Μετάβαση στο περιεχόμενο

manosx

Members
  • Περιεχόμενα

    27
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by manosx

  1. Με εντεταμένο σκυρόδεμα αυξάνετε το μήκος πολύ. Κατασκευαστικά γίνετε στις ανεπτυγμένες χώρες συνέχεια. Με τον τρόπο αυτό γινωντε άλλωστε και οι γέφυρες (balanced cantilever method)
  2. Εγω παντως εχω τυπο για υπολογισμο της ροπης http://www.amazon.com/Structural-Design-Steelwork-1993-Third/dp/B001FB6840/ref=sr_1_2?ie=UTF8&s=books&qid=1222983581&sr=8-2 που ασκειτε και στρεφει την δοκο. Αυτο μιας και θα ενωσεις το ενα πελμα με το αλλο λυνεται ευκολα. Απλα θα διερεσεις την ροπι που θα βρεις ,απο τον τυπο, με την αποσταση απο το κεντρο της δοκου μεχρι το σημειο που θα ενωθει η λαμα. Απο εκει θα βρεις την απετουμενη δυναμη ωστε να ιροροπισεις την ροπη και μετα να διαστασιολογισεις την λαμα. Τωρα αν θες να χρεισημοποιησεις και πεπερασμενα στοιχεια καντω αλλα νομιζω οτι δεν αξιζει μιας και μπορεις να το κανεις με 2 πραξεις μονο.
  3. Εδω ειχεις δικαιο cna δεν υπαρχουν κανονες σε τετεια θεματα αν υπηρχαν κανονες τοτε δεν θα υπηρχαν μηχανικοι.
  4. Εγω παντως οτι ειπα το ειπα σχετικα με το τριαξονικο πειραμα. Στο συγκεκριμενο πειραμα παρατιρουνται αυτα που ειπα περι διαπερατου υλικου cna . Συμφωνω για την ρευστοποιηση αλλα αυτο δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την κινουμενη αμμο. Η κινουμενη αμμος ειναι ενα στασιμο φενομενο που παρουσιαζεται οταν υπαρχει πολυ υψιλη πιεση νερου στο εδαφος. Αυτο πολλες φορες υπερνικα το βαρος της αμμου . Σε κινουμενη αμμο δεν μπορεις να χτισεις τιποτα.
  5. κατα την δικη μου αποψη η παρουσια του νερου εχει θετικη δραση στο κτηριο γιατι συν την αντιδραση του εδαφους ασκηται και μια επιπλεων δυναμη ανωσης . (Αν εχεις ομως πολυ μεγαλο υπογειο ισως εχεις και προβληματα, τετεια προβληματα παρουσιαζουν οι υπογειοι χωροι σταθμευσης μεγαλου ογκο). εχει μαλλον αρνιτκες επιπτωσεις στον οπλισμο γιατι αν ειναι στεγνο το εδαφος εχει παντα λιγοτερι διαβροση. για σεισμο δεν ξερω πολλα πραγματα αλλα η αποψη μου ειναι οτι αν το εδαφος ειναι αργυλικο δηλαδη δεν ειναι διαπερατο απο το νερο τοτε ειναι αρνιτικο να υπαρχει νερο γιατι σε μεγαλες μεταβολες δρασης μεσα σε μικρο χρονικο διαστιμα το νερο δεν θα μπορεσει να διαφυγει και θα καθιζανει το εδαφος. αν το εδαφος ειναι αρκετα διαπερατο τοτε δεν ειναι ουτε θετικο ουτε αρνιτικο. Για τον σεισμο το ξανα λεω ισως λεω βλακιες δεν εχω αρκετες γνωσεις σε αυτο το θεμα.
