Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τροποποίηση αδειών για πάρκο 6 ΜW


Tsitara

Recommended Posts

Καλησπέρα,

 

Για ένα πάρκο 6 ΜW που πρόκειται να υλοποιηθεί έχουν βγει όλες οι άδειες (μικρής κλίμακας, εγκατάστασης, ΕΠΟ, παραγωγής, συμβαση σύνδεσης, σύμβαση αγοροπολησίας). Θα γίνει άλλαγή στον τύπο των πανέλων και των inverter χωρίς αυτο να επηρεάζει την συνολική ισχύ. Γνωρίζει κανείς τι τροποποιήσεις πρέπει να κάνουμε για τις διάφορες άδειες?

Link to comment
Share on other sites

Νομιζω οτι τους μονους που αφορα ειναι η ΔΕΗ.Κανε μια ερωτηση εκει πρωτα αλλα αν παει οπως τα υπολοιπα εργα τοτε πριν την αιτηση ετοιμοτητας αλλαζεις καποια απο τα χαρτια της αρχικης αιτησης.

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα Tsitara,

 

Καταρχήν δε χρειάζεται να λαμβάνεις υπ όψιν σου ότι πρόκειται για έργο 6 MW. Θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα μου. Σίγουρα το θέμα αφορά το εκάστοτε πρακτορείο ΔΕΗ και έχει να κάνει καθαρά με το τι θα σου ζητήσουν αυτοί έτσι ώστε να θεωρήσουν το φάκελο πλήρη και να προχωρήσεις στη δήλωση ετοιμότητας!

Τώρα για το τι θα χρειαστείς για να τροποποιήσεις την κάθε άδεια είναι θέμα καθαρά της κάθε υπηρεσίας.

Βέβαια καλό θα ήταν να τρέξεις για τις όποιες διαδικασίες παράλληλα με την εγκατάσταση, για να κερδίσεις χρόνο πριν έρθει η ώρα για να καταθέσετε τη δήλωση ετοιμότητας.

Link to comment
Share on other sites

την δεη δεν την ενδιαφερει καθολου απλα ισχυ κοιταει. τα ζορια ειναι στην αδεια εγκαταστασης και στην περιφερεια. πρεπει να δεις τις αδειες αν περιγραφουν φβ κτλ. και στην ΡΑΕ πας για κοινοποιηση. εχει λιγο ζορι

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Τυπικά:

 

Γνωστοποίηση στην ΡΑΕ βάση αρθρου22, παρ. 2 Κανονισμού Αδειών Παραγωγής.

 

Γνωστοποίηση στην Περιφέρεια για την ΕΠΟ, εφόσον περιγραφονται στην ΕΠΟ τα στοιχεία των πανελ, για να σου βγάλουν μια βεβαίωση περί μή τροποποίησης ΕΠΟ.

 

Γνωστοποίηση σε ΔΕΗ/ΔΕΣΜΗΕ, ζητωντας ενα χαρτί που να λεέι πως δεν απαιτείται τροποποίηση όρων σύδνεσης κτλ

 

Γνωστοποίηση σε Περιφέρεια για την Άδεια Εγκατάστασης ώστε να τροποποιηθέι κατάλληλα.

 

Πρακτικά:

 

Γνωστοποίηση στην ΡΑΕ βάση αρθρου22, παρ. 2 Κανονισμού Αδειών Παραγωγής.

 

Για την αυτοψία κατά την Αδεια Λειτουργίας, αν πέσεις σε στραβοξυλο μπορεί να σου ζητηθεί η τροποποίηση της Αδειας Εγκατάστασης

 

Τα υπόλοιπα λογικά παλεύονται....

 

Καλό χτίσιμο!

Link to comment
Share on other sites

Εφόσον αναγράφεται αριθμός πάνελ κτλ στην άδεια παραγωγής που είναι το πιθανότερο, θες βεβαίωση μεταβολής από τη ΡΑΕ, τροποποίηση της ΕΠΟ ως προς αυτά τα στοιχεία, "τροποποίηση" και των όρων σύνδεσης και στη συνέχεια με αυτά τα 3 χαρτιά τροποποίηση της άδειας εγκατάστασης.

Αλλαγή στον τύπο πάνελ εννοείς απλά αλλαγή ως προς τον κατασκευαστή μόνο; Γιατί τότε είναι αρκετά πιο απλό ως προς το χρόνο.

Δεν είναι πάντως κάτι χοντρό γενικότερα, είναι συνηθισμένη περίπτωση

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.