Μετάβαση στο περιεχόμενο

κτίσμα προ του 1955 που είναι όριο σε οικόπεδο


Recommended Posts

Θα ήθελα να με πληροφορήσετε τι συμβαίνει στην εξής περίπτωση. Ένα κτίσμα προ του 1955 αποτελεί ταυτόχρονα όριο με το γειτονικό οικόπεδο. Υπάρχει παράθυρο που "βλέπει" στο οικόπεδο και βεβαίως η κεραμοσκεπή που εξέχει σε αυτό. Αν ο ιδιοκτήτης του γειτονικού οικοπέδου θέλει να κτίσει, μπορεί να "κολλήσει" πάνω στο παλιό κτίσμα και τι συμβαίνει σε αυτή την περίπτωση με την κεραμοσκεπή και το παράθυρο;

Link to comment
Share on other sites

τα παλιά εκείνα τα χρόνια υπήρχε η λεγόμενη "στρέχα", δηλ. το κομμάτι εκείνο της στέγης που προεξέχει απο το περίγραμμα του κτίσματος.

Μέχρι τώρα σε όσα προυφιστάμενα του 55 έχω συναντήσει, το κομμάτι εκείνο του οικοπέδου δεν είναι όμορο αλλα του ιδίου που έχει το εν λόγω κτίσμα.

επίσης δεν εξετάζουμε το κτίσμα στο όριο αλλα το δικό μας που πρόκειται να δομήσουμε, εκτός και αν συντρέχουν άλλοι λόγοι όπως έιναι παραδοσιακός οικισμός, αποστάσεις απο Δ ή δ, και χιλια άλλα 2 πραγματάκια (μικρά ή μεγάλα). Δεν πρέπει να ξεχνάμε οτι κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και μοναδική.

 

Κα Μαρία Γερολυμάτου τι επαγγελλόσαστε?

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για την απάντηση. Πράγματι, σε αυτή την περίπτωση η αστρέχα εμπίπτει στο ξένο οικόπεδο, καθώς όριο θεωρρειται ο τοίχος του σπιτιού. Ίσως δεν έγινε σαφές ότι το κτίσμα προ του 1955 με το παράθυρο κτλ. ειναι το δικό μου και θα ήθελα να ξέρω αν ο γείτονάς μου έχει το δικαίωμα να χτίσει "κολλώντας" πάνω στο δικό μου και καταργώντας ουσιαστικά το παράθυρο και τη στέγη.

 

Όσο για τα επεγγελματικά, είμαι ιδιωτική υπάλληλος.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.