  6. παιδιά για ποιές πιστοποιήσεις μιλάτε;;;;;; Ειπα πιο πανω οτι ειναι πολυ σωστο να μαθενουμε απο μονοι μας αλλα καλα ειναι να εχουμε καποια πιστοποιηση των γνωσεων μας . Και τι να το κανεις αν εισαι παντογνωστης αν το ξερουν μονο οι φιλοι σου. Τωρα για να επανελθουμε στο θεμα μας ποσοι περιπου δινουν εξετασεις απο πολιτεχνικες σχολες. Αποσο γνωριζω 2 ατομα θα περασουν στο 5ο εξαμινο αλλα ποσοι δινουν εξετασεις ? Στο εμπ επισης ποσοι δινουν εξετασεις? Αν περασεις τις εξετασεις τα χρωστας τα μαθηματα του πρωτου και δευτερου ετους?
  7. Εγω πιστευω οτι ειναι πολυπαραγοντικο το θεμα αλλα μεγαλιτερο μεριδιο σαφως το εχει η πολιτια. Οταν ενας κολιτος μου ειναι μηχανικος στον βολο και δεν εχει , μεσα στα 4χρονια που ειναι εκει, επισκευθει βιβλιοθηκη ποτε τι να πεις?? Αυτο γιατι η βιβλιοθηκη ειναι σε ενα κτηριο στο κεντρο της πολης και κατι τετεια. Αυτα ειναι τεραστια ξεφτιλα. Κατα την αποψη μου οτι επιπεδο και να εχει το πανεπιστιμιο αν δεν διαβασεις απο 5-6 παρομοια βιβλια για να παρεις σφαιρικη αποψη τι να δοσεις μαθημα? Παλι θα παπαγαλισουν οπως καναν με τεραστια επιτυχεια στις πανελινιες. Απο την αλλη δεν νομιζω οτι τα ατομα απο τεχνικο λυκειο ειναι οι τελευταιοι, αποτι γνωριζω οι υδραβλιοκοι βγαζουν πολλα λεφτα. Πολλοι απο αυτους μαλιστα ουτε καν κανουν χειρονακτικη εραγασια. Ακομα και συλλογους εχουν και εχουν δημιουργισει ενα "καρτελ" τιμων που δειχνει εξυπναδα. Επισεις σαν κοινωνια πρεπει να αλλαξουμε συμπεριφορα. Δεν ειναι αθλια να δουλεβεις σε ενα εργοστασια. Πολλοι ανθροποι δεν εχουν κληση στα γραματα αλλα εχουν αλλες δεξιοτιτες. Ακομα και σε ενα εργοστασιο μπορεις να ανεβεις ιεραρχικα. Δηλαδη ποτε θα αλλαξουμε νοοτροπια οταν τελικα δεν θα υπαρχουν στην ελλαδα και θα εχουν παει ολα τουρκια και βουλγαρια και τα συνδικατα θα ζητουν θα ζητουν θα ζητουν απο τους εργοδοτες?? Μηπως στης υπερ ανεπτιγμενες χωρες δεν υπαρχουν εργοστασια και ολοι ειναι μορφομαινoι ? Σας πληροφορω οτι σε τετιες χωρες και τετειες εταιριες δεν ισχυει καν το 8ορο και υπογραφεις οτι θα κανεις υπερωριες και δεν θα πληρωνεσε ως οφελος της εταιριας. Αυτα φυσικα ακουγονεται ως εξωπραγματικα αλλα ισχυουν ακομα και στους υπαλιλους μηχανικους επισης. Οταν ολοι ονειρεβοντε να καθονται, οταν θελουν να σπουδασουν βαζουν θεμα στο φορουμ ποια πολη εχει καλυτερη νυχτερινη ζωη ,οταν φτεει παντα το χερη που μας ταιζει. Τοτε ολοι θελουμε να γινουμε μηχανικοι να κανουμε copy paste να διαταζουμε τους εργολαβους κλπ.
