Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερπυσμός Σκυροδέματος στους Ευρωκώδικες;


 
Mihat

Recommended Posts

Γεια χαρά,

 

Γνωρίζει κανείς σε ποιό Part/Annex των Ευρωκωδίκων υπάρχει αναλυτικά η θεώρηση για τον ερπυσμό και την συστολή ξηράνσεως για το Σκυρόδεμα; Προσπαθώ να βρω σχετικούς πίνακες με τα φ και την αναλυτική μέθοδο που υιοθετούν αλλά μάταια.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ πάρα πολύ Παναγιώτη για την βοήθεια.

 

flouris, τι να πω, σε ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο! Είδα το mail πριν δω το forum και η αλήθεια είναι οτι για λίγο μου φάνηκε κάπως μεταφυσικό να προσγειώνεται στο mail μου αυτό που έψαχνα την προηούμενη μέρα..!

Link to comment
Share on other sites

Δες στον Ευρωκώδικα 2 μέρος 2 παράρτημα Β (σελ 49)

 

Δεν το έχω τσεκάρει για να δω αν είναι διαφορετικά. Πιθανότατα έχει διαφορές. Ο ερπυσμός στις γέφυρες είναι πιο σημαντικός από ότι στα κτίρια.

 

edit:

Τώρα που το ξαναβλέπω έχει διαφορές.

Link to comment
Share on other sites

It is gonna be a long night...!

Ευχαριστώ Παναγιώτη!

------------------------------------

Για την ιστορία..

 

Τελικά ισχύουν τα όσα αναφέρονται στο Παράρτημα Β του μέρους 1, εκτός και εάν πρόκειται για Σκυρόδεμα πολύ υψηλής αντοχής (fck>50Mpa, HPC) οπότε και ορίζονται οι απαιτούμενες αλλαγές στην μέθοδο υπολογισμού.

Αναφέρει επίσης και τις απαραίτητες σχέσεις υπολογισμού της επιρροής του ερπυσμού όταν έχει κάνει κανείς εργαστηριακές δοκιμές για αυτήν την δουλειά. (Για αυξημένες απαιτήσεις σε ακρίβεια). Τέλος κάνει και έναν διαχωρισμό σε μεταξύ των short term και long term εκτιμήσεων, και ορίζει έναν συντελεστή με τον οποίο πρέπει να πολλαπλαζιάζονται τα αποτελέσματα για εκτιμήσεις που αφορούν διαστήματα μεγαλύτερα του ενός έτους.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.