Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επιχωματώσεις, απόληξη κλιμακοστασίου, πρασιά


Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω για τρία ζητήματα ακόμη γιατί από ότι έχω καταλάβει αν δεν ξέρεις την νομοθεσία όλη απέξω στην πολεοδομία δεν προκειται να σε βοηθήσουν μα να σε εμποδίσουν όσο περισσότερο γίνεται.Υποθέτω ότι καλά κάνω κι ανοίγω νέο topic.

 

1) Επιχωματώσεις. Μπορώ μέχρι 1,5 μ όταν υπάρχει κατωφέρεια κι όχι σε όλο το οικόπεδο.

Έχω υψομετρική διαφορά ενός μέτρου στα 20 και η υπάλληλος μου είπε αυτό δεν είναι κλίση ικανή και μπορώ να κάνω μόνο σημειακά μπαζώματα, σην ουσία στις βεράντες. Ωστόσο, είναι τα πράγματα κάπως αλλιώς. Η πρόσβαση προς το υπόγειο γκαράζ πρέπει να γίνει ακριβώς στο ψηλότερο σημείο του οικοπέδου με μέγιστη κλίση ράμπας 25%. Αυτόματα, αυτό σηκώνει το σπίτι ψηλότερα από τη στάθμη του φυσικού εδάφους κι αποκόπτει το ισόγειο, το κάνει υπερυψωμένο. Μου επιτρέπει να κάνω σκάλες αλλά όχι να σχηματίσω ένα πρανές επιχωμάτωσης για να κατεβαίνω στο φυσικό έδαφος. Ωστόσο, τα μπαζώματά μου είναι από 30 εως 90 πόντους, κι όχι παντού.

Χώρια που ο δίπλα ίσιωσε το οικόπεδό του κι έχει σηκωθεί ήδη πιο ψηλά. Πρέπει οπωσδήποτε να πάω ΕΠΑΕ;

Γενικά δεν μπορείς να μπαζώσεις καθόλου αν δεν έχεις κατωφέρεια;

 

2)Απόληξη κλιμακοστασίου. Ρητά αναφέρεται στο γοκ ότι δεν επιτρέπεται κλμακοστάσιο προςτη στέγη αν δεν έχει χώρους κύριας χρήσης.

και ότι επιτρέπεται η απόληξη στο δώμα εσωτερικού κλιμακοστασίου.

Έχω στέγη και δώμα κι εσωτερικό κλιμακοστάσιο που ανεβαίνει και βγάζει στο δώμα, όχι στο εσωτερικό της στέγης. Όμως, σχηματίζεται κεκλιμένη πλάκα ως απόληξη του κλιμακοστασίου που μου τη μετράνε ως στέγη, άσχετα που δεν βγαίνεις παρά στο δώμα και δεν υπάρχει καμία πρόθεση να γίνει σοφίτα ούτε επικοινωνεί με την υπόλοιπη στέγη και φαίνεται στα σχέδια από τα ύψη και λοιπά. Μπορεί κανείς να φανταστεί κάποια λύση;

 

3)Πρασιά. Επιτρέπονται πέργκολες στην πρασιά; Διαμορφώσεις γενικότερα; Γιατί θα με τρελάνουν. Σκάλες; Τι σημαίνει δεν επιτρέπονται διαμορφώσεις στην πρασιά παρά μόνο στον ακάλυπτο; Όπως τα αφήσουν τα μαστόρια έτσι να το σχεδιάσω; Και γιατί πρέπει να την περιτοιχίσω γύρω γύρω σε όλο το μήκος της(είναι γωνία) αν δεν θέλω;

 

Συγγνώμη για το μακροσκελές κείμενο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.