  8. Κοιτα στην ελλαδα να μην πω το 99% αλλα το μεγαλυτερο ποσοστο ασχολιας ειναι τα δομοστατικα.Ειναι πολυ καλο να ακολουθησεις αυτον τον τομεα αν θες να ασχολιθεις οπως λες με τις μεταλικες κατασκευες. Τωρα απο την αλλη πολλοι δεν ακολουθουν αυτον τον τομεα για καποιους λογους που δεν εχουν να κανουν με το τι αρεσει στον καθενα. Πιστευω οτι το καλιτερο ειναι να ακολουθισεις αυτο που σου αρεσει. Εχε υποψην σου οτι δεν εχεις προβλημα και εχεις δικαιωμα κανονικα οπως και οι δομοστατικοι. Αλλα δεν ειναι ετσι στο εξωτερικο , αν εχεις ειδικοτιτα υδραβλικων θα αναγκασεις να δουλεψεις σε αυτα. Πρωτων γιατι οι εταιριες περνουν εξιδικευμενα ατομα και δευτερον η κοινονια δεν παει στον πολιτικο μηχανικο (οπως στην Ελλαδα) αλλα στον δομοστατικο μηχανικο (structural engineer) για τα στατικα και δεν θα εχεις εγγυημενα πελατες. Απο την αλλη το καλιτερο ειναι να μην δοσεις σημασια στις ανοησιες που γραφω και γραφει ο καθενας και κανε αυτο που αγαπας γιατι ετσι θα ξεχωρισεις.
  9. τι μας λες τωρα γιατι εδω στο Λονδινο που ειμαι μερικα εκατομυρια ανθρωποι διαφωνουν μαζι σου.Λοιπων γιατι εδω θα τρελαθουμε μου φενεται το ξανα λεμε οτι δεν εχεις κανενα απολυτος δικαιωμα στην Αγγλια με 3 χρονια. Εχω γραψει οτι οχι μονο χρειαζεται 4 αλλα και 4 χρονια εργασια για να εχεις την πιθανοτιτα να εχεις δικαιωμα υπογραφης. Αυτο σημαινει οτι μετα εξαρτατε η ποιοτιτα της εργασιας που εκανες αυτα τα χρονια και αλλα. Συνκεκριμενα στο IStrucE δηλαδη τον συλογο δομοστατικον Αγγλιας πρεπει να περασεις και εξετασεις 8 ωρων με ποσοστο παρακολο επιτυχωντων 18 %!!!!!!!!. Αλλα κατα την γνωμη μου αξιζει τον κοπο μιας και τα δικαιωματα αν εισαι σε ενα τετειο συλλογο αναγνωριζονται σε αμερικη,ευρωπη, αυστραλια , νεα ζηλανδια , και παραπολλες υποαναπτικετες χωρες. Δεν ειναι τυχαιο μαλιστα οτι πολλοι αμερικανικης καταγογης μηχανικοι εχουν γινει μελη του. Τωρα εσεις συνεχιστε τις αερολογιες τις γνωστες σας
  10. Ευχαριστω πρωτον γιαυτα που λες για το Imperial .Λοιπον το ξανα λεω για την Αγγλια αυτό για τα τρια χρονια ότι γινεσαι μηχανικος είναι τελιος ακυρο . 1ον Στην αγγλια πρεπει να εχεις 4 ΧΡΟΝΙΑ σπουδον και 4 ΧΡΟΝΙΑ εργασιας για να υπαρχει πιθανοτιτα να μπεις στο institute of civil engineers . 2ον Δευτερον στην Ελλαδα για να μπορεσεις να αναγνωριστεις ως πολιτικος μηχανικος από αγγλια χρειαζεται παλι 4 ΧΡΟΝΙΑ αλλιως δεν μπορεις. Αυτά που λες για τα 3 χρονια δεν ξερω που τα βρικες και απορω γιατι επιμενεις το imperial δεν εχει καν προγραμα για 3 ετη !!! Οσο για τους ελλαχιστους που λες πιστεψεμε καλα καναν και γευτικαν την πραγματικη ανωτατη εκπαιδευση. Το παραδειγμα δεν το εδωσα γιατι ετσι μου ηρθε. Η οργανοση , αφοσιωση και το ενδιαγερον του πανεπιστιμιου οδηγει στην ομοιομορφη κατανομη γνωσης. Τελος συνφωνω ότι αν αγαπας αυτό που κανεις θα πας παντα μα παντα μπροστα ,αρα εσυ μας λες ότι δεν χρειαζεσαι πιστοποιηση και μπλα μπλα? Δηλαδη εσυ που αγαπας να κανεις στατικα ξερεις να τα κανεις τελεια μελετισες από μονη σου εισαι πανεξυπνη και ΜΠΡΑΒΟ ΣΟΥ ,αλλα τι κριμα δεν εχεις το νομικο δικαιομα να το κανεις ,εσυ θα πας μπροστα ? Ε λοιπον ο πινασμενος καρβελια ονειρεβεται. Τελος εδώ με τις γυναικιες κουβεντες δεν ξανα γραφω εκτως θεματος. Αν το εψαξες ξανα ψαξου γιατι δεν τα ξερεις καλα.
