Τσιγαρίδας Φραγκίσκος Δημοσιεύτηκε September 9, 2012 at 07:50 μμ Δημοσιεύτηκε September 9, 2012 at 07:50 μμ (edited) Σε πολυκατοικία με πυλωτή, η οποία κολάει και αριστερά και δεξιά του ουκοπέδου , υπήρχε κλειστή θέση στάθμευσης στην οποία είχε δοθεί αποκλειστική χρήση τμήματος της πυλωτής και αποκλειστική χρήση όλου του πίσω ακαλύπτου. Ο ιδιοκτήτης της θέσης στάθμευσης έκλεισε όλο τον χώρο της πυλωτής που είχε αποκλειστική χρήση και με τον Ν3843 τακτοποίησε την παράβασή του. Όμως με το κλείσιμο αυτό εμποδίζεται η πρόσβαση στον ακάλυπτο που έτσι και αλλιώς όμως είναι αποκλειστικής του χρήσης. Τώρα οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες της πολυκατοικίας τον κυνηγάνε αστικά γιατί δεν έχουν πρόσβαση στον ακάλυπτο και γιατί εμποδίζεται ο αερισμός του ακαλύπτου και μου ζητάνε να γράψω τεχνική έκθεση με την άποψή μου. Τα ερωτήματα που έχω και θα ήθελα βοήθεια είναι: 1. Αν υποθέταμε ότι ο ακάλυπτος δεν ήταν σε αποκλειστική χρήση ,θα ήταν υποχρεωτική η προσπέλαση απο πεζούς στον ακάλυπτο μέσω κοινόχρηστου χώρου βάση του αρθ.12 του ΝΟΚ , αλλά 'οχι υποχρεωτικά μέσω της πυλωτής. (ξέρω για παράδειγμα διάταγμα που επιτρέπει την πρόσβαση στον ακάλυπτο μέσω του υπογείου). Τώρα που ο ακάλυπτος είναι σε αποκλειστική χρήση , επιτέπεται πολεοδομικά ,η πρόσβαση να γίνεται μέσω κλειστού ιδιωτικού χώρου αυτουνού που έχει την αποκλειστική χρήση? 2. Είναι υποχρεωτικός ο αερισμός του πίσω ακαλύπτου μέσω της πιλοτής? 3. Ο Ν.3843/10 και ο Ν,4014/11 υπερισχύει όλων αυτών των περιορισμών ? Παρατήρηση: Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητά σας στο προφίλ. Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum. Ευχαριστώ, Didonis. Edited September 10, 2012 at 07:28 πμ by Didonis
Recommended Posts
Please sign in to comment
You will be able to leave a comment after signing in
Συνδεθείτε τώρα