Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μια ερώτηση περί θερμομονώσεως βάσης οικοδομής


BalosGR

Recommended Posts

Χαιρετώ και καλή εβδομάδα.

 

Βλέπω πολλές φορές την βάση οικοδομών με την μπλε μόνωση (Dow) στις κολώνες και μερικές που δεν την βάζουν διότι δεν χρειάζεται. Μπορείτε να μου πείτε αν αξίζει / χρειάζεται μόνωση στις κολώνες τις οικοδομής και την χρησιμότητα της? Ρώτησα και μου είπαν ότι είναι ανούσιο να βάζεις μόνωση σε οπλισμένο σκυρόδερμα. Μεταξύ των τούβλων χρειάζεται ενώ σε κολώνες και πατώματα / οροφές όχι. Τον λόγο δεν ξέρω για αυτό ζητάω την πολύτιμη άποψη σας.

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

  • Απαντήσεις 34
  • Created
  • Τελευταία απάντηση

Top Posters In This Topic

Μόνωση χρειάζεται παντού!

 

Οτιδήποτε αφήσεις αμόνωτο θα σου δημιουργεί θερμογέφυρες. Η σωστή μόνωση συνεπάγεται μειωμένα έξοδα συντήρησης και λειτουργίας (γρήγορη απόσβεση) και είναι μακράν το ποιο αποτελεσματικό μέτρο στην εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια. Πέρα από αυτό θα είναι και πολύ πιο άνετη η διαβίωση στο κτίριο.

 

Όποιος σου είπε ότι δε χρειάζεται το μόνο που θέλει να κάνει είναι τη ζωή του εύκολη...

Link to comment
Share on other sites

Ναι γιατί το σκυρόδεμα δεν είναι θερμομονωτικό αλλά θερμοχωρητικό (αποθηκεύει θερμότητα). Έτσι αν δεν τοποθετηθεί μόνωση στην έξωθεν παρειά του στοιχείου (όπως συνηθίζεται) όλη αυτή η θερμότητα θα "χαθεί" στο περιβάλλον.

Link to comment
Share on other sites

Κάνοντας τη μελέτη θερμομόνωσης (ή μια απλή επιμέτρηση), πολύ εύκολα διαπιστώνεται ότι η επιφάνεια των σκυροδεμάτων είναι περίπου ίδια με την επιφάνεια των τοιχοποιιών! (αφού φυσικά από τις τοιχοποιίες αφαιρούνται τα ανοίγματα). Που σημαίνει ότι το να μονώσει κανείς μόνο τις τοιχοποιίες, είναι σαν να μονώνει το μισό όλο κι όλο κτίριο. Αυτοί που λένε ότι το σκυρόδεμα δεν χρειάζεται μόνωση είναι το λιγότερο άσχετοι. Στη δική μου περιοχή (Βόρεια Ελλάδα) ήρθε ένας τυχάρπαστος εργολάβος (μπετατζής), ο οποίος διέδιδε στον κόσμο ότι «δεν χρειάζεται μόνωση το μπετό» κλπ. Ο εν λόγω εργολάβος είχε δουλέψει χρόνια στη Χαλκιδική (δεν ξέρω αν εκεί κάνουν μονώσεις), και ο λόγος για τον οποίο προσπαθούσε να αποφύγει τις μονώσεις στα σκυροδέματα ήταν ότι είχε το σύστημα γνωστής εταιρίας μεταλλοτύπων, με το οποίο έβγαζε όλα τα σκυροδέματα εμφανή, οπότε ήθελε να φαίνονται παντού γυμνά, για διαφήμιση. Δυστυχώς, στην περιοχή μου κάνει τόσο κρύο το χειμώνα, που αν μείνει αμόνωτη είτε επιφάνεια σκυροδέματος, είτε ακόμη και σενάζ τοιχοποιίας, αυτό το πρωί είναι τίγκα στην υγρασία από μέσα. Οπότε περιττό να πω ότι ο εν λόγω κύριος αργά ή γρήγορα έπαψε να έχει δουλειές...

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω . Το μπετό χρειάζεται σίγουρα θερμομόνωση. Στην περίπτωση όμως αρχιτεκτονικής απαίτησης για εμφανές σκυρόδεμα πως μπορούμε να αντιμέτωπίσουμε το θέμα υπάρχουν ανάλογα υλικά ? Έχεις κανείς κάτι υπόψη που το έχει χρησιμοποιήσει?

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.