  11. παντως ειναι αληθεια κατι που διαβασα οτι οι ηλεκτρολογοι εχουν δικαιωμα για αδειες πλοιων ορισμενου μηκους??
  12. Πρωτων αυτο που λες για την αγγλια ειναι ακυρο. Στην αγγλια χρειαζεσαι 4 χρονια σπουδων για να μπορεσεις να γινεις μηχανικος. Μετα πρεπει να εχεις 4 χρονια εμπειρια για να εχεις δικαιωμα υπογραφης. Οσο για τις γνωσεις εγω δεν διαφωνω με αυτους που πιστευουν οτι η γνωση ειναι και προσωπικο θεμα. Αλλα η διαφορα ειναι οτι χρειαζεσαι πιστωπιοιση της γνωσης σου. Τι να το κανεις αν εσυ εισαι παντογνωστης και δεν στο αναγνωριζει κανεις παρα μονον οι φιλοι σου. Τελος μιας και φερατε παραδειγμα στην αγγλια υπαρχει το imperial college που θεωριται ενα απο τα κορυφαια πολιτεχνεια του κοσμου. Ποιος ειναι ο λογος? Ο λογος ειναι οτι απο το ολικο δειγμα των φοιτιτων το επιπεδο ειναι γενικα πολυ υψιλο. Ενω στο ΕΜΠ μπορει να υπαρχουν ατομα που ισως που ξερουν περισσοτερα ακομα και απο το MIT. Αλλα υπαρχουν και ατομα που το πηραν με 5. Και το συμπερασμα ειναι οτι τα πανεπιστιμια ειναι κατι σαν τιν αναγνωριση του επιπεδου των πανεπιστιμιων δινουν πιστοποιηση για καποιο συνγκεκριμενο επιπεδο γνωσης αλλα και αξιοκρατια σε αυτο καθως και κυριος δινουν γνωση.
  13. Εγω παντως που δεν εχω σχεση ουτε με τους με ουτε με τους δε πιστευω οτι οι ηλεκτρολογοι εχουν περισσοτερα δικαιωματα. Αλλα δικαια τα εχουν, κατα την γνωμη μου εχουν παραπολυ μεγαλο ευρος γνωσεων και μην τρελαθουμε τωρα ειναι δυνατων να μην κανουν τα παντα σε σχεση με ηλεκτολογικα ?? Επισης εχουν τις γνωσεις για να θεωρουντε καθηγητες πληροφορικης.
  14. Παντως εγω δεν εχω πει κατι συγκεκριμενο. Δεν εχω πει καν ποια σχολη με ενδιαφερει. Εγω κανω ερωτισεις απλα και δεν εχω καμια απολυτος γνωση για τον αν χρωστας η οχι μαθηματα. Αλλα το θεμα ειναι αν εχεις περασμενα τα μαθηματα. Αν δεν τα εχεις και στο 9ο να περασεις ειναι δωρον αδωρον.Οσο για τα αλλα που ειπα => prokiriksi_123.pdf
  15. Διαβασα στο διαδικτυο οτι μπορω να μπω με πτυχειο πολιτικου μηχανικου στο 5ο εξαμηνο. Η ερωτιση μου ειναι αν θα εχω περασμενα τα μαθηματα του 1 και 2 ετους μετα τις εξετασεις η θα τα χρωσταω?
