Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τσιγαρίδας Φραγκίσκος

Members
  • Περιεχόμενα

    97
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

  • Days Won

    2

Everything posted by Τσιγαρίδας Φραγκίσκος

  1. Καλησπέρα. Προ του Ν.4495/17 , υποχρέωση για αποπεράτωση όψεων είχανε μόνο συγκεκρυμένες οικοδομές κατόπιν απόφασης Νομάρχη, δημοτικού συμβουλείου κλπ. Με τον Ν.4495/17 , η υποχρέωση φαίνεται να αφορά όλες τις οικοδομές. Ν.4495/17 , άρθρο 42 παρ. 8 8. Οι ιδιοκτήτες οφείλουν να αποπερατώνουν τις όψεις του κτιρίου: α) εντός (4) τεσσάρων ετών από την υλοποίηση του φέροντος οργανισμού, που αποδεικνύεται από το πόρισμα του ελεγκτή δόμησης σε κατασκευές οι οποίες βρίσκονται σε κέντρα πόλεων, σε παραδοσιακά τμήματα πόλεων, σε παραδοσιακούς οικισμούς, σε περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και σε ιστορικούς τόπους, β) εντός έξι (6) ετών από την υλοποίηση του φέροντος οργανισμού που αποδεικνύεται από το πόρισμα του ελεγκτή δόμησης σε κατασκευές, οι οποίες βρίσκονται σε όλες τις άλλες περιοχές. Αναφέρει για ελεγκτή δόμησης. Για τις οικοδομές που έχουν κατασκευαστεί πριν την ύπαρξη ελεγκτών δόμησης , πχ το 1990 , τι ισχύει? Είναι και για αυτές υποχρεωτική η αποπεράτωση όψης ? Ευχαριστώ
  2. @tetris 4. Γιατί, πριν την πώληση, δεν ζητείται από την αρμόδια Υπηρεσία θεώρηση Ρ.Γ.? Έτσι, θα λυθεί το πρόβλημα Δεν γνώριζα ότι υπάρχει τέτοια διαδικασία. Μήπως ξέρεις λεπτομέρεις για το πως γίνεται , τι απαιτείται κλπ? Παραδειγμα θα χρειαστεί να συντάξω διάγραμμα εφαρμογής εγώ και να ζητήσω να το εγγρίνουν?
  3. Προς τοπογράφους : Είμαι πολιτικός μηχανικός και σε οικόπεδο στο κέντρο της Αθήνας που εμπλέκομαι στην αγοραπωλησία , ο τοπογράφος του πωλητή λαμβάνει το πλάτος του δρόμου 5,85 μέτρα, βάση της διαμορφωμένης κατάστασης των όμορων κτιρίων , ο δε τοπογράφος των αγοραστών επιμένει ότι πρέπει να ληφθεί 6.00 μέτρα , γιατί τα ρημοτομικά σχεδιάζονται σε ακέραια νούμερα. Στο απόσπασμα ρημοτομικού δεν γράφει διάσταση και τεχνική έκθεση για τον δρόμο δεν υπάρχει , ούτε διάγραμμα εφαρμογής. Ρωτώντας άλλους τοπογράφους , αλλά και τον τοπογράφο της πολεοδομίας , μου είπανε ότι δίκιο έχει ο τοπογράφος του πωλητή , δηλαδή ο δρόμος λαμβάνεται κατ'εκτίμηση απο το απόσπασμα ρημοτομικού και το ακριβές πλάτος προκύπτει απο την υπάρχουσα διαμορφωμένη κατάσταση των όμορων. Υπάρχει κάποιος νόμος ή κανονισμός , που να ξεκαθαρίζει ρητά ποιό πλάτος δρόμου πρέπει να λαμβάνεται? Ευχαριστώ
  4. Αν έχει σοβά το σημείο , είναι σοβάς που ξεκόλησε , καμία σχέση με στατικότητα. Αν δεν εχει σοβά , εχουν οξειδωθεί τα κάτω σίδερα και εχει ξεκολήσει η επικάλυψη. Σε αυτήν την περίπτωση θέλει μια τοπική επισκευή το σημείο και έλεγχο γενικότερα το κτίριο , να επισκευαστούν οι οξειδώσεις, γιατί όσο περνάει ο καιρός η οξείδωση θα προχωράει.
