Μετάβαση στο περιεχόμενο

Aμοιβή επίβλεψης φωτοβολταϊκού έργου 100kW


mech.eng

Recommended Posts

θα ηθελα να ρωτησω για την αμοιβη επιβλεψης μηχανολογου/ηλεκτρολογου μηχανικου για την επιβλεψη ενος εργου 100 KW σε βιομηχανικη στεγη. Ο προυπολογισμος εργου ειναι 220.000 και ο επιβλεπων θα ειναι ανεξαρτητος απο την αναδοχο εταιρια.

Υπηρχε καποια (πρωην) ελαχιστη νομιμη αμοιβη ?

Link to comment
Share on other sites

Ουτε νομιμη αμοιβη υπαρχει,ουτε ελαχιστη!

Κρινεις εσυ αναλογα με τις ημερες απασχολησης,την ευθυνη που αναλαμβανεις,τις γνωσεις που εχεις και διαθετεις στο εργο και ζητας τα αναλογα.

Link to comment
Share on other sites

Το γνωριζω οτι δεν υπαρχει νομιμη και ελαχιστη , ομως σε αυτα τα εργα , δεν οριζεται επιβλεπων ! Δηλ. ,το εργο γινεται χωρις εργασιες επιβλεψης!

Ο μηχανικος υπογραφει μονο μια Υ.Δ.Ε και αυτο ηταν! Εκεινος εχει ολη την ευθυνη. Αυτος που υπογραφει την Υ.Δ.Ε ομως , τυγχανει να ειναι ο εγκαταστατης!

Link to comment
Share on other sites

Όποιος γνωρίζει απο τέτοια έργα, μπορεί να καταλάβει πόσο πολύ μπορεί να συμπιεστεί το κόστος του έργου απο εταιρίες που εν μία νυκτί υπόσχονται τεχνογνωσία και ποιότητα. Ο πελάτης θέλει έναν δικό του μηχανικό, ανεξάρτητο της εταιρίας και πληρώνει για να έχει το κεφάλι του ήσυχο. Ο νοών νοείτο. Το αν αξίζει που τα έδωσε είναι πλέον στην κρίση του καθενός. Μιλάμε για έργο 25 ετίας... Και μεγάλη επένδυση...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.