Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μετρητές ΔΕΗ (ενεργός - φαινομένη ισχύς)


absolute1

Recommended Posts

Γεια σας. Ο μετρητής της ΔΕΗ μετράει από ότι ξέρω ενέργεια. Ακούγονται πολλά και διάφορα. Τελικά μετράει την ενεργώ ισχύ επί τον χρόνο ή την φαινόμενη ισχύ επί τον χρόνο. Λογικά είναι την ενεργό αλλά ο προβληματισμός μου πηγάζει από το γεγονός ότι υπάρχουν κάποιες συσκευές οι οποίες διορθώνουν το cos φ και ο μετρητής "γραφει" λιγότερα. Ποια η όλη αλήθεια σε αυτή την υπόθεση:

Link to comment
Share on other sites

Ο μετρητης της ΔΕΗ μετραει μονο πραγματικη ενεργεια (watt).Οστοσο και να διορθωσεις τον συντελεστη ισχυος στην μοναδα δεν θα εχεις καμια μειωση στον λογαριασμο σου.Επισης η ΔΕΗ στους οικιακους καταναλωτες δεν χρεωνει την αεργο ισχυ.Συνεπως κατι συσκευες που λενε οτι κανουν οικονομια ειναι μεγαλη απατη.

Edited by Mixalis1988
Link to comment
Share on other sites

ο μετρητής μετρά αυτό ακριβώς που γράφει δίπλα από τα νούμερα, αν γράφει kWh μετρά ενεργή ενέργεια όχι φαινόμενη. Επειδή διορθώνοντας το συνφ μειώνεται και το ρεύμα από το σύστημα διόρθωσης προς την παροχή έχουμε και μια μείωση στην ενέργεια, που τη δημιουργούσε το επιπλέον ρεύμα στην γραμμή μετρητη-διορθωτη

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ φίλε μου.

Αν κατάλαβα καλά οι συγκεκριμένες συσκευές δεν μπορούν να αλλάξουν κάτι στον μετρητή γιατί αυτός μετράει πάντα την πραγματική ενέργεια, εξού και KWh.

Μπορούν όμως να προσφέρουν κάποιο αποτέλεσμα στην περίπτωση που χρεώνεται η άεργος ισχύς από τον παροχέα.

Edited by absolute1
Link to comment
Share on other sites

σε μια ΕΗΕ κατανάλωση δεν έχουμε μόνο στα μηχανήματα αλλά και στους αγωγούς. Όταν διορθώσουμε το συνφ μειώνεται το ρεύμα στους αγωγούς που πριν την διόρθωση κατανάλωνε ενέργεια άρα μετά την διόρθωση έχουμε και μια μικρή μείωση στην ενέργεια

Link to comment
Share on other sites

Και κάτι ακόμα.

Στην περίπτωση που κάποιος έχει μια συσκευή με χαμηλό cosφ (έστω Α) και θέλει να το διορθώσει με μια συσκευή διόρθωσης τέλος πάντων (έστω Β).

Η συσκευή Β έχει σημασία στο πόσο κοντά στην Α θα συνδεθεί, ώστε να έχει αποτελέσματα; (Αποτέλεσμα εννοώ μικρότερο ρεύμα στους αγωγούς)

Άποψη μου είναι ότι πρέπει να μπαίνει όσο πιο κοντά γίνεται στην Α συσκευή και όχι οπουδήποτε πάνω στην εγκατάσταση ή κοντά στον μετρητή.

Διορθώστε με αν τα λέω λάθος.

Η εμπειρία είναι το καλύτερο βιβλίο. . .

Edited by absolute1
Link to comment
Share on other sites

O μόνος τρόπος για να διορθώσεις ένα κακό συνφ είναι με χωρητικά φορτία (πυκνωτές)

είτε πάνω στη συσκευή με το κακό συνφ, είτε κεντρικά, πάνω στον ηλεκ πίνακα

Edited by ΝΙΚΟΣΤΡΙ
Link to comment
Share on other sites

Ναι αλλά αν μπει πάνω στον πίνακα, η όλη εγκατάσταση θα είναι "διορθωμένη" (από το δίκτυο μέχρι τον πίνακα θα είναι ΟΚ) αλλά από τον πίνακα προς την συσκευή τότε μάλλον θα έχουμε μεγάλα ρεύματα. Έτσι το βλέπω εγώ. Αν κάνω λάθος διορθώστε με. Εκείνο που θέλω να πω είναι ότι, αν μπει συσκευή που διορθώνει ένα κακό cosφ, τότε το καταφέρνει από το σημείο τοποθέτησης της και πιο πριν (εννοώ προς την δίκτυο), ενώ από το σημείο τοποθέτησης της και μετά, συμβαίνουν τα ίδια (μεγάλα ρεύματα). Για αυτό τον λόγο υποστηρίζω ότι πρέπει να μπαίνει κοντά στην "κακή" συσκευή.

Edited by absolute1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.