  5. Εγώ προσωπικά ντρέπομαι για τον κλάδο μας. 1500 ευρώ για να πας να δεις μια ρωγμή? Τόσα του έλειπαν του συναδέλφου... Προφανώς πρέπει να το δει μηχανικός , αλλά 99% είναι απο οξείδωση οπλισμού , τι 1500 ευρώ και τι μελέτη?
  6. Στις τέμνουσες είναι όπως τα είπες. Στις κολώνες ο οπλισμός σε μια συμμετρική κολώνα μπαίνει ίδιος και απο τις δύο πλευρές κατα ΧΧ , αφού σεισμός κουναει αριστερά-δεξιά και μετά υπολογίζεται κατά ΥΥ και μπαίνει όμοιος και απο τις δύο πλευρές κατά ΥΥ. Όταν η κολώνα δεν εχει συμμετρικό σχήμα , κάθε πλευρά οπλίζεται ξεχωριστά , με βάση την χειρότερη περίπτωση απο μία σειρά απο σενάρια φορτίσεων και σεισμών απο διάφορες κατευθύνσεις. Στις πλάκες , στο άνοιγμα βάζουμε κάτω οπλισμό και στα άκρα λιγίζουμε (σπάμε) ένα στα δύο σίδερα σε άνω οπλισμό , αφού το διάγραμμα έχει φύγει απο κάτω στα άκρα και έχει ανέβει πάνω , οπότε δεν χρειάζεται τόσος κάτω οπλισμός , αλλά άνω. Εκτός των σιδήρων που σπάσαμε και τα πήγαμε πάνω, προσθέτουμε όσα ακόμα χρειάζονται για να καλυψουμε το σύνολο της άνω ροπής στα άκρα. Αντίστοιχα στους εξώστες βάζουμε μόνο πάνω οπλισμό , αφού το διάγραμμα είναι μόνο πάνω. Ναι γενικά βάζουμε περισσότερα σίδερα απο ότι βγάζουν οι υπολογισμοί , υπερ ασφαλείας , αλλά όχι σε τυχαίες θέσεις και πλευρε΄ς , αλλά λαμβάνοντας υπόψη τα διαγράμματα ΜQN Στα δοκάρια , μέχρι το 1993 , γινόταν το ίδιο πράγμα. Σπάγανε τα μισά σίδερα του ανοίγματος για να οπλίσουν την άκρη πάνω. Απο το 1993 και μετά αυτό απαγορεύεται στα δοκάρια και τα κάτω σίδερα τοποθετούντια σε όλο το μήκος κάτω και πάνω μπαίνουν κάποια λίγα στο άνοιγμα μέχρι την άκρη και πρόσθετα μικρότερου μήκους στις άκρες για να πιάσουν το σύνολο της άνω ροπής. Όσο αφορά τις αξονικές , στο σκυρόδεμα είναι σχεδόν πάντα θλιπτικές στα υποστυλώματα. Όπως κάμπτεται μια κολώνα , η μια πλερά της εφελκύται και η άλλη θλίβεται. Εκεί που θλίβεται το μπετό πιέζεται και πρέπει να αντέξει την τάση που αναπτύσεται. Σε αυτήν την τάση προστίθεται το αξονικό φορτίο και την αυξάνει , ενώ αντίστοιχα το αξονικό φορτίο βοηθάει την πλευρά που εφελκύεται.
