Μετάβαση στο περιεχόμενο

ΗΛΕΚΤΡΙΚΗ ΚΑΛΩΔΙΩΣΗ


Recommended Posts

Καλησπερα.Θελω να αλλαξω τα παλια καλωδια του σπΙτου.Θα πρεπει ο ηλεκτρολογος να σκαψει τους τοιχους παλι ή τα αλλαζει μεσα απο τα κουτια?Αν ειναι να σκαψει τουσ τοιχους για να γλυτωσω τα μερεμετια σκεφτομαι να κανω την βαλω τα καλωδια εξωτερικα των τοιχων με προστατευτικα.Και κατι ακομα , υπαρχει προστατευτικο για βαλω γυρω απο τα καλωδια για τον ηλεκτρομαγνητισμο?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπερα.Θελω να αλλαξω τα παλια καλωδια του σπΙτου.Θα πρεπει ο ηλεκτρολογος να σκαψει τους τοιχους παλι ή τα αλλαζει μεσα απο τα κουτια?Αν ειναι να σκαψει τουσ τοιχους για να γλυτωσω τα μερεμετια σκεφτομαι να κανω την βαλω τα καλωδια εξωτερικα των τοιχων με προστατευτικα.

 

Τα καλώδια δεν τα αλλάζουμε στις οικιακές εγκαταστάσεις τόσο εύκολα , για το λόγο ότι η καταπόνηση που δέχονται είναι μικρή , άλλα αφού θέλεις να τα αλλάξεις φώναξε ένα ηλεκτρολόγο για να κάνει μέτρηση Riso ( αντίσταση μόνωσης) . Η συγκεκριμένη μέτρηση μας δείχνει εάν τα καλώδια θέλουν αλλαγή. Η αλλαγή των καλωδίων γίνεται μέσα από τα κουτιά σύνδεσης όπου ενώνονται μεταξύ τους με πλαστικές σωλήνες κ έχουν αρχή από τον ηλεκ πίνακα

 

Και κατι ακομα , υπαρχει προστατευτικο για βαλω γυρω απο τα καλωδια για τον ηλεκτρομαγνητισμο?

 

Τα καλώδια με θωράκιση δεν συνηθίζονται στις οικιακές εγκατάστασης

Link to comment
Share on other sites

Στα παλια τα σπιτια συνηθως τοποθετουσαν φ13 με 1,5'' καλωδιο για τις πριζες. Υποθετω εσυ θελεις να αλλαξεις το 1,5'' με 2,5'' για να μπορεις να χρησιμοποιεις συσκευες με μεγαλυτερη ισχυ. Αν και στον κανονισμο προτεινετε το 2,5'' να τοποθετειται σε φ16 που σημαινει σκαψιμο, πρακτικα και στο φ13 μπορεις να τοποθετησεις χωρις προβληματα 2,5'' για να γλιτωσεις το σκαψιμο. Ισως να χρειαστει απλως να αλλαξεις μπουατ (να σκαψεις να μεγαλωσεις λιγο τις τρυπες) . Σε καθε περιπτωση πολυ ή λιγη σκονη στο σπιτι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.