Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πιστοποιητικό πυροπροστασίας για εστιατόριο με γεννήτρια χωρίς σύνδεση με ΔΕΗ


kouzoukas

Recommended Posts

Γεια σας. Ενας συναδελφος εκανε μια μελετη για ένα εστιατόριο ,και αφου πηρε ο ιδιοκτητης το πιστοποιιτικο και η πυροσβεστικη έκανε έλεγχο, του έγραψε σαν παρατήρηση ότι οι ανιχνευτές πρέπει να είναι σενδεδεμένοι με το δικτυο της ΔΕΗ.

Ο άνθρωπος φυσικα θα είχε συνδεθεί με το δύτκιο της ΔΕΗ αν αυτό υπήρχε στη συγκεκριμένη τοποθεσία. Αλλά δεν υπάρχει δύκτιο.

Τι διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για να είναι οκ ο πελάτης ? Υπάρχει σχετική νομοθεσία ?

 

 

Ευχαριστώ. Γιώργος

Link to comment
Share on other sites

Αν η αρχική μελέτη δεν ανέφερε για την έλλειψη δικτύου ΔΕΗ, τότε πρέπει να συντάξεις τροποποιητική μελέτη όπου θα περιγράφεις την πραγματική κατάσταση και θα ζητήσεις έγκριση αποκλίσεων..

Link to comment
Share on other sites

οταν λες εκγριση αποκλισεων τι ενοεις?

Και κατι άλλο. είπαν στον ιδιοκτητη από την πυροσβεστικη , ότι η νομοθεσία επιβάλει συνεχή τάση αποκλεστικά από δεη στους ανιχνευτές κ.τ.λ. ισχύει?

Link to comment
Share on other sites

Στα έντυπα μελετών υπάρχει παράγραφος με όνομα αποκλίσεις. Εκεί γράφουμε οτιδήποτε είναι αντίθετο με τα επιβαλλόμενα από την νομοθεσία αλλά για κάποιους λόγους δεν μπορούν να υλοποιηθούν. Αναφέρουμε τους λόγους και ζητάμε έγκριση.

Τώρα όσον αφορά πυρανιχνευτές κλπ αυτοί τροφοδοτούνται από τον πίνακα πυρανίχνευσης ο οποίος όμως έχει επαναφορτιζόμενη μπαταρία, και με την σειρά του συνδέεται στο ηλεκτρ. δίκτυο.

Ο Νόμος δηλ, η Πυρ. Διάταξη 3/81 στη σελ. 13 παρ. 7 αναφέρει για κύρια και εφεδρική ηλεκτρική τροφοδοσία χαμηλής τάσεως. Πουθενά δεν γράφει για ΔΕΗ εκτός και αν υπάρχει σε κάποιο άλλο έγγραφο της Π.Υ και εγώ το αγνοώ.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.