Μετάβαση στο περιεχόμενο

cristop

Members
  • Περιεχόμενα

    54
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

cristop's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. την δεη δεν την ενδιαφερει καθολου απλα ισχυ κοιταει. τα ζορια ειναι στην αδεια εγκαταστασης και στην περιφερεια. πρεπει να δεις τις αδειες αν περιγραφουν φβ κτλ. και στην ΡΑΕ πας για κοινοποιηση. εχει λιγο ζορι
  2. Κατασκευάζω το σπίτι μου το οποιο έχει σχεδιαστεί βάση ΚΕΝΑΚ. Βρίσκομα στο κρίσιμο στάδιο που πρέπει να πάρω κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Αλουμίνια : Έχω βρει της ΕΤΕΜ και ΕΛΒΙΑΛ. Από ότι έψαξα η ΕΛΒΙΑΛ είναι θυγατρική της ΕΤΕΜ οι σειρές είναι 5600 / 6700 και της ΕΤΕΜ Ε52. Και οι δύο είναι με θερμοδιακοπή. Της ΕΛΒΙΑΛ μόνο έχει λίγο καλύτερο συνελεστη U και έχει και ρολό με θερμοδιακοπή. Και στις δυο περιπτωσεις έχουμε ενεργειακά τζάμια Planitherm της Saint Gobain 4 εποχών. Αν μπορείτε να μου πείτε εντυπώσεις. Επίσης σε εξωτερική θερμοπρόσοψη να πάω σε ξυλασμένη πολυστερίνη η διογκομένη και γιατί?.
  3. αν τα sanyo κοστίζανε 1Ε/W όλοι θα βάζανε sanyo. Το sanyo συνδυάζει τα θετικά δυο τεχνολογιών. Σε σύγκριση με άλλα πλαίσια του εμπορίου η παραπάνω παραγωγή που θα βγάλει είναι της τάξεως του 1% μέγιστο και αυτό λόγω του καλού θερμοκρασικού συντελεστή για κρυσταλλικό. Επισυνάπτω link από πιλοτικό σταθμό που έχει κλείσει 3 χρόνια και περιέχει συνδυασμό sanyo suntech first solar.Δεν σημαίνει όμως ότι αξίζει τα λεφτά του. http://www.sunnyportal.com/Templates/PublicPageOverview.aspx?page=54faa638-a463-404a-85ad-2dd05853e66b&plant=a74163e1-9e2f-4e3b-aecc-cf24d50bbcd3&splang=en-US Το sunpower στην παραγωγή θα έλεγα ότι υστερεί του sanyo λόγω της backcontact σύνδεσης που πρακτικά σημαίνει αρκετές απώλεις λόγω θερμοκρασίας. Όμως σε περιπτωσεις που δεν έχουμε διαθέσιμο χώρο και το sunpower είναι μία αρκετά καλή λύση.
  4. Η βασική διαφορά είναι στην σκίαση. Π.Χ. έχουμε 357 πλαισια ισχύος 280 W. Για να μπορέσουμε να κάνουμε την εγκατάσταση έχουμε δυο εναλακτικές. Μια με potrait & μια με landscape. όπως όλοι γνωρίζουν όση απόσταση αφήσουμε απο συστοιχία σε συστοιχια πάντα για κάποιες ώρες θα έχουμε σκίαση από την μπροστά σειρά στην πίσω. Στην μια περίπτωση εφόσον έχουμε κάνει και σωστή ηλεκτρολογική σύνδεση θα έχουμε για κάποιες ώρες σκίαση στο 50% του έργου. Στην άλλη περίπτωση θα έχουμε 33% λόγω των 3 landscape. Επίσης στα συστήματα με land scape έχουμε και καλύτερο PR. Όμως επειδή στις βάσεις έχουμε και περισσότερα τρεχόμετρα και ράγες η τιμή είναι ποσοστιαία 30% πιο πολύ. Αν και πιστευώ οτι αξίζει το κάτι παραπάνω. Προσοχή θέλετε χώρο και γενικά το χρησιμοποιούμε σε συστήματα επί εδάφους.
  5. στους κεντρικούς καλή υποστίριξη έχει και η schneider ex xantrex.
  6. 2500Ε για υπερυψωμένη βάση απο HILTI ( 10 kWp) δεν ειναι άσχημα πόσο πιο φθηνά είσαι?
  7. αν παμε σε δραχμη θα ειναι μια χαρα
  8. θα ακολουθησουν και άλλες εταιρείες
  9. 9 σε σειρά είναι πολύ δοκίμασε να αλλαξεις τις συστοιχιες σε 7 max.
  10. δεν σε επηρεάζει. το οικόπεδο σε ποια περιοχή είναι?
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.