Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γυψοσανίδα οροφής με μόνωση και φωτισμό.


mech.eng

Recommended Posts

Πρόκειται για διαμέρισμα τελευταίου ορόφου με αμόνωτη οροφή. Επειδή θα το ανακαινίσω και θα αλλάξω και τα ηλεκτρικά και επειδή θα έκανα και θερμομόνωση στέγης, σκέφτομαι να κάνω μια ψευδοροφή με γυψοσανίδα στην οπόια θα περάσω και τα καλώδια (γλιτώνω μεροκάματα για τα ηλεκτρικά) αλλά και τις πλάκες της μόνωσης έτσι ώστε να αποφύγω την εξωτερική θερμομόνωση. Θα ήθελα την γνώμη σας.οι πλάκες μόνωσης θα μπούν εντός της γυψοσανίδας.

Edited by mech.eng
Link to comment
Share on other sites

Καλη ιδεα, διορθωνεις τη μονωση του διαμερισματος, ανακαινιζεις και τα ηλεκτρικα. μπορεις να κανεις και τεχνοτροπιες με το φωτισμο. Η μονωση συνηθως μπανει πάνω στο πλαίσιο της κατασκευης της γυψοσανιδας, αλλα εχω διαβασει προταση να "κολλησει" και στη πλακα δημιουργοντας ενα κενο αερος μεταξυ γυψοσανιδας και ταβανιου.

Πλακες μονωσης οταν λες? Εξηλασμενη ή πετροβαμβακα?

Link to comment
Share on other sites

Όχι πολυστερίνη.

Ορυκτοβάμβακας η' πετροβάμβακας(καλύτερος για εμένα ο δεύτερος,,είναι και τα 2 άκαυστα,αλλά στην φωτιά παρατήρησα οτι ο πετροβάμβακας δεν χάνει τον όγκο του...) πάνω από την οροφή γυψοσανίδας που θα κατασκευάσεις.Μην ξεχάσεις την θυρίδα επίσκεψης.

Κύριοι οδηγοί cd,ανά 500-1200mm αξονικά και δευτερεύοντες από 400-800mm ανάλογα με την πυραντίσταση σου και την ανάληψη φορτίων.

Edited by σιδερας
Link to comment
Share on other sites

corsakias εννοοω πετροβαμβακα οπως σωστα επισημαινει και ο σιδερας.Θεωρω οτι ειναι μονοδρομος να κολλησει η μονωση στην πλακα και στο ενδιαμεσο κενο να περασω τα ηλεκτρικα και απο κατω το φυλλο γυψοσανιδας.Σε αντιθετη περιπτωση θα πρεπει να περασω τα ηλεκτρικα πανω απο την μονωση , κατι που θελω να αποφυγω για ευνοητους λογους.

Link to comment
Share on other sites

Οι περισσοτερες εγκαταστασεις που εχω δει αλλα και κανει, η πλειοψηφια των καλωδιωσεων πάει πάνω απο τη γυχοσανιδα αλλά και τη μόνωση που τυγχάει να βρίσκεται σε επαφη με αυτη. μονωση κολλημενη στη πλάκα με κενο μεχρι τη γυψοσανιδα δεν εχω δει!

Link to comment
Share on other sites

Το γνωριζω αυτο και ειναι αξιο αποριας γιατι επιλεγεται αυτη η μεθοδος.Ενα αλλο θεμα που θα ηθελα να θιξω , ειναι το κατα ποσο αυτη η μονωση που περιγραψαμε μεχρι τωρα , υποκαθιστα την εξωτερικη θερμομονωση.Το αναφερω,διοτι προκειται να στεγανοποιησω εξωτερικα και να θερμομονωσω μονο εσωτερικα.

Link to comment
Share on other sites

το αν την υποκαθιστά εξαρτάται από τις απώλειες που έχεις - κοινώς από την σωστή διαστασιολόγηση των μονωτικών σου-

Μεγάλη προσοχή στο σημείο δρόσου.....!!!!

Link to comment
Share on other sites

το μονωτικο που σκεφτομαι να επιλεξω ειναι ορυκτοβαμβακας γνωστης εταιριας με παχος 5cm και λ=0,04 W/mk.

Θα το επικαθισω πανω στον σκελετο της γυψοσανιδας.Πανω απο την μονωση θα περαστουν τα ηλεκτρικα.

Link to comment
Share on other sites

Aπο τα χαρακτηριστικά του ορυκτοβάμβακα κατάλαβα την εταιρεία που επέλεξες.Της ίδιας εταιρείας είναι και η αυτοκόλλητη ανάρτηση της φώτο αν θελήσεις να στερεώσεις τον ορυκτοβάμβακα σου στην οροφή και όχι στον σκελετό των cd-γυψοσανίδα.Έτσι οι απώλειες θα είναι μικρότερες.

post-48806-0-18934700-1342531437_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.