεω οτι εισαι παρανομος, πληρωνω τελη προστασιας στον ΟΒΙ. Το θεωρεις σωστο? Επιστημονας δηλωνεις.. η τσιγκουνια σε κανει να θες να τ φτιαξεις μονος η η απαξιωση πιστευοντας οτι θα φτιαξεις καλυτερο και φθηνοτερο τροχο στ αμαξι σου? 300 ευρω ειναι ολο κ ολο, ποσο νομιζεις θα σου κοστισει αν τ φτιαξεις εσυ? Οπως και να χει αν συνεχιστει αυτο το θεμα θα παει νομικα μιας κ ηδη εχω ξεκινησει αγωγες σε εταιρειες και παρακαλω και τους υπευθυνους να κλεισει αυτο το θεμα. Θα κλεισει!

Link to comment
Share on other sites

Φιλε μου Στελιο,μην το παιρνεις προσωπικα.

Θα μπορουσες να εισαι πιο ευγενικος και να μας συστησεις το δικοσου μηχανημα.Εγω δεν ξερω ποιος εσαι οτε τη μηχανημα εχεις.

Οι φωτογραφιες ειναι απο σελιδα του εξωτερικου.Τους εκανες μηνηση αυτους γιατι απο οσο βλεπω αυτοι το πουλαν σε μαζικη παραγωγη.

Link to comment
Share on other sites

dk121 βρες το και βαλε το οκ! Σε πολαπλασια τιμη και σε κακεκτυπο ωστε να νομιζεις οτι παιρνεις σοβαρες θερμιδες και να χαιρεσαι! Το προβλημα μου ειναι οτι πληρωνω τελη προστασιας (δεν ειναι τυχαιο τ οτι πηρα το ΔΕ, αυτα που κυκλοφορανε ειναι αστεια πραγματακια και τα εχω ολα με τα σχεδια τους κτλ, ολα!) για εδω στην Ελλαδα και ενω δεν υπηρχε τιποτα (εστω και χαζο) πανω σ αυτο ξαφνικα ολοι ξυπνησαν και ψαχνουν αυτο το θεμα, αφου το παρουσιασα εγω προσπαθωντας να δειξω τ κανω κ μετα. Πριν.. κανενας δεν μιλουσε γ αυτο και ουτε κ θα μιλαγε σημερα. Αν αμφιβαλεις οτι ειναι ετσι δειξε μου εστω και μια αναφορα πανω σ αυτο πριν το 2007 στην Ελλαδα.

Πατανη σ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την κατανοηση και συγνωμη κ απο μερους μου, αλλα εχω αγανακτισει.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

dmpatanis σ ενδιαφερει ακομα η κατασκευη? Τωρα μπορω να σου εξηγησω καποια πραγματα και το πως να γινει σωστα. Το πρωτο που δειχνεις αφορα Αγγλικο τζακι με καρβουνο, Θα παρεις ζεστη απο ενα σημειο και μετα (οταν εχει καρβουνια) αλλα θα κρυωνεις τ βαση τ φωτιας ασκοπα κ παιζεται αν τελικα εχεις οφελος η απλα θα νομιζεις οτι εχεις. Το δευτερο ειναι καλυτερο αλλα παλι δεν αξιζει τ κοπο. Αν εισαι εδω και θες να προσπαθησεις μπορω τωρα να σου πω ακριβως πως να το κανεις.

Link to comment
Share on other sites

Αν θες Στελιο πες μας την αποψη σου.

Με ενδιαφερει το πρωτο γιατι το δευτερο θα φαινεται ασχιμα στο τζακι μιας και ειναι διπλοανοιγομενο.

Ευχαριστω.

Link to comment
Share on other sites

Ο κεντρικος σωληνας-τροφοδοτης στην μεση των μικρων θα φραξει, δηλαδη.. Πχ να δινει σε 10 σωληνες η 12 φ33 αλλα να μοιραστουν 6 και 6, αναμεσα τους να ταπωθει. Αυτες οι 12 θα διατρεχουν τ πατωμα και με γωνια μετα στριβουν επανω οπως η δευτερη φωτο, αλλα δεν θα γυρισουν ξανα προς τα εμπρος οπως δειχνει. Οι πρωτες θα ανεβαζουν τ αερα ψηλα εκει θα εχει συλεκτη ανοιχτον σε ολες κ ταπωμενο μονο στ ακρες και ο αερας θα γυριζει αναστροφα πλεον στις υπολοιπες 6 και θα βγαινει κατω χαμηλα. Πισω απ ολες μαζι οπωσδηποτε θελει πλατη απο 3 χλ λαμαρινα για ανακλαση και για να λειτουργει σαν πλατη στ τζακι σου, θα πανε ευθεια επανω οσο φαινονται και μετα μικρη κλιση ωστε να φτασουν οσο γινεται υψηλοτερα μεσα στ κωνο (προσοχη εδω θελει αερα για να περασει μεσα ολο αυτο, βρισκει η γωνια του κατω) και περιπου στ μισο της διατομης τ καπνοδοχου. Καλο ειναι να υπερυψωθει με βιδες να αλφαδιαζεται κ απο κατω να μπει προχειρο συρταρι αλλα θα μειωθει το υψος και θα χασεις μερος τ θεας τ φλογας, αν τραβαει καλα θα καις τα ξυλα πλακα κ οχι ορθια κ ειναι το ιδιο, αν δε τραβα καλα αυτο θα βοηθησει κ στ τραβηγμα αλλα θα τ καις ορθια..

Ετσι θα κατεβαζεις τ πορτα για τ σπιθες και η ζεστη θα βγαινει και χαμηλα. Πρεπει να εχεις κ καλη ρυθμιση κλαπε ομως γιατι θα καιει δυνατα.

Link to comment
Share on other sites

Λοιπόν φίλε Στέλιο έχω μία ερώτηση για σένα αλλά και για οποιοδήποτε άλλον ξέρει να μου απαντήσει τεκμηριωμένα...

Γνωρίζεται τον όγκο καυσαερίων που διαφεύγει απο την καμινάδα ή των όγκο αέρα που τραβάει ένα κοινό τζάκι ανοιχτής εστίας κατά την καύση ας πούμε 5 κιλών ξύλου ανα ώρα;

Edited by aithilenio
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.