Jump to content

thomas

Core Members
 • Posts

  806
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by thomas

 1. Πολύ καλό !!! Θα βοηθούσε να κάνει 2 ερωτήσεις για τα βασικά layers και να φτιάχνει βάσει των input το dxf. Πχ επιλέξτε το όριο της ιδιοκτησίας και να δημιουργεί το topo_prop , επιλέξτε τα υλοποιημένα όρια ... και να φτιάχνει polyline με impl και unimpl . Αλλά ας μην είμαστε πλεονέκτες 😁
 2. Θεωρητικά έχουν μια μικροδιαφορά στην ακτίνα προς τους πόλους . Το είχα ξεχάσει και το αναζήτησα στο ιντερνετ και τυχαία βρήκα το παρών post και καλοπροαίρετα το αναφέρω ως υπενθύμιση . Πρακτικά όπως πολύ σωστά είπες δεν έχει καμία πρακτική εφαρμογή GRS 80 6378137.0 m ≈ 6356752.314140 m 298.257222100882711... WGS 84 6378137.0 m ≈ 6356752.314245 m 298.257223563
 3. Ο λόγος κατά πάσα πιθανότητα είναι https://en.wikipedia.org/wiki/Planned_obsolescence που λέμε και στο χωριό, προκειμένου να ξαναπουλάνε ανά 5 ετία. Και η "επισκευή" είναι απλά ένας κωδικός που βάζει η αντιπροσωπία και το όργανο κάνει reset στο χρονόμετρο προσχεδιασμένου χαλάσματος. Οπότε ο όρος αναλώσιμα δεν έχει καμία υπερβολή.
 4. Το ζήτημα είναι να υπάρχει κάποια πιστοποίηση από κάποιον ευρωπαικό φορέα κατά την εισαγωγή του στην EU ή από κάποιο πανεπιστήμιο στην Ελλάδα πως πληρεί τα χαρακτηριστικά των προδιαγραφών του . Η κακή χρήση και τα κακά δίκτυα είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.
 5. Ισχύει . Ότι τους ζητήσεις βάζουν μέσα στο πλαστικό κουτί. Κινέζικες πλακέτες . Επώνυμες που είναι παλιότερα μοντέλα με κάποιο έξτρα κόστος . Το ζήτημα είναι η συχνότητα . Στο επώνυμο συμβαίνει σπάνια ενώ στο κινέζικο για λόγους σκοπιμότητας και επειδή δεν υπάρχει έλεγχος πιθανόν να συμβαίνει συχνότερα. Εξάλλου σε ορισμένες περιπτώσεις δεν υπάρχει επωνυμία να θιχτεί κάποιος, παρά μόνο κατά παραγγελία μοντέλο.
 6. Όταν ξεκίνησα τοπογράφος το 2004-05 υπήρχαν 4 εταιρίες που πουλούσαν branded μετρητικό εξοπλισμό με πολύ συγκεκριμένα μοντέλα η κάθε εταιρία . Η απόφαση αγοράς δεν είχε πολύ περιπέτεια . Με ένα χ budget ήξερες που θα κατέληγες . Σήμερα η αγορά αλλάζει ραγδαία. Τα branded μοντέλα υποχωρούν στην μερίδα αγοράς και παίρνουν τη θέση τους κινέζικα με 8000 κανάλια και ακρίβειες 3χιλιοστα κάτω απο πιλοτή. Ανά 3 μήνες εισάγονται νέα rover, πολλές φορές χωρίς εταιρία με όνομα μοντέλου βαπτισμένο από τον έλληνα που τα εμπορεύεται . Στο Alibaba πουλάνε GPS με δικό σου λογότυπο πχ Mitsos 3000 . Τα περιβλήματα είναι 4-5 τύποι και αλλάζουν τα χρώματα ανά μάρκα . Στο χαοτικό αυτό τοπίο ενδιαφέρον έχει πως οι παραδοσιακές αντιπροσωπίες branded εξοπλισμού, προσαρμόστηκαν και πουλούν εν κρυπτώ τέτοια κινέζικα μοντέλα χωρίς να τα βρίσκεις στα επίσημα σαιτ τους ή στην καλύτερη διατηρούν έταιρο ανώνυμο σαιτ που τα διαθέτουν. Πήγα πρόσφατα σε επίδεξη εξοπλισμού που επιδύκνειαν με περηφάνεια και αυτοπεποίθηση τις δυνατότητες κινέζικου GNSS δέκτη να μετράει κάτω από δένδρα και να είναι fixed . Οι μονάδες έδειχναν εξωτερικά καλής ποιότητας, ποιοτικά πλαστικά και δεμένη κατασκευή. Όταν πρότεινα να μετρήσουμε επί τόπου με μέτροταινία μερικές fixed θέσεις για να δούμε κατά πόσο ανταποκρίνονται και στην πραγματικότητα, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας σχεδόν προσβλήθηκε και εκεί τα χαμόγελα και η αυτοπεποίθηση έσβησαν. Δεν δέχτηκε να αποδείξει αν πρακτικά τα fixed ήταν αξιόπιστα . Το ερώτημα που προκύπτει είναι εύλογο . Υπάρχει κάποια αρχή πιστοποίησης των δεκτών GNSS που εισάγονται από Κίνα ; Έλεγχος hardware αν τηρούνται κάποια πρότυπα κατασκευής και αν τα μετρητικά τους αποτελέσματα ανταποκρίνονται με τις προδιαγραφές.
 7. Ένα txt αρχειάκι με μορφή όνομα σημείου,Χ,Υ,Η,περιγραφή 1,6564,659787,100,κτ. 2,6578,6454,102,περ. 3,656.14,6565.65,κρασπ. κλπ .
 8. Από δικιά μου εμπειρία λίγων μηνών αλλά και από φίλο που το έχει από το 2011 είναι πολύ ευχαριστημένος .
 9. Να προτείνω κάποιου είδους paypal προαιρετική δωρεά σε τέτοια πονήματα ώστε ο δημιουργός να λαμβάνει κάποια ανταπόδοση των κόπων του .
 10. Εκδίδει και φαίνεται και ο φπα . Το ζήτημα είναι που θα το βρούμε από Κίνα. Γνωρίζει κάποιος κάποιο site ;
 11. Μας κοροϊδεύουνε ; Δεν κάνει το gemalto που πήραμε θέλουν άλλο τώρα ; Ράβε ξήλωνε κάθε φορά . Τι είναι τα 60 εύρα μαρούλια ; να δίνουμε κάθε χρόνο που θα αλλάζουν αυτοί το σύστημα.
 12. Καλή προσπάθεια . Θα χρειαστεί και ανάλογο βιντεάκι για το πέρασμα των εξόδων μηχανικού στο mydata
 13. Και σε μένα μου βγάλανε μήνα που πλήρωσα κανονικά πως δεν πληρώθηκε και επιπλέον μου βάλανε και μεγαλύτερη κατηγορία. Πήρα τηλ. για ενημέρωση και μου είπανε θα τα αλλάξουνε μέσα στον Αύγουστο. Και πως αν δε δω τη σωστή αλλαγή να ξαναπάρω τηλ.
 14. https://sourceforge.net/p/lima-vva/blog/2021/03/lima-vva-5-with-english-language-support/
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.