Μετάβαση στο περιεχόμενο

Φορητό κλιματιστικό


ΟΩΝ

Recommended Posts

Ζήτησα προσφορά για κλιματιστικά σε κάθε δωμάτιο, και μού έδωσαν κάτι αστρονομικές προσφορές, εκτός οικονομικού κλίματος, ωσαν να μην υπάρχει κρίση, ύφεση, χαράτσια, μειώσεις μισθών κλπ.

Έβλεπα λοιπόν σήμερα σε μια διαφήμιση "φορητό κλιματιστικό", που μού φάνηκε φτηνό, και πολύ πρακτικό, διότι το μεταφέρεις από δωμάτιο σε δωμάτιο ανάλογα με τις ανάγκες σου (π.χ. το βράδυ, από το σαλόνι στο υπνοδωμάτιο, ή στον διάδρομο).

Τι άποψη έχετε για τα φορητά κλιματιστικά; Επίσης, πώς λειτουργούν χωρίς εξωτερική μονάδα;

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 22
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

τα φορητά κλιματιστικά υπάρχουν ως monoblock που έχουν αεραγωγό για την έξοδο του αέρα στο περιβάλλον οπότε πρέπει να έχεις και ένα κατάλληλο άνοιγμα ή ως split που έχουν εξωτερική μονάδα και θέλουν ένα μικρότερο άνοιγμα για την έξοδο των σωλήνων. Γενικά το άνοιγμα προς έξω δεν το γλυτώνεις. Επειδή έχουν τον συμπιεστή μέσα κάνουν πολύ περισσότερο θόρυβο από τα κλασσικά οπότε στο υπνοδωμάτιο είναι προβληματικά. Επιπλέον είναι ακριβότερα από τα κλασσικά με λιγότερες επιλογές μοντέλων

Link to comment
Share on other sites

ειναι budget όπως και η μάρκα του, κάνει μόνο ψύξη και δουλεύει με 66db θόρυβο αν τον αντέχεις στο ύπνο, πρέπει να το δεις από κοντά και κυρίως από πίσω για να δεις τις διαστάσεις του αεραγωγού που δεν φαίνονται στην φωτογραφία

Link to comment
Share on other sites

πρέπει να το δεις από πίσω για να δεις τις διαστάσεις του αεραγωγού που δεν φαίνονται στην φωτογραφία

Μα καλά, αυτό δεν είναι παραπλανητική διαφήμιση; Δεν θα έπρεπε να δείχνουν και το σωλήνα πίσω, σε όλο το μήκος του μέχρι το παράθυρο;

Link to comment
Share on other sites

Γράφει καλύτερα από το να φαίνεται το μπουρί

Ε, τότε πράγματι είναι παραπλανητική η διαφήμιση... διότι δεν "αποτυπώνει":

  1. Τον θόρυβο του περιβάλλοντος από έξω με ανοικτό το παράθυρο.
  2. Τον κίνδυνο διάρρηξης το βράδυ με ανοικτό παράθυρο.
  3. Τα έντομα που θα μπαίνουν από το ανοικτό παράθυρο.

Edited by gp1
Link to comment
Share on other sites

Μεγάλη απάτη. Πεταμένα λεφτα.Εχεις δίκιο για τις εταιρείες κλιματιστικών. Ειδικά τα επώμυμα και πολύ αποδοτικά μοντέλα, που υποστηρίζουν ουσιαστικά τη θέρμανση, δέχθηκαν απίστευτες αυξήσεις. Στο χέρι μας είναι να εφαρμόσουμε τον κανόνα της προσφοράς-ζήτησης. (Να δώ τί θα τα κάνουν μετά...)

Για τοσυγκεκριμένο προσπαθησε να το παλέψεις με παραδοσιακούς τρόπους όπως οι ανεμιστήρες οροφής άν και στον καύσωνα δεν μπορούν να σώσουν την κατάσταση. Ειδικά άν μένεις σε πόλη με τα ντουβάρια να ξεπυρώνουν στις 5 το πρωί.

Πάντως φορητό κλιματιστικό μή βάλεις.Βάλε σιγα-σιγά απο ένα splitάκι σε κάθε δωμάτιο. Το καλό μηχάνημα δεν πάει ποτέ χαμένο. Το κακό και συνήθως πολύ φτηνό είναι χαμένο απο χέρι. (Να δείς τί πάθανε όσι αγόρασαν ψυγειάκι αυτοκινήτου απο γνωστό γερμανικό SUPER MARKET...)

υ.γ. Μη σου πουλήσουν το παραμυθι "θα βάλω ένα μεγάλο για όλο το σπίτι" Ο αέρας δεν πηγαίνει όπου βολέυει εμάς αλλα όπου τον σπρώχνουν οι νόμοι της ρευστομηχανικής.

Link to comment
Share on other sites

Επειδή σκέφτομαι να βάλω multi, μπορώ ας πούμε να αγοράσω την εξωτερική μονάδα με πρόβλεψη για τέσσερα συνολικά split και να αγοράσω τώρα το ένα από αυτά και τα άλλα τρία στο μέλλον;

Link to comment
Share on other sites

και βέβαια μπορείς. Λίγο προσοχή μόνο στην επιλογή της εξωτερικής μονάδας. Άν οι χώροι σπάνια χρησιμοποιηθούν ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ δεν είνια απαραίτητο η ισχύς της εξωτερικής να είναι το άθροισμα των εσωτερικών μονάδων-απαιτήσεων. Αν είνια μικρότερη δε σημαίνει ότι δε θα δουλεύει όταν τεθούν σε λειτουργία και τα 4 εσωτερικά, απλά δε θα αποδίδουν το μέγιστο της απόδοσήσς τους. Μπορείς να θέσεις και κάποιο εσωτερικό σε "προτεραιότητα" για παράδειγμα άν έχεις παιδί. Επίσης άν τα μέτρα σωληνώσεων είναι αρκετα πρέπει να προστίθεται κάθε φορά (πιθανών) και ποσότητα ψυκτικου.

Μη σε τρομάζουν τα παραπάνω. Η σκεψη σου είναι πολύ καλή. Απλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην επιλογή των μηχανημάτων για να μήν πλήρωσεις για ισχύ που δε θα χρειαστείς σχεδόν ποτέ, αλλα ούτε και να σου "κρεμάσει" το σύστημα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.