Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή θέσης εγκατάστασης πλαισίων σε 10kW


kapnicious

Recommended Posts

Ερώτησεις γενικού περιεχομένου.

  1. Έχω εξασφαλίσει τιμή με σύμβαση συμψηφισμού για τοποθέτηση φ/β πάνε 9,87kw σε στέγη κατοικίας. Ωστόσο λόγω προσανατολισμού σκεφτόμαστε να βγάλουμε οικ. άδεια για στέγαστρο το οποίο θα μας βγάλει στην βέλτιστη τοποθέτηση με ένα μικρό κόστος. Μπορώ αφότου βγάλω την άδεια να ενημερώσω την ΔΕΗ και να προχωρήσω στην εγκατάσταση στο καινούργιο πλέον στέγαστρο αντι της αρχικής θέσης (στέγη). Το έχει κάνει κάποιος άλλος? Λογικά δεν θα υπάρχει πρόβλημα μιας και όλα γίνονται νόμιμα κ ενημερώνω εγκαίρως απλά επειδή όλα τα έχουμε δεί....
  2. Προς του συνάδελφους ηλεκτρολόγους: Στο παραπάνω οικ. φωτοβωλταικό προτίθεμαι να χρησιμοποιήσ τον SMA 10000TL TRIPOWER. Ωστόσο κάποιος συνάδελφος σας με συμβούλεψε να χρησιμοποιήσω μία κατηγορία πιο πάνω 120000 δηλαδή προκειμένου να μην υπερφορτίζεται ο Inverter γεγονός που θα ρίχνει την απόδοση του. Ισχύει το επιχείρημα ή πρόκυπτει γαι εντελώς "προσωπική" άποψη?

Ευχαριστώ

Edited by kapnicious
Link to comment
Share on other sites

Το 2ο δεν προκυπτει απο καπου.Αντιθετως φροντισουμε παντα ο ινβερτερ να ειναι λιγο υποδιαστασιολογημενος.Επειδη στη συγκεκριμενη περιπτωση δε γινεται, μεχρι η SMA να βγαλει 9αρι τριφασικο,βαζουμε 10αρι.Αλλωστε μην ξεχνας οτι τα 9,87 ειναι peak και επιπροσθετα τα πανελ χανουν αποδοση καθε χρονο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πολύ για την γρήγορη απάντηση και ο ηλεκτρολόγος που θα με βοηθήσει με την εγκατάσταση ακριβώς αυτό μου είπε

Link to comment
Share on other sites

Επίσης από όσο ξέρω με η χωροθέτηση δεν επηρεάζει την σύμβαση σύνδεσης και συμψηφισμού. Απλά φρόντισε το στέγαστρο να έχει άδεια διότι πλέον η βεβαίωση ενεργεοποίησης πάει και στην πολεοδομία και αργότερα ίσως και σε ελεχτή δόμησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.