Μετάβαση στο περιεχόμενο

Έλεγχος συντεταγμένων τοπογραφικού βάση κτηματολογίου


Recommended Posts

To σχέδιο όμως που προκύπτει από αναπαραγωγή των συντεταγμένων του κτηματογραφικού διαγράμματος από μηχανικό, σε δικό του διάγραμμα με σφραγίδα του, κάποιοι το λένε τοπογραφικό. Και έτσι και περνάει .

 

Γνωρίζω συνάδελφε την ειδοποιό διαφορά των δύο διαγραμμάτων . Δεν είμαι ο "μπακάλης της γειτονιάς" που άφησε τα γάλατα και μπήκε στο forum να περάσει την ώρα του ;) .(Ξέρω εντωμεταξύ και ένα καλό χασάπη στη γειτονιά που κάνει τα τοπογραφικά στη μισή τιμή από τον μπακάλη. )

 

Αν το αγροτεμάχιο είναι σχετικά μικρό με διαγωνίους μπορείς να αποδώσεις συνολικά τη γεωμετρία του .

 

Και με τα απλά και φτηνά αυτά εργαλεία αν ξέρεις να τα χρησιμοποιείς μπορείς να βγάλεις πολλές φορές κάποια χρήσιμα συμπεράσματα όσο αναφορά τους ελέγχους .

 

Και ξαναλέω φίλε yiman γιατί κάπως μπέρδεψες τα πράγματα και μου λες περί επίπεδα δουλειάς,ιδιοκτήτες κτλπ.

Τα όσα γράφουμε στο συγκεκριμένο θέμα δεν είναι μεθοδολογίες για το πως θα συντάξουμε ένα άρτιο τοπογραφικό , αλλά πως μπορούμε να βοηθήσουμε μια συνάδελφο να κάνει έναν έλεγχο σε ένα τοπογραφικό .

 

Γνώμη μου είναι πως αν περάσει τον έλεγχο της γεωμετρίας το αγροτεμάχιο και συμπίπτει με αυτό του κτηματολογίου, τότε κατά πάσα πιθανότητα είναι και στη σωστή θέση. Με το gps χειρός ωστόσο θα γίνει και ένας χονδρικός μεν αλλά ενδεικτικός δε έλεγχος. Από εκεί και πέρα αξιολογεί η Μαρία την κάθε πρόταση, τα ρίσκα που ενέχονται, και πράττει αναλόγως.

 

Να μου λείπονται τα μαθήματα τοπογραφίας και επαγγελματικής πρακτικής από καλούς συναδέλφους θεματοφύλακες του επαγγέλματος .

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε κύριοι,

η φίλη μας πιστεύω οτι καλύφθηκε πλήρως και με το παραπάνω...από κεί και πέρα πράττει κατά το δοκούν και οι υπόλοιποι καλά θα κάνουμε να μείνουμε με την ικανοποίηση οτι βοηθήσαμε και τίποτα άλλο.

Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε thomas, σου ζητώ συγνώμη, αλλά το πήρες προσωπικά το ζήτημα.

Τα περί "μπακάλη" και τα υπόλοιπα δεν τα είπα για σένα, αναφέρθηκα γενικά, ούτε είχα σκοπό να σε θίξω.

Εδώ συμμετέχουμε σε μία συζήτηση όπου ο καθένας μπορεί να βοθηθεί ή να βοηθήσει όπως μπορεί με αυτά που ξέρει και αναφέρει ελεύθερα τη γνώμη του, δεν κάνουμε πόλεμο μεταξύ μας, ούτε πουλάμε εξυπνάδα.

Κάθε μέρα συναντάμε περιπτώσεις στις οποίες δεν ξέρουμε τι να κάνουμε και μαθαίνουμε διαρκώς ρωτώντας συναδέλφους και μελετώντας τεχνικά και νομικά βιβλία.

 

Μαρία θα ήθελα να μου πεις τι βρήκες τελικά από τον έλεγχο.

Από την μέχρι εμπειρία μου δεν έχω βρει ένα γεωτεμάχιο που να συμφωνεί με το κτηματολόγιο.

Ακόμα και σε οικόπεδα που είναι σε πράξη εφαρμογής έχω βρει διαφορές γι'αυτό και είμαι επιφυλακτικός.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Θωμά θα μου επιτρέψεις να διαφωνίσω και εγώ μαζί σου.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι των μηχανικών αλλά των πελατών οι οποίοι το μόνο που τους νοιάζει είναι τα τετραγωνικά μέτρα των ακινήτων τους και αδιαφορούν τόσο για τη γεωμετρία όσο και για τη θέση.

Χρησιμοποιώντας κορδελιές ναι μπορεί να δει αν υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα μήκη του κτηματολογίου και της πραγματικής κατάστασης.

Αν όμως τα μήκη είναι διαφορετικά αλλά το εμβαδό προκύψει ίδιο?

Τι γίνεται στις περιπτώσεις που στο κτηματολογικό διάγραμμα έχουν αποτυπωθεί περισσότερα σπασίματα από ό,τι έχει υποδείξει ο ιδιοκτήτης? Και φυσικά το μεγαλύτερο πρόβλημα προκύπτει όταν υπάρχει μετατόπιση η οποία δεν μπορεί να προσδιοριστεί ούτε με κορδέλα, ούτε φυσικά με gps χειρός.

Για να καταλήξω θεωρώ ότι είναι βασικό να κατανοήσει επιτέλους ο απλός κόσμος τι σημαίνει κτηματολόγιο. Κτηματολόγιο δεν είναι 5-6 γραμμές σε ένα χαρτί (στις οποίες δε δίνουν και σημασία) και τόσα τετραγωνικά εμβαδό. Συμφωνώ με το εμβαδό όλα καλά (και ας μην έχει το σχήμα και η θέση καμία συμφωνία με την πραγματικότητα) δε συμφωνώ τότε αρχίζω να ψάχνομαι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.