Μετάβαση στο περιεχόμενο

Recommended Posts

Δημοσιεύτηκε

Έχω οικόπεδο που πληρεί τις προυποθέσεις του άρθρου 25 του 1337/83, μπορεί δηλαδή να είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο.

Η μία από τις δύο όμορες ιδιοκτησίες είναι άρτια και οικοδομήσιμη στον κανόνα.

Η άλλη όμορη ιδιοκτησία είναι μη άρτια, μη οικοδομήσιμη και επομένως προσκυρωτέα στις όμορες.

Στην πολεοδομία μου είπαν ότι επειδή η δική μου ιδιοκτησία είναι οικοδομήσιμη με το άρθρο 25, δεν μπορεί να προσκυρώσει τμήμα της όμορης (μη άρτιας, μη οικοδομήσιμης) και επομένως είναι και αυτή προσκυρωτέα στο κατά κανόνα άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο.

Έχουν δίκιο ?

Γιατί ένα κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο ακίνητο δεν μπορεί να κάνει προσκύρωση ?

  • 2 weeks later...
Δημοσιεύτηκε

Πρέπει να προσκυρωθεί και το δικό μου στο άρτιο, όπως λέει η

πολεοδομία ή το δικό μου εξακολουθεί να είναι κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο ?

Δημοσιεύτηκε

GRTOPO τα φώτα σου παρακαλώ, μια που με αφορά το θέμα.

Εν ολίγοις, εάν δεν δίνεται η δυνατότητα να φθάσουμε την κατά κανόνα αρτιότητα, το κατ' εξαίρεση οικοδομήσιμο οικόπεδο του αρ. 25 δεν προσκυρωνει άλλα τμήματα. Γνωρίζεις εάν το ίδο ισχύει και με τα οικόπεδα που μπορούν να υπάχθούν στις ευνοικές διατάξεις του Ν. 690/48?

Ευχαριστώ εκ των προτερων!

Please sign in to comment

You will be able to leave a comment after signing in



Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.