  7. Η ανάλυση που χρησιμοποιούνε τα διαδεδομένα χαμηλού κόστους προγράμματα , και που χρησιμοποιούνε οι περισσότεροι , είναι με προσομοίωση κάθε στοιχείου με ένα γραμμικό στοιχείο με ίδιες ιδιότητες. Για παράδειγμα μια δοκός θα προσομιαστεί στο στατικό μοντέλο με ένα γραμμικό μέλος χωρίς διαστάσεις, το οποίο όμως θα έχει όλες τις ιδιότητες της δοκού. Ροπή αδρανείας , μέτρο ελαστικότητας, επιτρεπόμενες τάσεις κλπ Όλα αυτά τα γραμμικά στοιχεία συνδέονται μεταξή τους με κόμβους , στους οποίους επίσης ορίζουμε ιδιότητες που να προσομοιάζουν τις αληθινές συνθήκες της σύνδεσης. Έτσι δημιουργείται ένα μοντέλο που μοιάζει με χωροδικτύωμα , αλλά έχει όλες τις ιδιότητες ενός μπετονένιου σκελετού. Οι πλάκες λύνονται ξεχωριστά και μεταβιβάζονται τα φορτία τους πάνω στα δοκάρια. Μετά φορτίζουμε το κτίριο με σεισμό , γίνονται αναλύσεις και υπολογίζονται οι παραμορφώσεις και οι τάσεις που αναπτύσονται σε αυτά τα στοιχεία προσομοίωσης. Τέλος με βάση τους κανονισμούς , ελέγχονται οι διατομές αν αντέχουν και οπλίζοντια αναλόγως. Σου επισυνάπτω μια εικόνα απο ένα χωρικό μοντέλο ενός κτιρίου.
  8. Το πρόσιμο των ροπών δείχνει απο πια πλευρά πρέπει να μπουν οι κύριοι οπλισμοί γιατί αυτη η ίνα εφελκύεται. Παράδειγμα στο διαγραμμα ροπών μιας αμφίπακτης δοκού , στα άκρα μου δείχνει ότι πρέπει να τοποθετήσω οπλισμό πάνω και στην μέση οπλισμό κάτω. Εκεί που μηδενίζεται το διάγραμμα των τεμνουσών έχω την μέγιστη ροπή , συνεπώς μου χρησιμεύει για αυτό. Επίσης απο το διάγραμμα των τεμνουσών , αφου αλλου εχω μεγάλες τιμές και αλλού μικρές , μπορώ να δω θεωρητικά , σε ποιες περιοχές μπορώ να τοποθετήσω πιο πυκνούς και σε ποιές πιο αραιούς συνδετήρες , το πρόσιμο δεν παίζει ρόλο στις τέμνουσες. Επίσης απο τις τιμές των διαγραμμάτων , σε συνδιασμό με τις διαστάσεις της διατομής και τα υλικά , προκύπτουν τι σίδερα πρέπει να μπουν και τι τάσεις θα έχει το μπετό και άρα αν αντέχει. Που σπουδάζεις? Ο γιος μου σπουδάζει Πάτρα.
  9. Συμφωνώ και επαυξάνω με τον Kan και ξέχασε να αναφέρει ότι το πνεύμα προβλέπει τα παλιά κτίρια να εξαιρούνται. Ωστόσο είμαι σε δίλλημα , γιατί οι πελάτες μου δεν θέλουν ΜΣΕ , αλλά στο ισόγειο μένει δικομανής δικηγόρος που θα το ψάξει.
  10. Αυτό ρωτάω , υπάρχει σαφής οδηγία για αυτήν την περίπτωση? Στον 4178 υπήρχε , έλεγε ότι πρέπει να εχει εφαρμοστει η στατική μελέτη για να εξαιρεθεις. Άρα αν έλεγα ότι θελει ΜΣΕ θα ήμουνα καλυμμένος 100% και αν έλεγα ότι δεν θέλει θα ήμουνα εκτεθημένος 100% Με τον 4495 τι γινεται σε αυτές τις περιπτώσεις?