  16. Θα ήθελα να ρωτήσω αν γίνεται κάποιος που έχει πτυχίο μηχανικού να εισαχτεί σε δεύτερη πολυτεχνική σχολή με μεγαλύτερη βάση . Αν ναι τι εξετάσεις πρέπει να δώσει και πόσο εύκολα κάποιος τις περνά καθώς και σε ποιο έτος θα μπει? Επίσης άκουσα ότι μπορεί κάποιος να μπει στο πρώτο έτος χωρείς εξετάσεις αυτό ισχύει ?
  17. Ρε παιδιά αγνοήτε βασικά πράματα. Εγω που έχω κατεύθυνση εδαφοτεχνικού τα προαναφερθέντα τα διδάχτηκα αναγκαστικά στο τρίτο έτος. Εννοείται πως οι υδραυλικοί έχουν εμβαθύνει περισσότερο και γιαυτό εγώ δεν πρόκειται να ασχοληθώ με υδραυλικά που ούτε τα γνωρίζω ούτε μου αρέσουν. Το αντικείμενο σπουδών και η ευρύτητα των γνώσεων ενός πολ. μηχανικού είναι πολύ μεγάλη και αυτός είναι ο κύριος λόγος που ασχολούνται με τα περισσότερα. Είναι σαν να λέγαμε οτι σαν σχολή είναι η λιγότερο ειδικευμένη σε κάτι. πχ. διδασκόμαστε: οικοδομική , τοπογραφία, στατικές, δομικά υλικά, υδρολογία, υδραυλική, οδοποιία ....κτλ κτλ κτλ... Απο κει ξεκινάνε όλα απο το γνωστικό πεδίο της κάθε σχολής! κατα τα άλλα συμφωνώ με avgoust. Εγώ πάντως διαφωνώ καθέτως με τις άποψης των μηχανολόγων στα εξής σημεία 1 οι πολιτικοί μηχανικοί τουλάχιστον στο εξωτερικό που σπούδασα εγώ κάνουν όλα αυτά τα μαθήματα μετάδοση θερμότητας, μηχανική των ρευστών, πεδία, οριακό στρώμα (και υπολογισμό του drag force όπως λέγετε στα αγγλικά) , τυρβώδης ροές και ρευστοδυναμικές μηχανές συν πολύ περισσότερα όπως μηχανές που μετατρέπουν την κινητική ενεργεία του ρευστού σε μηχανική ενεργεία , αριθμητικές μέθοδοι για δυναμική ροΐ ρευστών και περιβαλλοντική γεωτεχνική ως κύριο μάθημα (εγώ είμαι δόμο στατικός) . Ο πολίτικος μηχανικός πρέπει να υπολογίσει τις δυνάμεις που θα δεχτεί μια γέφυρα από το νερό αλλά και από τον αέρα (καθώς και ένα κτίριο) και όλες αυτές οι γνώσεις δεν είναι μονοπώλιο κανενός. 2 το ότι έμαθες θεωρία ελαστικότητας δεν σημαίνει ότι έμαθες να μελετάς. Στην Ελλάδα μου φαίνετε δεν έχετε καταλάβει καν την διάφορα μεταξύ μελέτης και ανάλυσης . Θα σου θυμίσω ότι πολλά σημεία από τους κωδικούς δεν είναι στηριγμένα σε θεωρητικές βάσεις. 3 τελευταίο και πιο σημαντικό είναι ότι ζούμε σε μια χώρα που δυστυχώς η βιομηχανία δεν πάει καθόλου καλά. Ο πατέρας μου έχει εργοστάσιο και το ξέρω καλά και μάλιστα ήθελα μικρός να γίνω μηχανολόγος . Από την άλλη είναι λίγο καλυτέρα τα πράγματα στις κατασκευές . Δηλαδή αν ήμασταν σε μια άλλη χώρα όπως πχ η Αγγλία ή η ΗΠΑ που η ζήτηση μηχανολόγων είναι πολύ πιο υψηλή.και πάρουμε υπόψη μας τις γνώσεις που έχει ο πολιτικός μηχανικός στα ρευστά . τότε θα έπρεπε να διαμαρτυρηθούμε γιατί δεν έχουμε δικαιώματα για μηχανολογικά μιας και έχουμε γνώσεις. Εγώ έγινα δομοστατικος όχι για τα δικαιώματα αλλά γιατί ήθελα να ασχοληθώ με αυτό. Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι αν κάποιος νιώθει αδικία γιατί δεν μπορεί να μελετήσει στατικά σπούδασε κάτι που δεν του αρέσει και είναι καταδικασμένος στην αποτυχία.
