Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τοποθέτηση πυράντοχων κουφωμάτων στο κλιμακοστάσιο


tasim

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτησω αν ειναι υποχρεωτικη η τοποθετηση πυραντοχων πορτων ωστε να δημιουργειται κλειστο πυροδιαμερισμα στο κλιμακοστασιο σε μια μελετη 6-οροφης οικοδομης?

 

Δηλαδη για να θεωρηθει το κλιμακοστασιο ως πυροπροστατευμενη διαδρομη και αρα ως εξοδος κινδυνου, πρεπει να διαχωριστει απο τον υπολοιπο οροφο - κοινοχρηστο διαδρομο με πυραντοχο κουφωμα? Και αν ναι με τι χαρακτηριστικα (υψος-πλατος)?

 

Χωρις την θεωρηση ως εξοδου κινδυνου την εισοδο στο κλιμακοστασιο, αποκλειεται να μην υπερβαινεται το επιτρεπτο μηκος απροστατευτης οδευσης σε μια 6-οροφη πολυκατοικια σωστα?

 

ευχαριστω!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Ο ορισμός αναφέρεται στον διαχωρισμό τμήματος κτιρίου από το υπόλοιπο κτίριο και από γειτονικά σε επαφή με αυτό κτίρια, καθώς και στο διαχωρισμό ολόκληρου κτιρίου (όταν δεν υποδιαιρείται σε επί μέρους πυροδιαμερίσματα) από γειτονικά σε επαφή με αυτό κτίρια. Ο προσδιορισμένος κατά περίπτωση δείκτης πυραντίστασης των δομικών στοιχείων που αναφέρεται στην διάταξη αυτή δεν αφορά τους εξωτερικούς τοίχους και τα κουφώματα του κτιρίου προς κοινόχρηστο χώρο του οικισμού ή προς ακάλυπτους χώρους του οικοπέδου, ούτε το δάπεδο που συνορεύει με το έδαφος, με την επιφύλαξη βέβαια των διατάξεων του άρθρου 1 του Π.Δ. 71/1988.

 

Φυσικα και πρέπει να γίνει και είσαι υποχρεωμένος βάση κανονισμού να το κάνεις διαφορετικά δεν αποτελεί πυροδιαμέρισμα!!

Link to comment
Share on other sites

Μπορεί κλιμακοστάσιο + κοινόχρηστοι διάδρομοι να είναι μία πυροπροστατευόμενη όδευση διαφυγής, χωρίς διαχωριστική πόρτα μεταξύ τους. Τότε όμως θα είναι πυράντοχες οι εξώπορτες όλων των διαμερισμάτων.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.