  11. Καλησπέρα , θα ήθελα να ρωτήσω το εξής. Πρέπει να κάνω μια τακτοποίηση διαμερισματοποίησης , αλλά τα στατικά που εχουν εφαρμοστεί στο κτίριο είναι εντελώς διαφορετικά απο τα εγκεκριμένα. Άλλα υποστυλώματα , άλλα δοκάρια , άλλες θέσεις ,άλλες πλάκες κλπ. Στον 4178 έλεγε ότι πρέπει να εχει εφαρμοστει η εγκεκριμενη στατική μελέτη , στον 4495 δεν το αναφέρει κάπου. Κατά την γνώμη σας είμαι καλυμμένος αν δεν γράψω ότι θέλει μελέτη στατικής επάρκειας?
  12. Δεν μπορώ να πω με σιγουριά απο τις φωτογραφίες , αλλά μου φαίνεται ότι ο οπλισμός έχει οξειδωθεί σε τέτοιο βαθμό που αφενός έχει χάσει μεγάλο μέρος του εμβαδού του και αφετέρου δεν θα έχει καμία συνάφια με το σκυρόδεμα ακόμα και αν το επισκευάσεις με την κλασική μέθοδο του αναστολέα διάβρωσης , κονίαμα κλπ. Νομίζω ότι πρέπει να θεωρήσεις ότι ο οπλισμός δεν δουλεύει πια , ούτε θα δουλέψει , οπότε θα πρέπει να στηρίξεις την πλάκα αλλιώς. Είτε με ανθρακοελάσματα , είτε με εκτοξευόμενο σκυρόδεμα , είτε με μεταλλικά δοκάρια από κάτω. Τσέκαρε πάντως και το υπόλοιπο σπίτι και ειδικά υποστυλώματα , δοκάρια αν έχει , γιατί μάλλον το πρόβλημα θα είναι συνολικό. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να απευθυνθείς σε πολιτικό μηχανικό , σχετικά έμπειρο.
  13. Η προσφορά δόθηκε με 5 χρόνια εγγύηση , υπό κάποιους όρους (υγρασία <4% , να μην ρηγματώνεται η υπόβαση κλπ) και ο θεός μαζί μας. Άρα ναύλον δεν πρέπει να βάζουμε απο κάτω στις πλάκες επι εδάφους?
  14. Ευχαριστώ πολύ. Όσο αφορά την μεθοδολογία , είναι πολύ δυσνόητη και κακογραμμένη , τώρα που διάβασα κάθε υλικό τι κάνει ,νομίζω αυτό που λέει είναι -επεξεργασία με μηχανή σφαιριδιοβολής -Διάνοιξη των αρμών εκατέρωθεν και αφαίρεση σαθρών υλικών -πλήρωση αρμών με κονίαμα ρητινικής βάσης. -αστάρωμα επιφάνειας με Sikafloor 161 -Διάστρωση με ρητινικό Sikafloor 263 -διάνοιξη νέων αρμών και πλήρωση με Sikaflex Pro 3
  15. ευχαριστώ πολύ , μια διευκρίνιση. όταν λέτε παραμένουσα υγρασία στην υπόβαση εννοείτε όταν έγινε η σκυροδέτηση το 2001 ή τώρα? Εννοείτε ότι λόγω υγρασίας έχουν οξειδωθεί τα σίδερα και έχουν κάνει κομμάτια το μπετό από κάτω ή από μόνο του το μπετό λόγω υγρασίας θεωρείτε ότι χαλάει? ευχαριστώ.