  18. Πρώτον συγγνώμη για τα greeklish Δεύτερων θέλω να ρωτήσω ,τι νομικές κυρώσεις έχει κάποιος που θα κάνει δουλειά ότι νάνε χωρίς μετρήσεις ? Ας υποθέσουμε ότι γίνονται τοιχία σε ένα απόκρημνο μέρος και είναι εκτός συνόρων και έχει πέσει αρκετή δουλειά και χρήμα? Επίσης πια η γνώμη σας για κάποια άτομα που έχουν κάτι τοπογραφικά από τεράστιες περιοχές που ανήκουν στην πολεοδομία και κάνουν αποτυπώσεις με copy – paste.
  19. μπες μεσα στην corus ειναι ισως η καλυτερη εταιρια παραγωγης διαατομων http://www.corusgroup.com/en/company/divisions/long_products_divisions/corus_construction_and_industrial/publications/ και ιδικα το παρακατω pdf ειναι αριστο http://www.corusgroup.com/file_source/StaticFiles/Business%20Units/CC&I/Products/Sections/BS4%202004.pdf
  20. Aγαπητοί συνάδελφοι υπάρχει ένα πρόβλημα σε 'ενα σπίτι που βρίσκεται μέσα σε αγροτεμάχιο. Ο νόμος ορίζει πως το κτίσμα πρέπει να έχει απόσταση απο τα όρια του αγροτεμαχίου 15μ. Ολα έγιναν όπως πρέπει, βγήκε άδεια, αλλά λόγω του περιορισμού, το σπίτι έπρεπε να ακουμπάει από την μία μερια στο όριο και απο την άλλη να έχει την απόσταση που ορίζει ο νόμος. Ο ιδιοκτήτης είπε πως καλύτερα να το μετακινήσουμε 3μ απο την μία πλευρά όλο το σπίτι για να μην ακουμπάει και εγώ είπα οτι οk, αλλά θα υπάρχει πρόβλημα αν γίνει καταγγελία. Τελικά επειδή είναι αξοχικό το σπίτι και πολύ μεγάλο ο διπλανός που είχε κάποιο πρόβλημα έκανε καταγγελία. Το σπίτι είναι πολλά χρόνια αυθαίρετο περίπου 10 υπάρχει καμιά λύση στο πρόβλημα αυτό; Γίνεται κάποια ένσταση κατ'εξαίρεση να γίνει νομιμοποίηση; Ευχαριστώ πάρα πολύ σε όποιον έχει απάντηση... Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Μπορείτε να διορθώσετε την δημοσίευση σας με"επεξεργασία". ZaXoYs
  21. Πάντως σίγουρα οι φωτογραφίες είναι υπό γωνία και για να επιτύχει κάποιος ακρίβεια θα πρέπει να χρησιμοποιήσει φωτογραμμετρία (η όπως αλλιώς λέγεται στα ελληνικά το photogrammetry) με στερεοπροτζέκτορς η ειδικά λογισμικά. Παρατήρηση: Τα Greeklish απαγορεύονται. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. ZaXoYs Για την μετάφραση από τα greeklish και την κίτρινη, Χάρης.
