Μετάβαση στο περιεχόμενο

shortjohn

Members
  • Περιεχόμενα

    4
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

shortjohn's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Καλησπέρα σας, Θα μπορούσατε να με πληροφορήσετε σχετικά με την τεχνική υποστήριξη που δίνουν οι διάφορες εταιρείες inverter στην Ελλάδα? Ποια είναι η γνώμη σας για την κάθε μία και ποιες θεωρούνται αξιόπιστες? Ευχαριστώ.
  2. Η αντίσταση μόνωσης του inverter εξαρτάται απο την τάση λειτουργιάς του, σωστά? Επομένως σε έναν inverter ο οποίος έχει τάση λειτουργίας που φτάνει μέχρι και τα 1000V, τότε η R(iso) θα είναι στα 1000KΩ. Πολλές φορές όταν ο inverter τσεκάρει το πρωί τη μόνωση και τη βρει κάτω απο αυτό το όριο, δεν ξεκινά. Κατεβάζοντας το όριο αυτό θα τον διευκολύναμε να ξεκινήσει σε κάποιες συνθήκες που λόγω καιρικών συνθηκών για παράδειγμα δεν θα μπορούσε. Δεν συμβαίνει συχνά, αλλά κάποιες φορές γίνεται. Γνωρίζετε λοιπόν αν στην Ελλάδα ισχύει κάποιο όριο? και ποιο είναι αυτό? 'η έστω αν θα μπορούσε να γίνει κάτι για αυτό το πρόβλημα?
  3. Καλησπέρα, Θα ήθελα να ρωτήσω αν γνωρίζει κάποιος για τις τιμές του R(iso) των inverter όσον αφορά την Ελλάδα. Ξέρετε αν μπορούμε να το χαμηλώσουμε και αν ναι, μέχρι ποιο όριο? Γνωρίζετε αν υπάρχει σχετική νομοθεσία? * R(iso) = Insulation Resistance
  4. Καλησπέρα. Είμαι νέο μέλος στο forum. Αρχικά θέλω να συγχαρώ για την εξαιρετική δουλειά που κάνετε. Θέλω να ρωτήσω κάποια πράγματα σχετικά με την επιλογή inverter μέσω του προγράμματος pvsyst. Έχω ξεκινήσει και διαβάζω βιβλία σχετικά με φωτοβολταικά πιο πολύ από ενδιαφέρον μέχρι στιγμής παρά από επαγγελματικής κατεύθυνσης. Προσπάθησα να τεσταρω λοιπόν με ένα υποτιθέμενο πάρκο 150 kW. Επέλεξα τα πλαίσια της Schueco MPE 220 PS4 και σαν inverter το RefuSol 15K. Ενώ τα αποτελέσματα που μου δείχνει είναι αποδεκτά μου βγάζει ότι πρέπει να δημιουργηθούν 34 strings από 20 modules το καθένα τα οποία να χωριστούν σε 9 inverters. Η ερώτηση μου αν και μπορεί να είναι αφελής είναι: Σύμφωνα με αυτό θα πρέπει 8 inverters να έχουν απο 4 strings συνδεδεμένα παράλληλα μεταξύ τους και το έννατο να τροφοδοτείται απο 2 μόνο. Κάτι τετοιο είναι αποδεκτό; Δηλαδή γίνεται να υπάρχουν inverters σε ένα σύστημα που η κατανομή των strings να μήν είναι ίδια για όλα; Σε τέτοια περίπτωση τί μπορώ να κάνω ώστε να μην πέσει πολύ σε ισχύ το σύστημα και να παραμείναι κοντά στα 150 kW; Ευχαριστώ
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.