  16. Κύριε Ροδόπουλε , θα ήταν μεγάλη βοήθεια αν μπορούσατε να μου υποδείξετε για ποιον λόγο θεωρείτε ότι η μεθοδολογία εργασιών που προδιαγράφεται από την προκήρυξη ή και τα υλικά δεν είναι τα κατάλληλα και ποιες εργασίες και υλικά θεωρείτε εσείς κατάλληλα. Εκτός αν εννοείτε πως χωρίς τις μετρήσεις της υγρασίας , το καρότο κλπ δεν είναι δυνατό να προταθούν εργασίες. Για τους αρμούς τι εννοείτε? Για το πάχος νέας πλάκας 7 εκ. πάνω στην παλιά ποια είναι η γνώμη σας? Επαρκεί το πάχος? Κύριε Χαρκιωλάκη . R10 είναι σήμανση για βαθμό αντιολισθιρότητας. Ο ιδιοκτήτης είναι νέος ιδιοκτήτης , το αγόρασε έτσι. Αλλά υπάρχει πρόβλημα με τις δονήσεις στα κλαρκ γιαυτό το θέλει εντελώς λείο. Όσο αφορά την εγγύηση που ζητάει , το βρίσκω λογικό. Το θέμα είναι να δεχτώ να δώσω προσφορά , αν και εφόσον διαπιστώσω ότι οι εργασίες και τα υλικά είναι τα ενδεδειγμένα , για να μπορώ να δώσω και την εγγύηση.
  17. Συνάδελφοι , γεια σας πάλι περίεργη περίπτωση έχω και θέλω γνώμες. Κτίριο μεταλλικό 17000 μ2 με βιομηχανικό δάπεδο. Χρήση logistics. Κατασκευή 2001. Σε επιφάνεια 7500 μ2 έχει πάθε βλάβες το βιομηχανικό δάπεδο: -ρηγματώσεις απο μικρές που μεγαλώνουν και πληθαίνουν, μέχρι και 0.5 εκ. πλάτος και με βάθος απο 1 εκ. μέχρι πολύ βαθιά. -αποσάθρωση κατά τόπους , του επιφανειακού φλοιού , στρώσης πάχους 3-4 χιλ. -σπάσιμο των ακμών των αρμών σε πάρα πολύ μεγάλο ποσοστό. Ο συντηρητής του κτιρίου έχει πληρώσει αρκετές ρωγμές με ρητίνη ρευστή δύο συστατικών διαφανής , αλλού σκέτη , αλλού με προσθήκη χαλαζία. Σε κάποια σημεία αποσαθρωμένα , έχει χύσει την ρητίνη σαν αυτοεπιπεδούμενο. Η ρητίνη είναι εξαιρετικής ποιότητας και αντοχής και έχει συμπεριφερθεί άψογα. Αίτια: Η αποσάθρωση του επιφανειακού φλοιού οφείλεται στην διαβροχή του βιομηχανικού πριν στεγνώσει καλά , με αποτέλεσμα να χαλάσει επιφανειακά. Μάρτυρες το επιβεβαιώνουν. Η ρηγμάτωση , έχω την άποψη ότι οφείλεται στο ότι οι αρμοί δεν είναι διαμπερείς , αλλά 3-4 εκ. βάθος. Ακούω γνώμες. Η εργολαβία αφορά την επισκευή του δαπέδου , σε βαθμό που να γίνει αψεγάδιαστο , γατί υπάρχει πρόβλημα με την δόνηση των κλαρκ , η πλήρωση των αρμών , η διάνοιξη νέων αρμών και η επικάλυψη του μετά με αυτοεπιπεδούμενο . Ζητάνε εγγύηση 5 