  22. OK στην Ελλάδα έχουν τους καλύτερους μηχανικούς και κάνουν τα καλύτερα έργα (πχ κάνουν διαπλάτυνση Μαλιακού κόλπου, αντί να κάνουν ένα υποθαλάσσιο tunnel και να γλιτώσεις παρα πολλά χιλιόμετρα). Άσε μας ρε τώρα όλοι το ξύνουν όλη μέρα φοιτητές είστε εσείς? Θα σου πω απλά ότι περνούσα ιατρικό σας στην Ελλάδα και δεν κάθισα εδώ με τους τεμπελαράδες όλους που νομίζατε ότι επειδή είστε 5 χρόνια με 6 μαθήματα σε κάθε εξάμηνο ότι είναι καλύτερο. Πρώτον, έχω τον κολλητό μου στο ΕΜΠ και του μαθαίνω εδαφομηχανική και μιλάμε για άτομο που έχει πάρει 2 φορές 1000 euro ως ο καλύτερος και του λέω ότι κάνουν όχι γέλια μιλάμε για μηδαμινό επίπεδο. Δεύτερον να μη μιλήσω για την μηχανική ρευστών που τα πράγματα που κάνουν στην Αγγλία ούτε οι μηχανολόγοι δεν τα ξέρουν. Τώρα στατικά έχουν επίπεδο αλλά πάλι κάτι εξετάσεις με ανοιχτά ονόματα κάτι γλειψίματα και κάτι κόμματα γίνετε ένα μπάχαλο όποιος να ναι γλείφτης παίρνει καλούς βαθμούς. Τέλος δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω στην Ελλάδα δεν τρελάθηκα. Απλά ρωτάω από περιέργεια μιας και η Ελλάδα είναι τόσο τρελή χώρα που έχει όπως είπες το ΔΙΚΑΤΣΑ( ή όπως διάολο λέγεται) που το έχει μόνο και μόνο γιατί όταν πάρεις πτυχίο από την Αγγλία δεν είσαι άμεσα μηχανικός που μπορείς να υπογράψεις άδεια. Αλλά πρέπει να κάνεις 4 χρόνια προϋπηρεσία. Το ΔΙΚΑΤΣΑ υπάρχει γιατί δεν ταιριάζει η νομοθεσία της Ελλάδας μετ την Αγγλία. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ξέρω να χειρίζομαι άριστα τον υπολογιστή φτωχέ (και όχι να κάνω αριθμητικές μεθόδους μόνο στην θεωρία όπως την Ελλάδα, αλλά στην πράξη με προγραμματισμό, ακόμα και με exel, με loops, ωχ ξέχασα μόνο Ελληνικά επαναλήψεις) Το ότι κάνεις 11 μαθήματα τον κάθε χρόνο με επίπεδο χωρών χρόνια πιο μπροστά από την Ελλάδα δεν είναι χειρότερο από το να έχεις 6 μαθήματα στην Ελλάδα. Το ΔΙΚΑΤΣΑ δεν είναι γιατί η Ελλάδα είναι ανώτερη και αιώνες πιο μπροστά από το MIT (που χρειάζεται πάλι ΔΙΚΑΤΣΑ) αλλά επειδή η Ελλάδα δεν έχει ολόιδια νομοθεσία με τις άλλες χώρες. Δεν με ενδιαφέρει τι νομίζετε όποιος είναι σκοταδιστής και εθελοτυφλεί είναι πρόβλημά του. Ευχαριστώ πάρα πολύ πραγματικά τον Γιάννης γιατί εκτός ότι είπες κάτι εντός θέματος έχεις δείξει ότι έχεις και αρκετές γνώσεις. Τώρα για τον φτωχό δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο μαζί σου ούτε είπες που σπούδασες ούτε τίποτα. Αν εσύ που είσαι αυτός που ξέρεις να αλλάζεις την γλώσσα δεν θα απαντήσω για εμένα καν. Δεν ξανά απαντάω σε άλλα αντ' άλλων θέματα με ενδιαφέρει η ερώτηση που έκανα. Οι φτωχοί που δεν καταλαβαίνουν να μην απαντήσουν. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum και ειδικότερα τον κανόνα υπ' αριθμό 4 που μεταξύ άλλων αναγράφει "...αποφεύγοντας οποιαδήποτε ειρωνικά σχόλια που δεν προάγουν τη συναδελφικότητα και δεν ωφελούν σε τίποτα τη συζήτηση." Ευχαριστώ, Χάρης.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.