Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αρτιότητα γηπέδου εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Έχω μια περιπτωση γηπέδου εκτός σχεδίου με εμβαδόν 4.1 στρέμματα το οποίο ομως το χωρίζει χωμάτινος αγροτικός δρόμος πλάτους 3.5μ. σε δυο κομμάτια, (το μεγάλο 3.6 στρέμματα και το μικρό 0.5 στρέμματα). Το συμβόλαιο του οικοπέδου ειναι πολύ παλιό (δεκαετία 70) και εκει το γήπεδο φαίνεται ενιαίο.

Τα δυο αυτα τμήματα λογίζονται ως ένα οικόπεδο ή όχι? Μπορώ να δώσω αρτιότητα και οικοδομησιμότητα σε αυτη την περίπτωση?

Σας ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

Χαίρετε,

αν υποθέσουμε (και κάποια στοιχεία συνηγορούν) οτι ο αγροτικός δρόμος δεν υπήρχε όταν δημιουργήθηκε το αγρόκτημα τότε συμπεραίνεται πως τη δίοδο αυτή συνεισέφερε ή ανέχτηκε ο ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου κτήματος και εχει κάθε νόμιμο δικαίωμα να αναιρέσει ή τροποποιήσει αυτή την "παραχώρηση". Σ' αυτή την περίπτωση είναι άρτιο και οικοδομήσιμο.

 

Εχει βέβαια να αντιμετωπίσει το θέμα αυτών που εξυπηρετούνται απ' τον δρόμο αυτό και που θίγονται.

Κάποια μετατόπιση του δρόμου ώστε να περιλάβει και το τμήμα των 500 τμ συστήνοντας μάλιστα και δουλεία υπέρ τρίτων και με κατάλληλο τοπογραφικό, μπορεί να αποτελέσει λύση.

 

Αν όμως ο δρόμος υπήρχε κατα την δημιουργία του αγροκτήματος (και μπορεί να αποδειχτεί από τρίτους) και δεν απεικονίστηκε στο συμβόλαιο τότε το θέμα περιπλέκεται, ειδικά αν προϋφίσταται του 1923.

 

Η λύση, κατα τη γνώμη μου βρίσκεται στην "μετακίνηση" του δρόμου

Link to comment
Share on other sites

Για να κανω μετακινηση του δρόμου τι διαδικασία χρειάζεται να κάνω?

Ο δρόμος αυτός φαίνεται αποτυπομένος σε χάρτες και στο google αλλά δεν προυφίσταται του 1923. Για να κάνω όμως την όποια μετακίνηση υποθέτω οτι χρειάζομαι πρώτα την έγκριση του Δήμου ή της Νομαρχίας σωστά?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

αφού δεν είναι χαρακτηρισμένος Δημοτικός/κοινοτικός ή προϋφιστάμενος '23 και είναι σχετικά πρόσφατος τότε μπορείς να δεχτείς οτι δεν είναι δρόμος αλλά δίοδος ή άτυπη δουλεία.

 

Δεν τίθεται θέμα έγκρισης έργων οδοποιίας από ιδιώτη γιατί η κατασκευή ή μετάθεση οδών είναι θέμα της πολιτείας ή της αυτοδιοίκησης και κάθε ιδιώτης που το κάνει αυθαίρετα κινδυνεύει να αντιμετωπίσει τον εισαγγελέα.

 

Μια περίπτωση που θυμάμαι σε Κυκλαδονήσι, δόθηκε από τον Δήμο σε ιδιώτη άδεια επισκευής και συντήρησης σε υπάρχοντα αγροτικό δρόμο με χειρωνακτικά μέσα. Ισως έτσι ξεπερνάς και το οτι δεν φαίνεται δρόμος στο συμβόλαιο, αφού ο Δήμος έμμεσα θα τον αναγνωρίσει σαν αγροτικό και σε θέση που σε βολεύει.

 

Αλλη λύση είναι η σύσταση δουλείας και η έκδοση άδειας (απο Πολεοδομία) διαμόρφωσης περιβάλλοντος χώρου κατάλληλα :roll:

Link to comment
Share on other sites

χρειάζεται διπλωματία για να φέρεις τους εξυπηρετούμενους απ το δρομάκι στο δικηγόρο σας, ένα τοπογραφικό και καλή τύχη :)

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.