έτη με υποχρέωση αποκατάστασης τυχόν μελλοντικών φθορών. Συνοπτικά η εργολαβία προβλέπει: -επεξεργασία με μηχανή σφαιριδιοβολής -πλήρωση ρωγμών και αρμών με υλικό που δεν προσδιορίζεται. -αστάρωμα επιφάνειας με Sikafloor 161 -Διάστρωση με ρητινικό Sikafloor 263 -αυτοεπιπεδούμενο R10 ή R11 -διάνοιξη αρμών και πλήρωση με Sikaflex Pro 3 τα ερωτήματα είναι δύο: Α. Θα αντέχει αυτή η μέθοδος για 5 έτη χωρίς φθορές ή θα ξανασχηματιστούν ρωγμές? Εγώ λέω θα ξανασχηματιστούν αφού τα αίτια παραμένουν. Β. Σκέφτηκα να τους προτείνω μια άλλη λύση πιο φτηνή και πιο σίγουρη. Αγνοούμε το υπάρχον δάπεδο και ρίχνουμε νέα πλάκα σκυροδέματος πάχους ενδεικτικά 7 εκατοστά , πλωτή , χωρίς αστάρωμα για να κινείται ελεύθερα. Βιομηχανική δάπεδο ως επιφάνεια με ελικόπτερο. Διάνοιξη διαμπερών αρμών στην νέα πλάκα ή χρήση έτοιμων τεμαχίων αρμών κατά την σκυροδέτηση. Μπετό ενδεικτικά 20/25 , πλέγμα Τ131 και ενδεχομένως όπλιση με ίνες χάλυβα ή συνθετικές. -Τα 7 εκ. πάχος θεωρείτε ότι επαρκούν? (πατάνε βαριά μηχανήματα , κλαρκ κλπ). Αλλά η υπόβαση είναι ακλόνητο μπετό. -Η όπλιση με ίνες επιβάλεται κατά την γνώμη σας ή είναι υπερβολή και αχρίαστη ? Φωτογραφίες εδώ https://drive.google.com/open?id=0B29AljW640_IaGhDdnRRQjIzOGc Ευχαριστώ
  18. Ακόμα και τα 100 κιλά δεν είναι πολλά για μια πλάκα. Η ρωγμή ανάμεσα στο τούβλο και το δοκάρι είναι συνηθισμένο φαινόμενο , το πιθανότερο όχι επικίνδυνο , παρόλα αυτά πρέπει να φωνάξετε ένα μηχανικό δικό σας , για όλα αυτά τα θέματα. Κάντε μια δοκιμή. Αγοράστε ένα κομμάτι MDF 3 εκ. 1,00 * 2,00 και δοκιμάστε να το κάνετε sandwich με καουτσούκ από κάτω και καουτσούκ από πάνω. Το καουτσούκ θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 2 εκατοστά , το πάνω στρώμα σκληρό να αντέχει σε κρούση και το κάτω όσο πιο μαλακό γίνεται. Δείτε αν μειώνετε η δόνηση , που πιστεύω θα μειωθεί πολύ και αναλόγως φτιάχνετε όλο το δάπεδο. Αν δείτε ότι το MDF καταστρέφεται με την δοκιμαστική πτώση των βαρών , αγοράστε 5 εκ. για το υπόλοιπο δάπεδο. Επίσης το να χτίσετε ένα τοίχο στο μέσο της πλάκας στο υπόγειο , μπορεί να μειώσει τις δονήσεις , αν αυτές προκαλούνται από την ταλάντωση της πλάκας. Δοκιμαστικά μπορείτε να κοντράρετε το ταβάνι με μια σκαλωσιά με βίδες.
