Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εξηλασμένη πολυστερίνη γκρί χρώματος


sbilionis

Recommended Posts

Έχει κάποιος (απο εμπειρία) άποψη σχετικά με την γκρι εξηλασμένη πολυστερίνη που λασάρουν οι εταιρείες? (άλλοι την ονομάζουν xenergy, άλλοι xps grey και πάει λέγοντας)

Πρόκειται για την πολυστερίνη που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα, με προσθήκη κάποιου γραφιτούχου υλικού και ισχυρίζονται ως 26% καλύτερη απόδοση (κυρίως στη θερμική μετάδoση μέσω ακτινοβολίας).

Βέβαια γνωστή εταιρεία στο ευρωπαϊκό της site αναφέρει καλύτερη απόδοση έως 20% ενώ στο ελληνικό site λέει έως 26%...!!!!

Η διαφορά τιμής είναι περίπου 0,90€ /μ2. Δεδομένου πως συνήθως όταν μια εταιρεία λέει έως 20% (υπο ιδανικές συνθήκες), εμείς γενικά πρέπει να περιμένουμε ένα 5-7%, αξίζει τον κόπο να τη βάλει κανείς ή πεταμένα χρήματα?

 

Υ.Γ. Για μια εφαρμογή σε δώμα έλεγα αρχικά να βάλω τις γκρι. Όμως υπάρχει έλλειψη αυτές τις μέρες όπως μου λένε και ήδη περιμένω 10 ημέρες. Να βάλω την κλασική μπλε ή αξίζει τον κόπο να περιμένω (δεν ξέρω πόσο) ακόμα να φέρουν γκρι?

 

Παρακαλώ συμπληρώστε την ειδικότητα στο προφίλ σας.

miltos

Edited by sbilionis
Link to comment
Share on other sites

Με πιο ενδελεχές ψάξιμο είδα ότι η ίδια εταιρεία σε ευρωπαίκή χώρα αναφέρει 11% καλύτερη απόδοση, για πάχη xps άνω των 120mm, ενώ για πάχη 100-120mm η βελτίωση είναι 5,9%

χμμμμμμ

Link to comment
Share on other sites

Καλό το marketing, αλλά όταν συγκρίνουμε μήλα με αχλάδια βγάζουμε ότι αποτέλεσμα θέλουμε. Δεν πρόκειται για εξηλασμένη πολυστερίνη αλλά για διογκωμένη. Αν την συγκρίνουμε με την άσπρη διογκωμένη (XPE) η διαφορά είναι πράγματι 20% . Αυτή τη σύγκριση άλλωστε κάνει και η εταιρεία στη σελίδα της.

 

Αν όμως η σύγκριση γίνει με την XPS η βελτίωση πέφτει στο 3%. Οπότε αποφασίζεις αν η διαφορά τιμής αξίζει τον κόπο.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.