  19. Για οποιοδήποτε θέμα αφορά την στατικότητα ενός κτιρίου , υπεύθυνη απάντηση απο εδώ μέσα δεν μπορείτε να πάρετε. Πρέπει να απευθυνθείτε σε μηχανικό , ο οποίος θα εξετάσει την περίπτωση και θα απαντήσει αναλόγως. Από κει και πέρα , μια πρόχειρη απάντηση είναι η εξής: Τα βάρη που συζητάμε (50 κιλά το μέγιστο) που πέφτουν από το ένα μέτρο , είναι ασήμαντα φορτία για μία πλάκα. Α περίπτωση: Αν η πλακα δεν έχει τοίχους από κάτω της στο υπόγειο. Το γεγονός ότι τραντάζεται το κτίριο , δείχνει ότι η πλάκα ταλαντώνεται σχετικά εύκολα. Το πάχος 18 εκ. της πλάκας , ανάλογα τις διαστάσεις της πλάκας μπορεί να είναι σχετικά μικρό. Δεν σημαίνει ότι δεν αντέχει η πλάκα , αλλά ταλαντώνεται πιο εύκολα , από ότι θα ταλαντωνόταν αν ήταν παχύτερη. Δεν θεωρώ ότι αυτές οι δονήσεις , από τόσο μικρά βάρη μπορούν ακόμα και επαναλαμβανόμενες να είναι , να επηρεάσουν στο παραμικρό την στατικότητα του κτιρίου. Μια λύση θα ήταν να χτίσετε τοίχο στο άνοιγμα της πλάκα στο υπόγειο , καθ υπόδειξη μηχανικού για την θέση του. Ο τοίχος θα περιορίσει την ταλάντωση και τις δονήσεις κατά πολύ. Β περίπτωση : Αν η πλάκα έχει τοίχους στο υπόγειο κοντά στο μέσο της. Σε αυτήν την περίπτωση δεν ταλαντώνεται η πλάκα , απλά η δόνηση που προκαλείται από την κρούση γίνεται αισθητή σε όλο το κτίριο. Πάλι δεν θεωρώ ότι υπάρχει πρόβλημα για την στατικότητα του κτιρίου. Μια λύση θα ήταν να στρώσει ένα στρώμα καουτσούκ , πάνω σε αυτό ένα στρώμα απο MDF 2 εκ. και από πάνω ξανά ένα στρώμα καουτσούκ. Θα περιοριστούν κατά πολύ οι δονήσεις.
  20. Εδώ στην Αθήνα , πελάτης μου έφερε αποσυναρμολογημένο κτίριο από το Τσέρνομπιλ. Μόνο αυτό σας λέω.
  21. όπως πολύ σωστά είπε ο Didonis , αν δεν δει κάποιος την μελέτη ή τους ξυλοτύπους δεν μπορεί να σου απαντήσει με σιγουριά. Μια εκτίμηση είναι ότι αντέχει λογικά γιατί οι ταράτσες υπολογίζονται με μόνιμο φορτίο 250 κιλά/μ2 για την περίπτωση της μόνωσης. Αν δεν έχεις μόνωση ή αν έχει και την ξηλώσεις , περίπου το ίδιο ζυγίζει η κεραμοσκεπή.
  22. Αν αντί για άδεια νομιμοποίησης πλήρωνες το πρόστιμο του 4178 , τότε αν η κύρια χρήση του κτιρίου είναι κατοικία , θα μπορούσες να πας με ΔΕΔΟΤΑ. Τώρα που πας με άδεια νομιμοποίησης θέλει ΚΑΝΕΠΕ.
  23. Τα μπαλκόνια τα έχουν αποξηλώσει τελειώς και το συγκεκιμένο κτίριο έχει εκκενωθεί μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες έρευνες και μελέτες. Το δικό μου κτίριο είναι ανεξάρτητο αλλά όμοιο , δίπλα σε αυτό , οπότε δεν πάει πακέτο. Οι μηχανικοί που το έχουν αναλάβει είναι ιδιώτες , δεν προβλέπεται αλλιώς. Η πολεοδομία όρισε τι ενέργειες πρέπει να γίνουν σε αυτό και στα άλλα όμοια κτίρια τόσο σε άμεσο χρόνο , όσο και σε επίπεδο μελέτης κλπ Γενικά δεν θα ήθελα να εξεληχθεί το νήμα σε συζήτηση γιατί έπεσε ο εξώστης , αυτό πιστεύω είναι το μόνο εύκολο να διαπιστωθεί. Τόσο από σεβασμό στην νεκρή , όσο και απο σεβασμό στους πελάτες μου και τους μηχανικούς που έχουν αναλάβει το επίμαχο κτίριο.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.